Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan közöljem kiméletesen...

Hogyan közöljem kiméletesen anyósommal, hogy igenis szoptatni akarom a kislányomat? De úgy, hogy meg is "hallja"!

Figyelt kérdés
3 hónapos volt a babóm,amikor majdnem elment a tejem.Szerencsére visszajött és most még a szilárd táplálék mellé napi 2x szopiztatom a már 1 éves lányomat.A mama azóta nem hagy békén,hogy tápszerezzem a gyereket,mert úgy sincs tejem,és akkor Ő is elvihetné több napra a kislányt.A nagyobb unokája is tápszeres volt és most milyen szép kövér.Hiába mondom,hogy igenis van elég tejci,eszem ágában sincs tápszerezni.Ő csak hajtja,hogy abba már egy szem tej nincs,és a kislány csak nyugtatónak használja a mellem,ne adjam.A picuri szépen fejlődik,semmi baja nincs és reggelire meg elalvás előtt bőven elég neki.Át is alussza az éjszakát.Most kezdjek el fejni előtte,hogy bebizonyítsam,hogy elég van?Vagy mit tehetnék?
2009. jún. 1. 19:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%

Itt más nem használ, csak az, ha megmondod neki, hogy semmi köze hozzá, hogy hogyan eteted a gyerekedet.

Tartsál ki, sajnos sok tévhit él a szoptatással kapcsolatban, és a szoptató anyáknak sajnos nagyon nehéz dolguk van. Rám is úgy néznek, mint a véres rongyra, ha megtudják, hogy az első gyerekemet 3 évig szoptattam, a kicsi meg 1 hónap múlva lesz 3, és még szopik. De valahogy nem tud érdekelni, hogy ki mit gondol. Te se foglalkozzál az anyósoddal.

2009. jún. 1. 20:00
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Kiméletesen és barátságosan mondd meg anyósodnak, hogy ez nem az a kérdés, amit ne tudnál te egyedül eldönteni. Hangsúlyozd ki, hogy neked és a babának is megfelel így és úgy érzed, a legjobbat teszed ezzel a babádnak. Később is elviheti, amúgy meg ilyen pici babát ne akarjon elvinni a mamája mellől, mert ennek még nincs itt az ideje.
2009. jún. 1. 20:03
 3/18 anonim ***** válasza:
89%

"Igenis szoptatni fogom a kislányomat, mert így látom helyesnek. Ez az én döntésem és elvárom, hogy tiszteletben tartsák"

Ez volt a kíméletes változat, ami szerintem elég egyértelmű is ahhoz, hogy "meghallja".

2009. jún. 1. 20:24
 4/18 A kérdező kommentje:
A nagyobb unokája soka sírt és az anyja folyton lepasszolta a hétvégékre már 1-2 hónaposan.Ezt szerette volna az én lányommal is,csakhogy én nem adom.Meg is őrülnék,ha egy egész hétvégét nem látnám a Manót.Ha nagyobb lesz akkor majd biztos elengedem,de így semmi képpen.Egyébként szinte minden nap találkoznak,ezért nem értem.Azt mondja,ha tápis lenne akkor egyedül is el lehetne vele és azt csinálhatna amit akar.Szegénynek meghalt a férje és sajnálom,hogy egyedül van,de a kislány akkor is a mi (férjemé és az enyém) gyerekünk és mi szeretnénk nevelni.Az is zavar,hogy folyton ilyeneket mond,hogy te a mama kislánya vagy.Meg megkérdezi,hogy kié vagy?Majd válaszol is, hogy a mamáé.Én egyszer viccesen megjegyeztem,hogy nem a mama kislánya,hanem az unokája, de tök ideg lett.Nem vagyok féltékeny,de azt szeretném,ha egy egészséges mama-unoka kapcsi lenne köztük és nem szeretném,ha saját gyerekeként akarná kezelni!Persze 1-2 órára időnként ott hagyom nála,amikor szeretné,de napokra nem!
2009. jún. 1. 20:25
 5/18 anonim ***** válasza:
43%

Úgy gondolom hogy a te döntésed és azt csinálsz amit akarsz, te szülted, neked van jogod eldönteni mit szeretnél.

De gondolj csak bele, egy olyan ember aki ezzel a dologgal nem ért egyet (mármint hogy 1 éves gyereket már nem kéne szoptatni) azzal soha az életben nem fogod tudni megértetni, hogy te mégis szeretnéd ezt mert úgy érzed erre szükség van és így helyes.

Erre itt az élő példa, jómagam, én elítélem hogy ilyen korban még szopjon a gyerek DE elfogadom ha valaki így dönt! Mert tudom hogy nem vagyunk egyformán! És azért mert én majd a sajátomat nem fogom szoptatni csak 6 hónapos koráig, attól más még csinálhatja. De elfogadni sosem fogom.

És így van ezzel az anyósod is, valamilyen szinten értsd meg őt is.

