Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melegkiütésnél előfordulhat...

Melegkiütésnél előfordulhat láz? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kislányomnak a mellkasán és a hátán kijöttek kis piros pöttyök pénteken. Ma reggelre 37,3, du 38,6 volt a láza. Azóta nincs láza, 37 fok körül van a hőmérséklete. Folyik az orra és viszonylag sokat tüsszög. Ez lehet a melegkiütéstől? Holnap reggel hívom doktornőt.
2013. jún. 23. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Úristen, most ez komoly kérdés??

Tudhatnád, hogy a láz 38 fok felett van, addig csak hőemelkedés, de babáknál teljesen normális lehet a 37 körüli testhő.

Ha nem hiszed hívd fel a dokit, szerzel neki pár vidám percet ha előadod a "problémád".

2013. jún. 23. 21:00
 2/11 A kérdező kommentje:

Ha elolvastad volna a kérdésemet figyelmesen, 38,6 fok volt du. Tudom, hogy 38 fok felett van csak láz, sőt, azt is, hogy 38,5 fokig nem kell csillapítani. A 37 fok körülire hőmérsékletet írtam, nem lázat.

Kösz a kioktatást, amit nem kértem, a választ nem tudom megköszönni, mert épp a kérdésemre nem válaszoltál. Rossz lehet az orvosotok, ha láznál és kiütésnél kinevet, bár te biztos nem kérdezel csak okos dolgokat.

2013. jún. 23. 21:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Még egy kiegészítés. A kérdést a "kisgyerekek" témakörbe írtam, nem a babákba, mert 3 évesről van szó. Legközelebb legyél figyelmesebb, ha már valakit ki akasz oktatni.
2013. jún. 23. 21:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Kedves első!

Ha elolvasod a kérdést újra, ott van, hogy délután 38,6 volt a láza... az már láz! Egyébként én is megérzem a gyerekeimen, ha csak néhány fokot is emelkedik a hőmérsékletük, lázmérő nélkül is.

Kérdező! Melegkiütést nem kéne, hogy láz kísérje, ha folyik az orra és sokat tüsszög, meghűlhetett. Egyébként én is hasonló gondban vagyok. Az én 8 hónaposom testét is ellepték a kiütések, nem győzöm szegényt fürdetni és hintőporozni. Hétvégén ő is lázas volt. Múlt vasárnap este és hétfő reggel tüzelt a teste, majd délután még újra felhevült, akkor mértem 38.8 volt. Reggelre elmúlt és azóta sincs se láz, se hőemelkedés. Viszont ma elkezdett csúnyán köhögni, úgyhogy én is a dokin gondolkodok. Csak sajna most bárányhimlőjárvány van a környéken és félek, hogyha viszem a dokihoz, elkaphatja, vagy más betegséget. :S Szerintem fel fogom hívni telefonon és megkérdezem, esetleg neked is ezt tanácsolom.

Jobbulást a kicsinek!

2013. jún. 23. 21:50
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ és azt is, hogy odafigyelve olvastad el a kérdést, megy a zöld kéz :-).

Mindenképp fel fogom hívni az orvost, mert szerintem sem kéne lázzal járnia. 1 hónapja a csanába ahová jár, 2 gyerek bárányhimlős volt, de az szerintem előbb kijött volna, és megkapta az oltásokat ellene.

Jobbulást a picidnek:-)

2013. jún. 23. 21:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A meleg kiütés egyszerű bőrirritáció, lázat nem okoz. Ha tüsszög, folyik az orra és láza is volt, akkor lehet víruskiütés is. Vannak felső légúti megbetegedést okozó vírusok amik kiütéssel járnak, a fiam már átesett egy ilyenen. hívd fel az orvost, ő megmondja mi a teendő. Ha víruskiütés, akkor rendel neki Fenistil cseppet, amitől pár nap alatt elmúlnak a kiütések, ha más, akkor majd ad tanácsot mit kell tenni.
2013. jún. 23. 22:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, ment a zöld kéz :-)
2013. jún. 23. 23:01
 8/11 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, hogy van a kicsi, mit mondott a doki?
2013. jún. 24. 21:08
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést, nagyon aranyos vagy :-).

Tüszős mandulagyulladása van és emiatt a kiütésre azt mondta, hogy lehet skarlát is, mert ugyanaz a baktérium okozza mindkettőt :-(. Holnap kell visszavinnem. Egyébként jól van és tegnap reggel óta 36 fok körüli a hőmérséklete.

2013. jún. 25. 09:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Újfent 6-os vagyok. A mandulagyulladásra kap antibiotikumot? Azért kérdezem, mert a fiamnak áprilisban volt tüszős mandullagyulladása+kétoldali középfülgyulladása+egy enyhébb lefolyású kötőhártya gyulladása. Nem aprózta el a lelkem. Amoxicilin/kalvulánsav tartalmú antibiotikumot kapott, és a kontrollon a fül-orr-gégsz azt mondta, minden rendben van, ne is adjam be az utolsó 3 adagot. Erre kiderült, hogy a bölcsiben az egyik gyerek skarlátos lett, és aznap még bent volt, mikor a fiam utoljára volt a betegség előtt. Hívtam is a gyerekorvost. Azt mondta, nem valószínű, hogy elkapta, de adjam be az összes antibiotikumot, mert ugyanazzal kezelik a skarlátot is, és ha akad a szervezetében kórokozó, az tuti elpusztítja. Hogy volt-e benne skarlát baci, vagy sem, az antibiotikum ölte-e ki vagy sem, azt sosem tudom meg. Ha a tied kap antibiotikumot a mandulájára, akkor ne aggódj, az rendbe hozza, ha esetleg skarlátja is lenne.
2013. jún. 25. 21:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!