Melegkiütésnél előfordulhat láz? (többi lent)
Úristen, most ez komoly kérdés??
Tudhatnád, hogy a láz 38 fok felett van, addig csak hőemelkedés, de babáknál teljesen normális lehet a 37 körüli testhő.
Ha nem hiszed hívd fel a dokit, szerzel neki pár vidám percet ha előadod a "problémád".
Ha elolvastad volna a kérdésemet figyelmesen, 38,6 fok volt du. Tudom, hogy 38 fok felett van csak láz, sőt, azt is, hogy 38,5 fokig nem kell csillapítani. A 37 fok körülire hőmérsékletet írtam, nem lázat.
Kösz a kioktatást, amit nem kértem, a választ nem tudom megköszönni, mert épp a kérdésemre nem válaszoltál. Rossz lehet az orvosotok, ha láznál és kiütésnél kinevet, bár te biztos nem kérdezel csak okos dolgokat.
Kedves első!
Ha elolvasod a kérdést újra, ott van, hogy délután 38,6 volt a láza... az már láz! Egyébként én is megérzem a gyerekeimen, ha csak néhány fokot is emelkedik a hőmérsékletük, lázmérő nélkül is.
Kérdező! Melegkiütést nem kéne, hogy láz kísérje, ha folyik az orra és sokat tüsszög, meghűlhetett. Egyébként én is hasonló gondban vagyok. Az én 8 hónaposom testét is ellepték a kiütések, nem győzöm szegényt fürdetni és hintőporozni. Hétvégén ő is lázas volt. Múlt vasárnap este és hétfő reggel tüzelt a teste, majd délután még újra felhevült, akkor mértem 38.8 volt. Reggelre elmúlt és azóta sincs se láz, se hőemelkedés. Viszont ma elkezdett csúnyán köhögni, úgyhogy én is a dokin gondolkodok. Csak sajna most bárányhimlőjárvány van a környéken és félek, hogyha viszem a dokihoz, elkaphatja, vagy más betegséget. :S Szerintem fel fogom hívni telefonon és megkérdezem, esetleg neked is ezt tanácsolom.
Jobbulást a kicsinek!
Köszi a választ és azt is, hogy odafigyelve olvastad el a kérdést, megy a zöld kéz :-).
Mindenképp fel fogom hívni az orvost, mert szerintem sem kéne lázzal járnia. 1 hónapja a csanába ahová jár, 2 gyerek bárányhimlős volt, de az szerintem előbb kijött volna, és megkapta az oltásokat ellene.
Jobbulást a picidnek:-)
Köszönöm az érdeklődést, nagyon aranyos vagy :-).
Tüszős mandulagyulladása van és emiatt a kiütésre azt mondta, hogy lehet skarlát is, mert ugyanaz a baktérium okozza mindkettőt :-(. Holnap kell visszavinnem. Egyébként jól van és tegnap reggel óta 36 fok körüli a hőmérséklete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!