Hogyan szoktassam le a lányomat a cumiról?
Szia! Pár hónapja láttam az egyik TV csatornán a következőt. Azt mondták a gyermeknek, hogy a "cumitündér" eljön a cumiért de hoz cserébe valami ajándékot. úgy oldották meg, hogy a plafonról egy damil segitségével leeresztettek egy kosarat amiben valamilyen ajándéktárgy volt és beletették a cumit. Ezt visszahuzták a magasba. Nem tudom, hogy nálatok hogyan lehetne kivitelezni. Szerintem az a lényege, hogy ne azt lássa a kislány, hogy Te veszed el tőle, mert haragudni fog rád. És az ajándék is azért fontos, hogy lássa kapott a cumiért valamit.
Remélem sikerül megoldani a problémát.
Bátyámtól annó a védőnő kérte el.Ő meg odaadta.
Ha nem megy lehet kapni fogszabályzós cumit.(Bár,lehet ez csak reklámfogás..)
Szia!
Én több ilyen gyereket láttam,akinek nem ért össze az alsó és felső foga,pedig nem is cumizott.
A fiam 4 éves koráig cumizott,most 14éves,gyönyörű ép egészséges fogai vannak,és jól összeérnek.
Szerintem csak akkor vedd el tőle,ha nem viseli meg nagyon.
A kislányom is 2,5 éves,és cumizik ő is.
Az én védőnőm szerint felesleges ez a cumimizzéria ami mostanában van.Egyébként,ha a cumi okozza,akkor az ujjszopásnak sokkal csúnyább következményei vannak,és arról általában később szoknak le a gyerekek.
El fogja hagyni előbb utóbb,nem kell aggódni emiatt.
Nekem is van ismerősöm,akinek a csere sikerült,cumi helyett ajándék.Attól függ,mennyire ragaszkodik hozzá a gyerek.
Sok sikert hozzá,üdv
Nálunk csak az ágyban cumizhatott és 2 évesen elöször a délutáni al´vasnál vettem el aztán mikor megszokta hogy délután nincsen akkor este is megbeszéltük nincs. nem is volt nagyon hiszti.
az unokaöcsém viszont nem kapott cumit soha, és újszopós volt. 2 éves korátol mondták neki hogy vasat raknak a szájába ha nem szokik le róla. érdeks mikor ezt mmondtam nek vagy az anyja akkor kivette. vicces volt tényleg félt hogy vas lesz a szájába. :D
sziasztok!
az én fiam 3 éves és 2 hónapja ugy szokott le a cumiról,hogy azt mondtam neki,hogy a kis tóban születtek kicsi halacskák és nekik szükségük van egy cumira és megkérdeztem,hogy nekik adná e a cumiját,mert ő már nagy fiú és neki már nem kell és képzeljétek el olyan bátor volt hogy bele dobta a tóba a cumiját,elötte felkészítettem rá,hogy ugy adja oda,hogy neki már nem lesz utánna és még is,megdicsértem,hogy milyen bátor és ügyes,bár este kérdezte,de elmondtam neki,hogy hol van,másnap reggel nagy sírás volt a cumi miatt,legszívesebben a fejemet fogtam volna,de megoldottuk,készítettem neki kakaót cumisüvegbe,megitta és bekapcsoltam neki 1 mesét figyelem elterelés képpen,de természetesen elötte is emlékeztettem rá,hogy kiknek adta oda cumiját,pár napig még kérdezgette elalvás elött és újra elkellett mondanom,hová lett,de már nem voltak sírások,csak 1-szer történt.mi így vészeltük át a cumi történetet sikerrel!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!