Hogyan szoktassam le 3 éves kislányomat a cicakaka
evésről?
Figyelt kérdés
Pár hónapja kezdte el a lányom ezt csinálni. Először, másodszor, sokadszor csak szépen elmondtam neki, hogy nem szabad, mert megbetegszik tőle. Aztán később elkezdtem ijesztgetni, hogy kórházba fog kerülni emiatt, aztán fokoztam is, hogy ott nem lesz mese, édesség, anya-apa, végül tetőztem azzal, hogy ha a Jézuska és a Télapó meglátja, nem kap ajándékot tőlük, de még így is csinálja. Az utolsó előtti alkalommal végül nem bírtam cérnával, jól rácsaptam a kezére. Másnap ugyanúgy megcsinálta, eldurrant az agyam és szájba vágtam. Nagyon bánt a dolog, de szeretném leszoktatni róla, nagyon csúnya dolog, hát még egy kislánytól... Nincs több ötletem.. Nevelési tanácsadóhoz vigyem, vagy mégis mit tudok tenni?
Az az igazság, hogy száraz időben (különösen fűtésszezonban) mi is bányászással kezdjük a napot (fiam 4 éves lesz).
Ő is ügyesen kipiszkálja, de sokszor rám marad a feladat megoldása.
Szerintem is ezzel a megelőzéssel tudjátok legkönnyebben elejét venni a rágcsálásnak.
2013. okt. 17. 10:17
12/38 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ezeken kívül, amiket leírtál, hogyan lehetne leszoktatni erről a kislányt, de az egymillió százalék, hogy már rég elajándékoztam volna a macskát!!!!!! Imádom az állatokat, de a gyerekek fontosabbak. Nagyon súlyosan megbetegedhet ettől, és ha netán megtudja a gyerekorvos, védőnő, simán gyámhivatali ügy lehet belőle....
2013. okt. 17. 10:19
13/38 anonim válasza:
jesszus, most olvasom a válaszokat, most esik le, mit értesz cicakaka alatt.. ezt tényleg így hívják??? boááá... ebből nem lesz gyámhivatali ügy, csak undorító, de szerintem nagyon sok gyerek csinálja
2013. okt. 17. 10:21
14/38 anonim válasza:
Szerintem okos gyerek és tudja, hogy ez téged idegesít és csakazértis megeszi. Kattanj le a témáról, ne szólj rá, hagyd békén. Csak kíváncsiságból. Lehet ha nem cseszteted, akkor abbahagyja magától.
Egyébként az enyém is eszi néha, ha rászólok, csakazértis gyorsan bekapja. Ha nem szólok rá, akkor megy és beletörli egy zsepibe.
2013. okt. 17. 10:49
15/38 anonim válasza:
Én is ezt csináltam gyerekkoromban. Határozottan emlékszem a pillanatra, amikor leszoktam róla. A tükör előtt álltam és láttam kívülről, mit is csinálok és akkor esett le, milyen undorító :) De akkorra már fel sem tűnt, mit csinálok, ugyanúgy, mint utána a körömrágás vagy az apró sebek óriásivá vakarása...
2013. okt. 17. 12:13
16/38 anonim válasza:
Fordítsd meg a dolgot:nem bünti,nem játékmegvonás meg mese megvonás stb hanem legyen jutalom!
"Katika ha nem turkálod az orrod kapsz délután egy kocka csokit!"
valahogy ez gyerekbarátabb nem??
lehet már tényleg dacol,már túl sok minden meg lett vonva tőle már túlontúl központi téma ez nállad és csakazértiscsinálja!!!
2013. okt. 17. 12:23
17/38 anonim válasza:
Mert ha a kilátásba helyezett jutalmat nem kapja meg, az nem büntetés??
2013. okt. 17. 12:45
18/38 anonim válasza:
Cicakaka evés= orr váladék evés??
Jesszus, de félreérthető akkor ez a kiírás...:) Nem is halottam még ilyet, én is tényleg azt hittem, hogy rendesen a macska sz.rt eszi, ami valljuk be, tényleg nagyon nagy gond. Még szerencse, hogy "csak" ennyiről van szó.
2013. okt. 17. 12:55
19/38 A kérdező kommentje:
:) Elnézést ha félreérthető a kiírásom! Nálunk ezt gyerekkoromban így hívták, és mi is így nevezzük a mai napig. :)
A problémát illetően nekem legalább olyan súlyos, mintha ténylegesen cica kakit enne a gyerek. :/
Ha most feladom, és "nem veszem észre", akkor azt fogja gondolni, hogy mégis csak beláttam, hogy nem elítélendő amit csinál, ha meg továbbra is szólok, akkor meg titokban ugyanúgy fogja csinálni, nem? Ördögi kör... :( Olyan szép és okos gyerek amúgy, de ez a látvány... Tényleg próbáltam már (szerintem) mindent. Kell hogy legyen valami "tuti tipp" a leszoktatáshoz!
2013. okt. 17. 13:08
20/38 anonim válasza:
Csúfolni fogják az oviban/bölcsiben, ha jár... Nem hiszem amúgy, hogy van tuti tipp, mert ha lenne, nem lenne ennyire általános ez a probléma
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!