Szinte minden megfázáskor antibiotikum, normális ez igy?
Kisfiam ovis lett szeptemberben, és azóta nagyon sokszor beteg. Szinte minden hónapban, eddig kb 6 doboz antibiotikumot szedett be?
Nagyon sokkalom, nem lehet tőle baja?
Láza kb a 6 alkalom alatt egyszer volt 38.
Ti is minden megfázáskor beadjátok a gyerekeknek a fel írt antibiotikumot?
Most újra köhög, folyik az orra, és kb 2.5 hete fejezte be az utolsó antibiotikum szedést.
Félek ha holnap elviszem orvoshoz megint ír egy masik adagot, már nagyon nem szeretném a kisfiamnak beadni.
Jajj, nem szabad.
Linex babyt kap mellé legalább?
Tönkre megy szegény gyerek...
Én soha nem adtam még neki antobibiotikumot, csak szemcseppnen kötőhártyára, nálunk nem is írnak fel megfázásos betegségekre ilyet, ellene van a gyerekorvos is. De ha felírná, akkor sem váltanám ki, ha nem nagyon gáz a helyzet, csak simán náthas.
Nem is értelek téged. Ez nagyon káros dolog.
Fiam 6, ő 1x kapott életében, lányom 3.5 ő még sosem.
Pedig voltak betegek nem 1x
Mondjuk egy kis orrfolyással köhögéssel miért szaladsz az orvoshoz?
Sok doki azért ír ilyenkor antibiot, mert kb. szülői elvárás.
Ha azt mondaná, hogy sok folyadék, orrszívás, inhalálás... akkor lenne egy réteg, aki rögtön meglincselné.
A gyerekeimet akkor látja csak orvos, ha 3 napnál tovább magas lázuk van vagy egy hét otthoni kezelés után semmi javulást nem mutatnak. Kivétel, ha a fülük fáj vagy a szemükkel van valami.
Én megfázással el sem viszem az orvoshoz, mert tudom mit mond. Tüneti kezelés és kész, majd meggyógyul. És ha meggyógyul, kb. egy-két hét múlva megint beteg lesz. Erre is csak azt mondja, hogy picike, nem rég kezdte a közösséget, havi egy nátha (ami elhúzódhat 2-3 hétig is) kb. totál átlagos, ne parázzak.
Úgy, hogy tényleg szinte állandóan beteg, egyszer kapott az életében antibiotikumot eddig a lányom, akkor garat és gége gyulladása volt kruppos köhögéssel, plusz egyszer kötőhártyagyulladásra szemcsepp formában.
Kérdezz rá a dokinál, hogy miért tartja indokoltnak ilyen gyakran és muszáj-e beadni neki? Nem lehet, hogy csak azért dobja fel a felhőbe, hogy legyen kéznél, ha rosszabbodna a helyzet? Ha szerinte ez tök oké, akkor orvost váltanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!