Miért vakarja véresre egy 10éves gyerek a szúnyogcsípéseit? Mit lehet ellene tenni?
Úgy néz ki a lába, mintha a frontról jött volna, tiszta véres luk. Az összes lepedő, ágynemű is foltos lesz, amint belefekszik.
Az apja sokat beszélt már vele erről, de nem derül ki miért is csinálja. Mit találjunk ki, hogy abbahagyja?
Nekem olyan érzésem van, hogy ez egy kicsit hasonlít a körömrágásra. Csak ott mondjuk be lehet kenni a körmét keserű anyaggal és talán abbahagyja, mert így legalább észreveszi. De itt mit lehet csinálni?
Hogyhogy miért csinálja?! Mert viszket neki, talán azért. Én is simán véresre tudom valarni, ha nem figyelek oda.
Elsőnek igaza van, szűnyogháló, szúnyogriasztó, Fenistil gél.
Egy csomó régi szúnyogcsípés van rajta, amik szerintem már nem is viszkethetnek. Ezek igazából már "csak" sebek és mivel állandóan kivakarja nem tudnak begyógyulni.
Ehhez hozzájön néha egy-egy új szúnyogcsípés, aminek ugyanez lesz a sorsa, szóval egyre kilyuggatottabb lesz a gyerek lába.
Próbáltunk már mindent, bekenni ilyen -oylan krémmel, de szerintem nem azért vakarja mert viszket. Saját elmondása szerint sem. Illetve ha megkérdezed, hogy viszket-e akkor arra mindig azt mondja, hogy nem. És hogy ő észre sem veszi, hogy vakarja. Sőt ki van akadva, hogyha rá szól az apja, hiszen ő nem is csinálja. A lába pedig egyre szörnyűbben néz ki.
Ha szúnyogos időszak van akkor bekenjük szúnyogrisaztóval is, de egy-két szúnyogcsípés így is beesik.
Tényleg tanácstalan vagyok mit csináljunk. Jár már valaki így?
Köszi, kwan igazad lehet, elég sok másra is allergiás a kisfiú.
Kipróbáljuk a kálciumot, erre még nem gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!