Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le a kislányom...

Hogy szoktassam le a kislányomat az éjjeli pelusról?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél éves. Már kb egy éve nincs pelus nappal, de éjjel még mindig szüksége van rá. Ti hogy voltatok ezzel? Siettetni nem akarom, de már neki is jobb lenne, pláne ebben a melegben, ha csak bugyi lenne rajt.
2012. júl. 4. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen mondtam a fiamnak, hogy holnaptól nincs pelus. Kapott az ágyára gumilepedőt, de összesen 2x pisilt be, pedig a pelusban mindig volt rendesen. Ő is 3,5 éves volt akkor.
2012. júl. 4. 22:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Majd akkor vedd le róla, ha több napig üres pelussal ébred.

Van amelyik gyerek előbb, van amelyik később érik meg az éjszakai ágytisztaságra. A felső korhatár az 5 év, úgyhogy ráértek még. Ne siettesd! Annak nincs értelme, hogy nem ébred fel az ingerre, és bepisil éjjel, majd abban alszik tovább. Ébreszteni sem jó dolog. Az ingert kell éreznie alvás közben, az az egész lényege.

Türelem, ráértek még:)

2012. júl. 4. 22:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én keresztfiam 4 évesen szokott le a pelusról, a kislányom most 3 éves, nappalra hónapok óta szobatiszta, de éjszaka, ha leveszem bepisil. Megfigyeltem, hogy kb éjfél után már nem pisil, ezért ha látom, hogy nagyon melege van és már van pisi a pelusban, akkor leveszem.
2012. júl. 4. 22:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Lányom is három múlt (talán 3-4 hónappal) amikor elhagytuk. Mondjuk ő magétól közölte, hogy nem kell neki többet, de az ő pelusa is mindig tele volt. Kiderült, hogy reggel pisilt bele, miután felébredt. Nálunk is vízhatlan lepedő volt, és nem pisilt be soha. (Később néha igen, de akkor magas láza volt, az normális szerintem)

Kicsi lányom még nincs 3, épp a napokban hagytuk el az ő kérésére, de neki is mindig teli pelusa volt reggel. 3-4 napja, és egyszer sem pisilt be. Este megy, és legközelebb reggel.

Szerintem beszéljétek meg, de fontos hogy ne este, hanem reggel. HOgy ő már nagy kislány, és nem kell neki éjszakára sem. Mondd, hogy majd este megpróbáljátok, hogy ő is pelus nélkül alszik majd, mint a nagyok (anya is bugyiban alszik, vagy ha van más ismerős nagyobb gyerek, arra is lehet hivatkozni). És hogy kap gumilepedőt, így ha nem sikerül elsőre, semmi gond, majd szépen megtanulja. Beszéljétek meg az "útvonaltervet" is, ha éjjel kell pisilnie, hogyan tud kimenni, vagy hogy szóljon neked, ami célszerűbb. Egész nap emlékeztesd rá,m hogy majd este már nem vesz pelust. Persze nem erőltetett módon, de ha valahogy tudod kapcsolni, akkor érintsd a témát. Így estére szépen "felkészül".

Aztán bele kell vágni. Ha baleset van, szépen cserélni az ágyneműt, pizsamát, semmi rosszallás, csak hogy nem baj, majd legközelebb sikerül.

Tapasztalatom, hogy ilyenkor őket sokszor jobban zavarja a "sikertelenség", így ha kell, vigasztald.

Szerintem hamar megtanulja majd!

2012. júl. 4. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha ő nem érett rá, akkor Te hiába akarod leszoktatni. Igaza van a 2. válaszolónak, hogy majd akkor vedd le a pelenkát, ha már legalább egy hétig tiszta marad reggelre.
2012. júl. 5. 07:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Türelmes leszek, nem siettetem.
2012. júl. 5. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!