Mennyire balesetveszélyes a kicsi gyerekeknek a lábban lökhető műa. Kismotor ill. kisbicikli?
Nevelés kérdése.
Iker kislányaim 2 évesek, motoroznak, de ésszel. Nyugodt környéken lakunk, kertvárosban,de ha a sarok közelébe érünk megállítom őket,szétnézünk, megyünk tovább.
De már láttam én is száguldozó gyerekeket akiket alig lehet megállítani. De ehhez nem kell kismotor,akár ki is szaladhatnak az úttestre! Sajnos.
szerintem meg maga a száguldozásnak semmi köze a neveléshez :)
enyém is megáll az úttest előtt jóval. de át kell mennünk ovi felé egy parkon, ott nyomja ezerrel.
amúgy veszélyes, igen, vannak durva balesetek belőle.
de az sem lehet, hogy csak veszélytelen dolgokkal játszik a gyerek, ennyi erővel üljünk otthon egy doboz legóval :)
enyém 3,5 éves, már pótkerék nélkül biciklizik, na az sokkal veszélyesebb mint a kismotor. ugyanakkor jó, hogy sokat motorozott, mert megtanulta mire kell figyelni. pl. a kátyút kikerüli, mert egyszer esett egy nagyot még motorral egy gödör miatt. szóval nem volt felesleges, ráadásul könnyebb volt vele boltba menni, mert így nem fáradt el, míg gyalog cipelhettem már hazafelé :)
Szerintem nagyon jó kis találmány. Fejleszti az egyensúly érzéket, idővel megtanulják, hogy figyeljenek az úton, jó kitombokják magukat...
Eleinte fárasztó a szülőnek, ez tény, dehát ezt vállaltuk! :) Az is fárasztó amikor tanulnak járni, és hajlongva tipegünk az utcán...:))
Mi csendes, nyugodt kertvárosban élünk, kicsi a forgalom, így tényleg nyugodtan lehet motorozni. Azt látom, hogy a kicsik kezdik a kismotorral, jön a futó bringa, és 4 évesen már stabilan mennek a rendes biciklin(pótkerék nélkül), nagyobb esések nélkül.
Ha szépen meg van neki tanítva hogy hol mehet gyorsan hol mehet lassan hol kelle megállni akkor nincs baj!
Az én fiam 3 éves múlt nagyon sokat motorozott most már 1 éve kb csak futóbicikli van.Ez még veszélyesebb mert ezzel tényleg ha nekilódul van sebesség DE!! mégis tudja hogy hol kell megállni,lassítani!
1-2x volt eddig kissebb baleset..de hát ez ezzel jár!Nem nevelheted búrában!Ráadásul ezek a járgányok tényleg jók:lefárad a gyerkőc,fejleszti a mozgáskoordinációt az egyensúlyérzéket stb!Meg hát tényleg nem nevelheted búrában!
A baj amúgy is meg van!Ismerős kislánya a kutyusukba bukott el vmelyik nap most kulcsonttöréssel otthon fekszik és még ki sem mzdultak otthonról rá sem ült semmiféle járgányra!
Én sem akartam motort venni neki eredetileg. De beadtam a derekamat.
Nincs vele semmi baj, a lányom nem egy vad motoros. Mondjuk sokáig, ha hármasban voltunk apa nélkül, nem mertem motort levinni, mert nem éreztem magam elég ügyesnek, hogy rá is meg a kicsire is figyeljek a babakocsiban. Mostanra azonban belejöttünk. Következetesen betartjuk, hogy útnál (bármilyen kicsi út legyen is) meg kell állni, le kell szállni, át kell tolni a járművet. Engem attól is kiver a víz, ha a nagy zebráknál a zöldön vágtáznak át, hisz szinte mindig van kanyarodó sáv és sose lehet tudni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!