Ti hogyan csináljátok vagy mit tanácsolnátok? Kicsi kezdi a bölcsit, nagy ovis - logisztika?
A kislányom 2 éves most, szeptemberben kezdjük a bölcsit. Születésétől fogva együtt hordjuk a Bátyust, eleinte ugyanabba a bölcsibe, majd oviba.
Nem tudom eldönteni, hogy mi lenne reggel a jobb, a kicsinek könnyebb? Ha elvisszük a Bátyust és utána viszem őt / elvisszük őt Bátyussal, Bátyus segít bekísérni őt, majd a nagyot az oviba?
Illetve ha előbb a nagyot viszem, akkor szerintetek ő hogyan fogja elhinni/belátni/felfogni/megérteni, stb, hogy a kicsi bölcsis és nem ugyanúgy hazajön velem, mint az elmúlt 2 évben minden nap?
Sosem hisztizett emiatt a nagy, ezért is kérdezem elsősorban, hogy a kicsinek mi lenne a jobb. De azt is szeretném, ha a nagy tudná, hogy a kicsi már nem hazajön velem, ahogy ígértem is neki, hogy a Hugi bölcsibe fog járni, ha már anya dolgozik.
A kicsiért fogok először menni, ez biztos. Szóval ezért kérdés, hogy a nagy mit fog gondolni, merthát ha őt adom be előbb és érte megyek később, akkor nem láthatja hogy a kicsi merre van.
Köszönök minden ötletet/tanácsot!
Köszönöm, ez nagyon hasznos válasz. Megjegyzem és későbbre mindenképp alkalmazni fogom.
Jelenleg viszont az is érdekelne, hogy a kezdetek kezdetén mi a jobb a kicsinek?
A beszoktatási időben egyértelműen az ovist adtam be előbb, és talán még utána is egy jó darabig.
Aztán volt olyan, amikor a pici már beszokott, és nagyon szerette a bölcsit, beértünk az épületbe és rohant felfelé. Akkor a naggyal felkísértük, a nagy szeretett bekukucskálni a bölcsibe (nagy üvegajtó volt), és látta, hogy milyen játékok vannak, élvezte a "mini öltözőt", és akkor fordítottunk néha.
Télen olyat is csináltunk (ez nálatok nyilván nem megy, mivel külön épület), hogy a nagy bement egyedül átöltözni, de még utánunk jött a benti ruhában, és együtt "adtuk be a picit", akit addig én átöltöztettem. Így időt spóroltunk, a nagy megmutathatta, hogy milyen "nagylányos", egyedül átöltözik...
Szerintem ne vésd előre kőbe, majd meglátjátok hogy alakul, lehet hogy a nagyobb gyereked kifejezi majd igényét erre-arra. Esetleg heti egy napon őt viszed külön, meglátjátok kinek mi lesz az igénye. :o)
Ha eddig a kicsivel vittétek a nagyot, most vihetitek a naggyal a kicsit. De ha azt látod majd a kicsin, hogy nagyon nehezen búcsúzik el tőled, akkor a gyermekedet ismerve el fogod tudni dönteni, hogy az jobb-e neki, ha nincs ott a nagy, és kettesben veled tud még egy kicsit bújni elválás előtt, vagy épp ellenkezőleg, kifejezetten megkönnyíti neki az elválást, ha a bátyja is ott van. Ez hagyd nyitva ilyen kérdések miatt, ha tényleg a gyerekek igényeit akarod szem elő tartani.
Később, amikor már a nagy is megnyugodott, hogy a kicsi biztosan bölcsis, és a kicsi is könnyen elválik reggel tőled, akkor a munkahely irányában lévő intézménybe lesz logikus másodszorra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!