Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan közöljem kiméletesen...

Hogyan közöljem kiméletesen anyósommal, hogy igenis szoptatni akarom a kislányomat? De úgy, hogy meg is "hallja"!

Figyelt kérdés
3 hónapos volt a babóm,amikor majdnem elment a tejem.Szerencsére visszajött és most még a szilárd táplálék mellé napi 2x szopiztatom a már 1 éves lányomat.A mama azóta nem hagy békén,hogy tápszerezzem a gyereket,mert úgy sincs tejem,és akkor Ő is elvihetné több napra a kislányt.A nagyobb unokája is tápszeres volt és most milyen szép kövér.Hiába mondom,hogy igenis van elég tejci,eszem ágában sincs tápszerezni.Ő csak hajtja,hogy abba már egy szem tej nincs,és a kislány csak nyugtatónak használja a mellem,ne adjam.A picuri szépen fejlődik,semmi baja nincs és reggelire meg elalvás előtt bőven elég neki.Át is alussza az éjszakát.Most kezdjek el fejni előtte,hogy bebizonyítsam,hogy elég van?Vagy mit tehetnék?
2009. jún. 1. 19:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólóval tudok a legjobban egyetérteni, csak ismételni tudnám. ( kövér gyerek, etc) Semmit nem kell bizonygatnod, az én fiam is 1 éves múlt, és lassan szoktatom le róla, de egyáltalán nem erőszakosan. Most reggel, este szopik, igényli, és tépi érte a blúzomat. Ha napközben elesik, beveri a fejét, vagy valami ilyesmi van, nyugtatónak és fájdalomcsillapítónak is megkapja pár percre. Meg is nyugszik tőle, és megy vissza játszani. Semmi kárát nem fogja látni, csak hasznára válik. Az anyatej olyan varázslatos valami, ami mindenre jó, étel, ital, nyugtató, biztonságérzet, és még a fájdalmat is csillapítja. Az anyósodról a véleményem meg bővebb lenne, csak itt és most nem fejtem ki, gondolom mindenki sejti. Eszed ágában se legyen előtte fejni, én még szoptatni sem szoptattam ha ő ott volt, ez mindenkinek a saját döntése. Ha ott liheg valaki, aki téged idegesít, kevesebb tej jön, mert a idegesség blokkolja a simaizmokat, amik a mellbimbódat körülveszik, és amik préselik kifele a tejet. Szóval nincs már megoldás, állj a sarkadra, neked és a férjednek van kizárólagos jogotok arra, hogy eldöntsétek, mit mikor, hogyan, miért. Nekem egy idő után elegem lett még a tanácsokból is, egyszerűen elengedem a fülem mellett, úgy csinálom ahogy én érzem, ahogy a védőnő mondja, és ahogy a gyereknek a legjobb. Anyósom tanácsai közt volt anno, hogy adjak az anyatejes 2 hónapos babámnak teát ( benne egy kis cukrot természetesen) mert szomjas. ( szopás után 20 perccel). Ne azért ne add oda több napra, mert szopik. Közöld vele, ha nem szopik már, akkor sem viheti. 3 éves kora előtt semmi keresnivalója sincs éjszaka máshol, mint ott ahol te is vagy. A gyerek nem kiskutya, hanem igényei vannak. Ha éjszaka felsír,mert pl rosszat álmodott neked van ott a helyed mellette. Én is túl vagyok már több vitán, de egyszerűbb tiszta vizet önteni a pohárba, mint nyelni, nyelni, nyelni. Annak előbb utóbb nem lesz jó vége.
2009. jún. 2. 11:18
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a szitu volt,és az lett a vége,hogy a párom szólt az édesjóanyjának, hogy mi ezt másképp látjuk azóta nincs ilyen probléma a szopitatást illetően.
2009. jún. 2. 11:25
 13/18 A kérdező kommentje:

A kislány még csak most lesz 1 éves.Sajnos amikor 3 hónaposan majdnem elment a tejem,akkor az idegi alapon volt.Minden nap jött és sorolta,hogy mit csinálok rosszul.Kezébe vette a gyereket,amikor látta,hogy sírni fog,akkor a kezembe nyomta és közölte,hogy ugye észre vettem,hogy nála nem sír,csak nálam.Egy idő után,már akkor sírógörcsöt kaptam,amikor közeledett a 4 óra(minden nap akkor jött)Aztán amikor mondtam,hogy már alig van tejem,akkor mondta,hogy Ő tudta,hogy el fog menni és azonnal menjek tápszert csinálni.Persze nem tettem.Akkor valaki azt tanácsolta,hogy egyszerűen menjünk el itthonról a picivel,amikor tudom,hogy jönni készül.Így is tettem.Aztán szépen elmúltak a sírógörcsök,ahogy ritkábban találkoztunk,és a tejci és szépen visszajött.

