Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Láthatás kikényszeritése ha a...

Szabóméhészet kérdése:

Láthatás kikényszeritése ha a gyerek nem akarja látni az apját, hogy zajlik, történt e már ilyen valakivel?

Figyelt kérdés

A hugom 7éves kislánya 5éves 2hetenkénti láthatás után novemberben úgy döntött hogy nem óhajt az apjával menni láthatásra.Birósági itélet ide vagy oda,igy döntött.Korához képest értelmesebb gyerekről van szó.

A gyámügy "természetesen" a szokásos szöveggel jön,hogy az anyuka biztos az apja ellen nevelte,holott ebből semmi sem igaz.

Az apja ezt nem hajlandó tudomásulvenni,hogy valamit novemberben eltolt(kiabált,durva hangnemű volt vele az elmondása szerint),és mig a kisgyerek nem ad neki szabad jelzést,addig nem óhajt láthatásra menni.

Ha minden kötél szakad hogy fogja elvinni az apja a gyerekét akarata ellenére? Bilincsbe verve vagy rabláncon?

2013. júl. 29. 14:04
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Még mielőtt valaki irná a láthatást a gyermekjóléti szolgálatnál,megelőzöm.

"elrendelték" a láthatást-újraszoktatást a gyermekjóléti szolgálatnál.Megtörtént egyszer majd még egyszer,harmadik alkalommal a kislány összeszedte a bátorságát és közölte hogy nem óhajt oda se menni,ott sem akarja látni az apját.

Tehát ez a meccs is le lett játszva,hogy "semleges területen" találkozzanak.

2013. júl. 29. 16:44
 22/32 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem a kérdésre adok választ, de az anyuka nem gondolkozott azon, hogy elvigye a lányát dokihoz, hátha ott a gyerek kinyílik és elmondja, hogy mi történt vele? Nekem furcsa lenne, ha addig működne a dolog és utána ennyire nem akarna találkozni. Nehogy valami komolyabb dolog legyen a dologban amit még az anyukájának sem mer elmondani.
2013. júl. 29. 17:55
 23/32 A kérdező kommentje:

Egymástól függetlenül 2 pszichológus vizsgálta meg.Hivatalból a gyámügy által is természetesen.

Az elmúlt évek gyermekelhelyezési perei miatt a kislány már úgy járt pszichológushoz mint más gyógyszert iratni a megfázásra.

Megvizsgálták a hugomat is(az anyját).

Egyedül az apja feje nem lett még agyturkász által megvizsgálva.

Tehát ami létezik itt már minden körbe lett járva.

2013. júl. 29. 18:05
 24/32 A kérdező kommentje:

Azt még hozzátenném hogy a kislány az átlag gyereknél fokozottabb orvosi ellenőrzés alatt áll.Mint irtam epilepsziája van,születésekor a jobb agyféltekéjén egy 5x3cm-es db elhalt(agyi infarktus).

Tehát MR,CT,fokozott ellenőrzés 2havonta,labor,viselkedési vizsgálat,minden.

A tünetei 2 gyógyszer szedésével vannak "elnyomva",amik amúgy a mozgásában jelentkeznének,bal oldali végtagrángás,egyensúlyvesztés(tehát nem a tipikus "habzószájú" epilepszia) és a két gyógyszer az olyan piszok erős,hogy csak lestem amikor elolvastam a leirását mennyiféle szövődmény,mellékhatás van,de sajnos a jelenlegi állás szerint élete végéig szednie kell.

2013. júl. 29. 18:11
 25/32 A kérdező kommentje:

Még irhatnám a kislány testvérét,aki 12éves,fiú.

Ő a váláskor az apjához került,a hugom kénytelen volt elfogadni hogy apásabb kötődésű,igy figyelembe vették a gyerek akaratát is az apjával él.

A láthatás forditva úgy működött-működik hogy egyik héten a fiú jön(apám lehozza 1km-ről kocsival) másik héten mint ahogy irtam a kislány ment(5évig rendesen).

Az elmúlt időszakban már többször szóba került hogy ekkora 12éves gyereknél már nem kéne mereven a kéthetente szombat 9-18óra láthatáshoz ragaszkodni,mert egy 12éves gyerek már legyen önálló,1km-ről sétálva 15perc alatt bármikor beszaladhat egy "sziasztok,hogy vagytok" erejű látogatásra.

De ez nem történik meg,a fiú eszméletlen önállótlan,gyámoltalan.

Jómagam mint a nickemből kiderül méhészettel foglalkozom.12évesen kezdtem! 10évesen már önállóan szülői felügyelet nélkül jártam könyvtárba,játszóházba,modellező szakkörre,barátaimmal csavarogni,játszani(természetesen nem a világ végére!).

Tehát ha 2hetente nem lenne lehozva a gyerek magától le se jönne.Más nem neveli,csak az apja,és a jelek szerint nem egészen tökéletesen.

12éves gyerekek 6osztályos gimnáziumba járnak önállóan Veszprémbe-Székesfehérvárra autóbusszal,ő pedig önállóan 1km-re nem sétál el hogy az anyját lássa.

Hugom részéről hamarosan megszületik a döntés hogy a kisfiúnál ezt a 2hetenkénti előirt láthatást beszünteti,hogy rákényszeritse a gyereket az önállósodásra.

2013. júl. 29. 18:24
 26/32 anonim ***** válasza:
Ti kérdeztétek már a kislányt, az apját vagy a testvérét arról hogy mi történt novemberben???
2013. aug. 3. 17:11
 27/32 A kérdező kommentje:

Jópár napig nem jött válasz,hozzászólás,nem véletlen mert mint 3 a helyitől független gyámügy és az interneten kutakodás után kiderült nem is nagyon jöhet.