Az írásodból úgy érzem hogy anyósodnak leginkább azért van ellenvetése mert a gyerek nem lehet nála emiatt. Erre nagyon jó megoldás az ha lefejsz annyi adagot amennyi kell, így anyósod elviheti a gyereket.

A kecske jóllakott, káposzta megmaradt, magyarázkodni pedig nem kell!

2009. jún. 1. 20:53
 6/18 anonim válasza:
84%

Érdekes helyzet, de ugyanez van nálunk is, anyukám akarja kisajátítani a nagyobbik lányunkat, a kicsit még nem tudná mert 8 hónapos. Én úgy oldom meg, hogy kerek perec nem mehet oda több napra, és mondtam is neki, hogy ellenkezik a nevelési elveink, és nem tudom elfogadni azt ahogy ő gondolkodik. Pl. Ha rászólok, hogy ezt vagy azt ne csináld, akkor kijelenti a gyerek előtt, hogy mikor ő itt van ,ne szóljak rá, azt csinál amit akar.

Itt betelt a pohár, akkor van ott mikor mi is.És őszintén megmondva nem érdekel a mondani valója , mondtam neki, ha nem tetszik ahogy nevelünk, nem kell találkozzunk.

Ez van.

2009. jún. 1. 21:13
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem kioktatni akarlak,csak a véleményemet mondom el.

Először is,az anyának kell eldöntenie,hogyan neveli a gyerekét,legfeljebb a férje szólhat bele.

Az anyatej egészséges,de én mégsem tartom helyesnek,ha valaki egy éven túl is szoptat minden reggel és este.Egy ismerős anyukának már másféléves volt a babája.Reggel-este szopizott,és napközben is az anyukájával volt állandóan.Este az apuka is játszott vele,de az anyjának szinte mindig ott kellett lennie,mert a gyerek sírt,ha nem látta.Az anyuka beteg lett és kórházba került.A picivel felváltva volt a két nagymama,éjjel meg az apuka,de később éjjel is szükségük volt a mamára,mert a baba nem volt hajlandó aludni,egyre csak az anyut követelte.Nappal meg enni nem akart,csak ordított.Az anyuka 3 hét után mehetett haza,addigra már a gyerek valamennyire kezelhető lett,de természetesen lefogyott.

Szerencsére ebből az anyuka rájött,hogy semmi baja nem lesz a picinek,ha nélküle viszi elvalahova az apuka,vagy a nagymamák.

Ezzel elérkeztem az anyósod kérdéséhez.

Ekkora babát már ellehetne engedni egy-két órára a nagymamával,de egész éjszakára,vagy napokra még 2-3 éves korban sem feltétlen jó,még akkor sem,ha a mama igazodik a gyerek otthon megszokott menetrendjéhez.Kevés gyerek viseli jól ebben a korban,ha nem a megszokott ágyacskájában alszik,még akkor sem,ha az anyukájával van.

Vagy Te vagy a férjed értesse meg anyósoddal,hogy látogassa meg az unokáját ha akarja,de nem viheti el,és abba se szóljon bele,hogy mivel eteted a picit.Tanácsot adhat,azután Ti eldöntitek,hogy érdemes-e megfogadni.

Lehet,hogy megsértődik,de majd megbékül .

2009. jún. 1. 21:55
 8/18 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó: Azért ez elég extrém eset, amit leírtál. A hosszú távon való szoptatás igenis egészséges, mind a kicsit testének, mind a lelkének. És nem kell senkinek sem beleroppannia. Az én lányom is elmegy akár egész napra a nagyijához, és mégsem ordít, pedig lassan 3 éves, és szopik.
2009. jún. 1. 22:19
 9/18 anonim ***** válasza:
40%
Egyszerűen mond meg neki, hogy semmi köze, hogyan neveled a saját gyerekedet... te sem szóltál bele, hogy ő hogyan nevelje az övéit
2009. jún. 2. 08:10
 10/18 ceri ***** válasza:
85%

A mama azóta nem hagy békén,hogy tápszerezzem a gyereket,mert úgy sincs tejem,és akkor Ő is elvihetné

Több baj is van ezzel az állítással, és az anyósoddal.

1. Kétségbe vonja a szavadat, anyai (rossz szó) legitimitásodat.

2. Ha valaki a tápszert jobbnak tartja az anyatejnél, az az alapvető dolgokkal nincs tisztában. A tápszer=pótszer, ami közel sem egyenértékű a természetessel.

3. Esetleg fontosabbnak tartja a saját szempontjait az unokája egészséges fejlődésénél? Fontosabb, hogy Ő elvihesse?

A kövérség pedig nem az egészség jele (még egy babánál sem), hanem a szükségesnél több kalóriabevitelnek. A mennyiség túladagolása nem helyettesíti a minőséget.

Szóval, én egy ilyen anyóstól inkább óvnám a gyermekemet.

2009. jún. 2. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!