Hogyan szoktassam le 3 éves kislányomat a cicakaka evésről?
Hidd el, megvolt a határozott tekintet és a nem is!
Nem ütöm-vágom a gyereket, de mivel lassan egy éve küzdünk ezzel a problémával, az idegeim a végét járják. Januárban lesz 4 éves, és én 6-8 hónapja (nem emlékszem pontosan) mást sem csinálok, mint válogatott módszerekkel próbálom jobb belátásra téríteni a gyereket.. Büntetés is volt, nincs esti mese, nincs finomság. De egyszerűen minden teljesen hatástalan, mintha valami isteni csemegétől próbálnám megfosztani, úgy ragaszkodik ehhez a rossz szokásához. :(
Én ezt nem tudom elképzelni. Odaülök az alom mellé, jön a gyerek, és azt mondom határozottan: Nem! Ha megint közelít: Nem! és addig csinálom, amíg meg nem unja, ha kell 3 órán át. Én olyat még nem tapasztaltam, hogy nem tudok átadni egy ilyen információt egy gyereknek. Szerintem azzal, hogy ütöd, sokat nem érsz el. Legfeljebb visszaüt, ha elege lesz belőle és akkor jön a következő probléma, hogy miért ver a gyereked. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy ennyi idős gyereknek ezt meg lehet tanítani. Sok anyukával beszélgettünk erről, és sokaknál az volt a probléma, hogy a hangsúly, amivel a "nem"-et mondják, olyan, mint bármikor máskor. A tekintetük sem változik meg eléggé, a gyerek nem érzi, hogy ez komoly lenne. Még nem ütöttem meg gyereket, soha életemben, de valahogy sikerül elérnem, hogy egy, max. két szólás után nem packáznak velem. Nem tudom az okát, de így van. Szerintem dolgozz még ezen a tiltáson, mert valahol elcsúszik a dolog.
Ha nem is tudsz angolul, átjön a lényeg, szerintem:
Nekem is okozott fejtörést a kérdés, aztán hamar rájöttem, hogy itt a nóziban tanyázó cicakakáról lehet szó.
Kedvenc játék megvonás, esetleg büntisarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!