A menyem teljesen ellenem neveli a 1,5 éves unokámat. Mit tehetek?
semmit. Sztem max. ha vagytok úgy, akkor beszélj vele, de ne támadj, mert akkor még rosszabb lesz a helyzet...
Próbáld neki elmagyarázni, hogy a gyereknek családra van szüksége, és az a jó neki, ha minél több ember van körülötte aki szereti, és akire számíthat.
Mondd el, hogy Te nagyon szeretnél jó nagymama lenni, és ezt engedje meg, ez a gyereknek is jó, és hosszú távon neki is, hisz kire fogja majd hagyni, ha visszamegy dolgozni, és beteg lesz?
Nem kell hogy szeressen téged, de egy normális, egymást tisztelő kapcsolatot ki lehet alakítani, csak intelligencia kérdése.
Sok sikert, remélem meg tudod oldani...
Ezt hogy kell elképzelni, írnál néhány konkrétumot?!
Csak mert a lányom is ennyi idős, és nem tudom hogy lehet bárki ellen is nevelni egy ennyi idős gyereket. Nem engedi, hogy játsz vele, vagy nem enged a közelébe? Kifejted kicsit?!
Egy másfél éves gyereket nem lehet egy másik ember ellen nevelni még.... Egyébként nem Te látod furcsán a dolgokat?
Örülj, hogy még szoptatja a gyereket ennyi idősen. Én is meny vagyok, bizony rólam meg azt találta ki az anyósom, amikor pár hónapos volt a kisfiam, hogy neheztelek rá, ha megnézi a gyereket. HOgy lehet ilyet feltételezni? Eszembe sem jutott ilyesmi. Őszinte leszek: szerintem Te vagy rosszindulatú.
ha csak a véleményetek különbözik, akkor egyszerû a megoldás ...
akár mennyire is nem tetszik hogy neveli a gyereket, az a gyerek az övé. ha ő fejenállva akarja altatni, vagy csak dinnyével etetni, akkor az az ő dolga. előfordulhat, h. nem értetek egyet, hisz a gyereknevelés egy sarkalatos pont. mindenki másképp látja jónak . neked meg volt a lehetőséged a saját fiaddal, úgy nevelhetted, ahogy akartad. most rajta van a sor. természetes, ha nem tűri, h. mindig ellentétes véleményen vagy. beszélj vele, és nyeld le a véleményed, ha fontos az unoka. meg csak nem öli azt a gyereket. ha tisztességesen eteti, öltözteti, akkor hadd nevekken a saját módszereivel!
A nagyszülőknek nem feladata a nevelés, csak hogy szeressék az unokákat.
Ellened nevelni nem tudja, de ha ő ki nem állhat Téged (mármint a menyed), akkor azt a gyerek megérzi, és ezért lehet távolságtartóbb.
Azt gondolom, hogy ez a dolog már gyerek előtt kezdődött.
Milyen volt előtte a viszonyod a menyeddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!