A menyem teljesen ellenem neveli a 1,5 éves unokámat. Mit tehetek?
Na hát pont ez az, hogy nem a Te gyereked a pici, nem neked kell nevelned. Én sem csapok a gyerekemre, főleg nem iylenek miatt, hogy véletlenül kiborít egy pohár vizet! Már elnézést, de a felnőtteknek a dolga, hogy olyan körülményeket teremtsenek, hogy ne történhessen ilyen baleset, pl nem hagyok az asztalon elérhető közelségben tele poharat, ha pedig már megtörtént a baj, az semmi esetre sem egy 1,5 éves hibája. Kis ügyetlenke még, és kis kíváncsi, mindent megnéz, amit elér, nehogy már emiatt rá kelljen csapni....megáll az eszem!
A fiadnak pedig teljesen igaza van, ha a gyerekkel akarsz lenni, neked kell érte tenned, ha a gyerek sétál, akkor menni vele, stb...
Remélem majd ha megöregszel ,magatehetetlen leszel ,kiborítasz egy pohár vizet, vagy nem jut eszedbe valami ,jól "eldádznak"
na ez mindig jó önismeret aki az állatot nem szereti jó ember nem lehet
Ezt rosszul látod.
Nincs jogod elmondani, hogy szerinted rosszul nevelik. Akkor van jogod nevelési kérdésekről nyilatkozni, ha a fiad vagy a menyed a tanácsodat kéri ki.
Sajnos a kommentjeidet olvasva egyre jobban értem, hogy miért nem teszik ezt...
Ha rád bízzák a gyereket (már ha sikerül a bizalmat valamennyire helyre állítani a jövőben, és oda merik adni neked), akkor más a helyzet. Abban az időben, amíg te viseled gondját, a saját szabályaid szerint foglalkozhatsz vele, de arra készülj fel, hogy ha ez gyökeresen eltér attól, ahogyan ők nevelnek, és ki is derül, hogy valami negatív élménye van a kicsinek, akkor többet nem fogják odaadni neked.
38 vagyok
még annyit ehhez, hogy az én anyósom pl. állandóan megkérdezi kezdettől, hogy mit hogyan csináljon, és mindent próbál ugyanúgy csinálni, ahogy mi tesszük. (Már-már azért kell neki szólni, hogy ne legyen görcsös, az apróságokat simán csinálhatja úgy is, ahogy neki jól esik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!