Sajnos most is mindenbe beleszól és el akarja számoltatni a majd 40 éves fiát,hogy mikor hova megyünk,mit csinálunk.De nem akarok vele összeveszni,mert sajnálom,hogy egyedül kell élnie,meghát még is csak a férjem édesanyja,ezért csak nyelek és sóhajtok egy nagyot,ha beszól.Próbálom elengedni a fülem mellett,amit mond.Csak ez nagyon nehéz.

2009. jún. 2. 11:34
 14/18 A kérdező kommentje:
11.25-nek.Tudom,hogy ez lenne az igazi megoldás, ha a férjem beszélne vele.Már próbáltuk finoman, de mindig az lett,hogy érzelmileg kezdte zsarolni a fiát,hogy Ő egyedül van és neki a férjem és a huga a családja.Őt miattunk hanyagolja a fia,stb.(Minden nap átmegy hozzá!)Persze ekkor a férjemnek megesik rajta a szíve és nem tér ki arra,hogy a gyereknevelésbe ne szóljon bele.
2009. jún. 2. 11:43
 15/18 ceri ***** válasza:

9:33-as vagyok

Kommentjeid után én arra következtetek, hogy anyósod nem képes elengedni a fiát, sőt, a fia családján is uralkodni akar. Ha máshogy nem megy érzelmi zsarolással.

A gyermekedért, családodért te vagy a felelős. Ezt nem veheti el tőled senki és nem ruházhatod át senkire. És nagyon helyesen ezt te nem is akarod.

Ezt egyszer s' mindenkorra a férjed támogatásával a nagymamában is tudatosítani kell. Határozottan de nem durván. Talán azért próbálkozik ilyen kitartóan, mert a békesség kedvéért elengeded a füled mellett a megjegyzéseit.

Ha nem állítjátok le minél előbb - még egyszer mondom ha lehet szelíden de határozottan - a helyzet egyre rosszabb lesz.

2009. jún. 2. 13:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ne akard kíméletesen közölni, sőt közöld határozottan, hogy te így látod jónak, hiszed, hogy ezzel a legjobbat teszed a gyereknek, így szoptatsz. Anyósodnak is volt lehetősége átélni az anyaságot, mondd meg neki, hogy te is szeretnéd átélni a szépségével-kudarcaival együtt. Azért ne ereszd el minden tanácsát a füled mellett, rengeteg dolog van, ami hasznos lehet. Nyugodtan bízd rá a manót egy-egy délelőttre, hagyjál otthon anyatejet, de legyél telefonközelben. Nem hiszem, hogy rosszat akar, de a régi időkben más volt a helyzet és ezt neki is be kell látnia. A lényeg, hogy a manó, te, a férjed és a nagymama is elégedett legyen, de Te vagy az édesanyja, úgyhogy tied az utolsó szó!
2009. jún. 2. 15:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom, próbáld meg vele akkor e megbeszélni, vagy hármasban a férjeddel, hogy ez az állapot neked nem fenntartható, és hogy tegyétek egy kicsit helyre a mamát.

Hogy sajnálod, az mind helyes, de ha visszaél vele, az szerintem sima szemétség. DE: sajnálatból nem teheted tönkre magadat. Téged ki sajnál? Felelős vagy magadért, és a gyermekedért is. Ne fojtsd vissza magadban az indulatokat, mert elszabadul, aztán válás lesz belőle. Az az élet rendje, hogy a fiatalok kirepülnek és saját családot alapítanak, ahol neki már semmi keresnivalója nincs. ( beleszólás szinten). Ha megbeszélitek, maxi sértődik egy nagyot, de aztán úgy is megbékél, hiszen látni akarja az unokáját, ami nélküled nem megy.

Az én anyukám meghalt, utána azt gondoltam, hogy apu mellett maradok, és mindig támogatni fogom. Apu nagyon padlót fogott utána, persze én is, ezt már soha nem fogjuk kiheverni.

Az élet úgy hozta hogy megismertem a férjemet, szültem neki egy csodaszép kisbabát, eljöttem utána 80 km re otthontól. Apu otthon maradt, egyedül. 3 hetente látom, visszük a kicsit, boldogok vagyunk, és ő örül, hogy mi boldogok vagyunk. Persze támogatom, de nekem élnem kell a saját életemet. Tudom, hogy apunak még mindig mennyire nehéz, de soha egyetlen szóval nem használja ki, hogy szívemen viselem a sorsát, nem él vissza vele.

Csak azért írtam le a történetemet, hogy gondold végig.

2009. jún. 3. 14:48
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. jún. 4. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!