Balatoni nyaralás? Majdnem megfulladt a gyerek?!
Most hogy nyár van eszembe jutott, amikor 14 éves voltam a Balatonon nyaraltam. Egy nap alatt 3 kisgyereket mentettem ki a vízből, mert a szülő vagy labdázott vagy ki tudja hol volt.
Az egyik gyerek (4-5 éves kislány) a sziklákon szedegette a kis kagylókat. Én csak azt láttam, hogy a sziklák közötti mély mederbe belecsúszott, mert nyálkás, hínáros volt a szikla. A sziklák között volt egy kis öböl szerű víz amit körbe zártak a sziklák. Én próbáltam bejutni a sziklákon át hozzá, lassan ment a vízben való gázolás a nyálkás, csúszós sziklán. Még eltudtam kapni a bokáját, mert már teljesen elmerült, már nyúlt ki a gyerek. Nem tudtam tartani sokáig - véznák voltak a karjaim,- meg csúszott a szikla és alig bírtam megtartani magam. Kiabáltam,"segítsen már valaki". Gyorsan jött le egy férfi a lépcsőn, gázolt a vízben, - lassan halad - én alig bírtam tartani, majd vissza mártottam szegényt, majd újra kirántottam. A férfi oda ért, gyorsan átvette a gyereket és vitte kifelé. Anyám közben kiabált, hol van ennek a kisgyereknek az anyja. Az anya jött, meglátta a gyerekét, - a gyereknek lógott füle-farka, folyt a szájából a víz - az Anya kétségbe esett. Megköszönte a férfinek. A férfi mondta, ne nekem köszönje a kis hölgynek.
Aznap még két gyereket kellett mentenem. A másik kisfiú egy matracon ringatózott a vízen, lapátolta a kis vödrébe a vizet és leborult a matracról. ( kb. 2,5 éves) Az anya 10 méterre labdázott. Akkor is már csak a bokáját értem el, akkor is jöttek segíteni, mert nem bírtam tartani a gyereket.
Azért írtam le, hogy egy pillanatra sem lehet a gyereket ott hagyni, vagy máshová nézni. Folyamatosan szemmel kell tartani és egy karnyújtásnyira lenni csak tőlük, mert kb. 2 másodperc alatt elsüllyednek úgy hogy nem látsz belőlük már semmit. 10 mmétert vízben gázolva nagyon lassan lehet megtenni, ahoz, hogy a gyereket még el tudd kapni.
37/N
BÉJVÁCCS :D
Itt kérdezni kell ám... ez a gyakorikerdesek.hu :D Gyakori KÉRDÉSEK. :D
Egyébként meg nem hiszem, h bárki is hagyná innen a kölkét vízbe fulladni.
MIlyen válaszokra számítottál kben? Pl: igen, anyaaaaa, figyelek a kis Bécire! :D
"bármennyire is flegmáznak itt most neked.azt gondloják,egy 5 évesre nem kell már annyira figyelni"
Na ezt meg honnan veszed?? Jézusom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!