Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A menyem teljesen ellenem...

A menyem teljesen ellenem neveli a 1,5 éves unokámat. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 7. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
3%
A Fiad ez hagyja? Hol van a tisztelet???? Én bevallom őszintén nem vagyok valami jó kapcsolatban az anyósomékkal, de érthető,a babámat még rendesen meg sem tudja fogni és hülyeségeket énekel, de akkor is a férjem szülei, aki tisztelnek kell és nem tilthatom meg, hogy ne szeressék és ne foglalkozzanak vele!!!!!!!Szégyellje magát, aki így viselkedik!!!!!Ő is egy anya!!!!!
2013. júl. 10. 09:58
 32/61 A kérdező kommentje:
A fiam nemcsak hogy hagyja, de még egyet is ért vele. A legutóbb is azt vágta a fejemhez, hogy ne a kutya iránti utálatommal foglalkozzak, hanem fogjam magam és járkáljak a gyerek után, ha jóba akarok lenni vele. Még ő sem adja a kezembe a gyereket. Aztán mikor azt mondom, hogy az unokahúgom gyerekének bezzeg mindegy, hogy ki és hogyan fogja, vagy azoknál nem gond az sem, ha alvásidőben megyek, akkor még nem tetszik nekik. Meg pl. a fiamat is "eldádáztam" amikor nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna (emiatt is csak húzzák az orrukat, ha mondom) és semmi baja sem lett tőle! Sőt! Így neveltem jó embert belőle! De neeemm... ők rá nem csapnának még akkor sem, ha kiborít 1 pohár vizet. Aztán meg majd csak néznek, ha nem bírnak vele!
2013. júl. 10. 13:40
 33/61 anonim ***** válasza:
94%
ne haragudj kérdező, de nagyon földhözragadt a mentalitásod.
2013. júl. 10. 13:42
 34/61 anonim ***** válasza:
100%

Na hát pont ez az, hogy nem a Te gyereked a pici, nem neked kell nevelned. Én sem csapok a gyerekemre, főleg nem iylenek miatt, hogy véletlenül kiborít egy pohár vizet! Már elnézést, de a felnőtteknek a dolga, hogy olyan körülményeket teremtsenek, hogy ne történhessen ilyen baleset, pl nem hagyok az asztalon elérhető közelségben tele poharat, ha pedig már megtörtént a baj, az semmi esetre sem egy 1,5 éves hibája. Kis ügyetlenke még, és kis kíváncsi, mindent megnéz, amit elér, nehogy már emiatt rá kelljen csapni....megáll az eszem!

A fiadnak pedig teljesen igaza van, ha a gyerekkel akarsz lenni, neked kell érte tenned, ha a gyerek sétál, akkor menni vele, stb...

2013. júl. 10. 13:47
 35/61 anonim ***** válasza:
92%

Remélem majd ha megöregszel ,magatehetetlen leszel ,kiborítasz egy pohár vizet, vagy nem jut eszedbe valami ,jól "eldádznak"

na ez mindig jó önismeret aki az állatot nem szereti jó ember nem lehet

2013. júl. 10. 14:03
 36/61 A kérdező kommentje:
A nagyanyja vagyok, ha úgy látom, hogy nem jól nevelik, jogom van hozzá, hogy elmondjam a véleményem. A víz pedig ásványvíz volt, amit direkt a virágra öntött, pedig rászóltam, hogy azt nem szabad! Ha másból nem ért, valamit tenni kell! Különben börtöntöltelék lesz mire felnő!
2013. júl. 10. 15:02
 37/61 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsiságból beleolvastam újból ebbe a kérdésbe, pedig a múltkor nagyon tetszett, hogy írta a nagymama, hogy megértett sok mindent, mennyit segítettek a válaszolók. Olyan szép volt eddig ez a sztori, kár hogy újabb és újabb részletek derülnek ki. Sajnálom kérdező, de ha én lennék a menyed, ezzel a hozzáállással biztos nem sokat találkoznánk, és csak magadnak köszönhetnéd. Gondold át az unokád kedvéért, szüksége lenne egy jókedvű, nem acsarkodó nagyira.
2013. júl. 10. 15:08
 38/61 anonim ***** válasza:
100%

Ezt rosszul látod.

Nincs jogod elmondani, hogy szerinted rosszul nevelik. Akkor van jogod nevelési kérdésekről nyilatkozni, ha a fiad vagy a menyed a tanácsodat kéri ki.

Sajnos a kommentjeidet olvasva egyre jobban értem, hogy miért nem teszik ezt...

Ha rád bízzák a gyereket (már ha sikerül a bizalmat valamennyire helyre állítani a jövőben, és oda merik adni neked), akkor más a helyzet. Abban az időben, amíg te viseled gondját, a saját szabályaid szerint foglalkozhatsz vele, de arra készülj fel, hogy ha ez gyökeresen eltér attól, ahogyan ők nevelnek, és ki is derül, hogy valami negatív élménye van a kicsinek, akkor többet nem fogják odaadni neked.

2013. júl. 10. 15:10
 39/61 anonim ***** válasza:
100%

38 vagyok

még annyit ehhez, hogy az én anyósom pl. állandóan megkérdezi kezdettől, hogy mit hogyan csináljon, és mindent próbál ugyanúgy csinálni, ahogy mi tesszük. (Már-már azért kell neki szólni, hogy ne legyen görcsös, az apróságokat simán csinálhatja úgy is, ahogy neki jól esik)

2013. júl. 10. 15:12
 40/61 anonim ***** válasza:
100%
26-os vagyok.Hát az utóbbi kommented alapján már értem mi a probléma.Nem kellene egy pohár ásványvízből ekkora ügyet csinálni.Másfél éves gyerek még nem érti meg feltétlenül mi az hogy nem.Ha most ilyenért kikapna,később mi lenne mikor jön a dackorszak?Ha rendes embert neveltél a fiadból úgy érzed akkor bíznod kellene benne hogy nem börtöntölteléket nevel majd az unokából.Verés nélkül is lehet rendes embert nevelni.Az én anyám is veréssel nevelt,bizony belém égtek az emlékek,nem ezért lettem rendes ember.Amikor a fiad kicsi volt nem mentél utána?Erre is kellene emlékezni,mert biztos nem az öledben ülve nevelkedett.Én úgy érzem alapvetően rosszindulatú vagy a menyeddel szemben,ezen Neked kell változtatni.Ismerek hasonló mentalitású anyóst,hogy az a jó amit ő elgondol,nem is látogatják a gyerekei.Gondold ezt végig.És nem nincs jogod beleszólni a nevelésbe.És én kifejezetten utáltam ha akkor jött valaki mikor a gyerek alvásideje volt.Elviseltem de nem szerettem.
2013. júl. 10. 18:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!