Nos,kiderült hogy a törvény nem rendelkezik arról az esetről amikor a 14 év alatti gyerek valóban nem akar láthatásra menni.Az esetek zöme az a szituáció amikor az egyik szülő valóban a másik ellen hangolja a gyereket,és erre van a rendelkezés hogy birsággal szankcionálják azt a szülőt aki a másik ellen neveli a gyereket.

Három egymástól független gyámhivatal felhivása és az itteni kérdés feltevése után sincs válasz.A gyámhivatalok a törvény szövegét mondják "magnóról".

Ismételt kérdésre hogy akkor mégis hogyan fogja kikényszeriteni az apa az ellenkező gyerekét,filmszakadás a válasz.

Kérdeztem hogy :"végrehajtó fogja elvinni a gyereket?" a válasz: "hát azért az nem"

A gyereket november óta "vallatja" pszichológus,gyámügy,gyerekjóléti szolgálat,és an block a véleményére nem kiváncsiak.A legilletékesebb,a gyerek megkérdezése nélkül hoznak határozatokat.

Ma,szombaton az apa jött a gyerekért.A gyerek ki lett vive,csalva az apjához,hogy "tessék,vidd,hivd el magaddal,láthatod nincs ellened hangolva,ha akar megy veled ha akar nem".

A kislány ismét megmondta az apja szemébe,kultúráltan,hogy "apa nem megyek veled,kiabáltál velem,rossz voltál velem,nem megyek"

Az apának majdnem szétrobbant a feje a dühtől,ismét a "majd a biróságon,meg a törvény" szöveget nyomta.

Ekkor közbeszóltam: "figyi,ott van előtted a törvény,a saját gyereked.számodra az a törvény amit az imént a gyereked mondott.a birósági papirod egy wc papir,a szent az amit a gyereked mondott az előbb.fog már fel!"

Ekkor jött azzal hogy "és ha 10évig nem akar jönni?"

Válaszom:"akkor 10évig nem fog menni.majd ha ő úgy dönt hogy megérdemled tőle hogy megy hozzád,akkor megy.ha 10év múlva akkor 10év múlva"

Szóval nem érti meg,hogy olyan mélyen belemászott a gyerek bögyébe,hogy igy bünteti érte a saját kislánya.

A gyámügynek meg most az lenne a dolga hogy megértesse az apával hogy ami erővel,törvénnyel nem megy,azt talán nem kéne erőltetni.

2013. aug. 3. 18:17
 28/32 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem,de sokat elmond az egészről.

Az apa annyit mondott "ő csak egy gyerek,nem lehet szava,nem lehet véleménye"

Erre a hugom,az anya közbevágott: "hogyne lehetne akarata véleménye,mégis mi a gyereked egy zsák krumpli?"

2013. aug. 3. 18:24
 29/32 anonim ***** válasza:

Szerintem azért próbáljátok megbeszélni a kislánnyal, hogy egyszeri eset volt és az ilyet meg kell bocsájtani és új esélyt adni. Csak az apukája, és látszik, hogy az apukája tényleg kíváncsi rá, hiszen megy. Lehet, hogy nem a legjobban adja elő magát, de biztos szereti, ha ennyire erőlteti a láthatást. Nektek kell most a kislánnyal beszélni, hogy próbálja meg még egyszer és ha megint így viselkedik apuka akkor nem kell menjen. De ha 5 évig nem volt probléma, akkor megér egy esélyt.

Remélem semmi más nincs a háttérben, amit a lány nem mert elmondani, mert az lenne a rosszabb eset. Én attól tartanék a legjobban, hogy akkor nem csak üvöltözés történt, hanem vmi más is amit nem mer elmondani. A fiú ott volt ezen a novemberi találkán? Ő mit látott ebből?

2013. aug. 4. 16:30
 30/32 A kérdező kommentje:

persze hogy ott volt,a szeme láttára pofozta fel az apja.

a fiúnál meg mint feljebb irtam a 12éves kora miatt,meg hogy kb 1km-re laknak most már jogos elvárás lenne hogy ne leszabályozva menjen a láthatás,hogy 2hetente menetrend szerint lehozzák mint egy csomagot,hanem önállóan,akkor amikor akar,akkor jöjjön.

csak magamból tudok kiindulni,10évesen önállóan elmentem könyvtárba,modellező és bélyeggyűjtő szakkörre,12évesen a könyvtárban megtaláltam a méhészethez ihletet adó méhészkönyvet,12-13 évesen körbejártam a város összes méhészét,megismerkedtem velük,elmentem a szomszéd faluba busszal ottani méhészekhez.

8. osztályos koromban meg már 10 saját méhcsaláddal gazdálkodtam,önállóan.

5.osztályos koromban 5 nyúlketrecben nyulakat tartottam,biciklivel mentem a város szélére lucernát sarlózni nekik és kiskocsival vittem a nyulakat leadni mikor volt nyulátvétel!:)

szintén 5-6.osztályban 2 helyi gyártól elhordhattam a kartondobozokat a MÉH telepre,hogy zsebpénzt csináljak magamnak a modellvasútamhoz!:)

nonszensz hogy egy 12éves gyerek meg úgy van nevelve hogy 1km-re önállóan nem mer eljönni a nagyszüleihez és az anyjához,testvéréhez.:))))

mindezt azért irom,mert a gyámügyi bla bla magnószöveg az,hogy a "kislányt úgy kéne nevelni hogy szeresse az apját" de a gyámügy arról nagyot kussol hogy a nagyobbik gyerek meg nincs önállóságra nevelve az apja részéről.

2013. aug. 4. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!