Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért csak a kisgatyába...

Miért csak a kisgatyába hajlandó pisilni? Már teljesen ki vagyok borulva

Figyelt kérdés
3 éves kisfiammal, aki még mindig nem szobatiszta a napokban végleg levettem a pelenkát, és kisgatya van rajta. Megbeszéltük, hogy szól, ha pisilni kell és a WC-be vagy a bilibe fog pisilni. Soha nem szól, folyamatosan a gatyóba pisil. Ahányszor megkérem, hogy üljünk a WC-re, nagy cirkusszal ráül, de még véletlenül sem hajlandó belepisilni. Amint leszáll róla 2 percen belül belepisil a kisgatyába. Mostmár elfogyott a türelmem és ott tartok, ha még egyszer szándékosan bepisil rácsapok. Meddig várjak még, hogy szóljon? Segítsetek mitévő legyek!
2013. jún. 18. 15:57
 1/9 anonim válasza:
0%
Verd meg már értelmes ilyenkor egy gyerek. Engem is vertek és jó nevelésű vagyok.:)
2013. jún. 18. 16:02
 2/9 anonim ***** válasza:

rácsapni akkor se csapj rá ha 5 évesen direkt a gatyójába pisil!

vedd le róla a bugyit is, lehet bezavarja, ugye hasonló érzés neki mint ha tiszta pelusban lenne!

kb. 2 hét szokott nagyon nehéz lenni, nekünk is annyi volt, igaz enyém kisebb volt akkor. 2 hét után megszűntek a bepisilések, utána már csak akkor pisilt be néha ha bugyi is volt rajta, így hónapokig csak nacit adtam rá :)

nyilván az se normális, de mégis csak jobb mint a pelus vagy csapkodni a gyereket ;)

2013. jún. 18. 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezért ütni???? A te elkeseredettséged akarod leverni rajta? Széép!

Nincs apja a közelben, hogy versenyt célbalőjenek a wc-be jutalomért? Humánusabb megoldás lenne.

2013. jún. 18. 16:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Ne várj pár nap alatt csodát. 3 évig bepisilhetett, adj már neki egy kis időt, hogy átálljon. Meséld el neki, hogy a kis barátai már mind wc-be intézik a dolgaikat, de legyél türelemmel.

Nem tudom egyébként, miért akkora divat manapság elvárni, hogy egy nap alatt szobatiszta legyen egy kisgyerek. Van, akinél tényleg így működik, de a többségre azért nagyon nem ez a jellemző.

2013. jún. 18. 16:13
 5/9 anonim válasza:
0%
Csak rosszab lesz egy kis verés nem árt akitnem fegyelmeznek az nem lessz jo nevelt..
2013. jún. 18. 16:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért vagyok elkeseredve, mert úgy gondoltam, hogy a korából adódóan, már könnyebben fog menni a dolog. Csodát nem vártam, de mindenki azt mondta a környezetemben, hogy 2 nap alatt szobatiszta lett a gyerek, és ők sokkal kisebbek, mint az én kisfiam. Egyébként 2. gyermekem és az elsővel tényleg pikk-pakk volt a szobatisztaság, megértette, hogy mit szeretnék tőle, és szinte egy baleset sem történt. Rendben, türelmesebb leszek és várok.
2013. jún. 18. 16:21
 7/9 anonim ***** válasza:

A legrosszabb amit tehetsz vele az hogy e miatt rácsapsz! Pont az ellenkezőét fogod elérni annak amit akarsz!!!

A másik gyereked hamarabb lett szobatiszta? Na és,a gyerekek nem egyformák! Semmit nem jelent hogy 3éves. Úgy gondolod attól mert TE eldöntötted hogy leveszed róla a pelenkát,ő engedelmeskedni fog mint egy kiskutya?! Nyilván még nem érett rá!!!

A lányom 3évesen még 100%-ig pelenkás volt,és láss csodát most 3éves 3hónapos és 2hét leforgása alatt teljesen szobatiszta és ágytiszta lett magától!:) Baleset soha nem volt!:) Előtte hallani sem akart a biliről/wc-ről.

TÜRELEM!!!

2013. jún. 18. 16:30
 8/9 anonim ***** válasza:
2013. jún. 18. 16:59
 9/9 anonim ***** válasza:
igen egyébként, a kora miatt pont azt várod, hogy pillanatok alatt menjen, pedig pont a kora miatt lesz nagyon nehéz. ő már okos, értelmes, pontosan tudja milyen kényelmet nyújt a pelus, és ha ez még nem lenne elég, ott a dackorszak is, már csak azért is meg fogja mutatni, hogy képes megküzdeni a lustaságért :)
2013. jún. 18. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!