Hogyan szoktassam le kíméletesen 19 hónapos kislányomat a napközbeni cumizásról?
Kb. az én lányom is 19 hónapos volt, mikor megelégeltem a nappali cumizást. De én is azt vallom, hogy erőszakkal nem szabad elvenni tőle (ha már hagytuk, hogy rászokjon). Egy nap fogtam magam, és reggel elmagyaráztam neki, hogy ő most már nagylány, és a cumit mostantól csak alváshoz fogjuk használni. Felkészültem a legrosszabbra, hisztikre, sírásra, mindenre. És elképesztő jól fogadta. Megértette. Nem azt mondom, hogy nem jött rá 1-1 'roham', de ilyenkor mindig megbeszéltem vele, hogy otthon van a cumi és tudja-e mire használjuk már csak? Erre válaszolt mindig, hogy 'csicsi'. Örülök neki, hogy sikerült. Alváshoz még mindig használja, 22 hónapos lesz, de legalább már napközben nem kell ezzel bíbelődni. A végleges leszoktatással még várok, majd ha már ténylegesen meg tudom vele beszélni, hogy nincs rá szüksége (vagy megvárom, hogy esetleg ő maga adja ide - amelyik hamarabb lesz :)).
Ja, és amit észrevettem azóta: sokkal többet csicsereg, dumál és úgy általában a kedve is jobb. Mintha régebben már a cumi hiányától is nyűgössé vált volna. Ez most már nincs így.
Jön a nyuszi, használd ki. Elvitte a nyuszi a cumit és ennyi. És amúgy is olyan nagylány vagy már, nincs szükséged rá. Lehet, hogy 1-2 keményebb napotok lesz, de túl lesztek rajta, csak tarts ki, próbáld mindig elterelni a figyelmét, ha eszébe jut.
26 hónapos anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!