Családorvosunk, szinte valahányszor lázas a gyerek, antibiotikumot ír fel, tavaly 4x volt magas láza, 4x írt antibiotikumot, idén 3-nál tartunk, aggódom, nem túl sok ez?
Szerintem rengeteg!
Nem derült ki, hogy hány éves a gyerek, de szerintem ez felnőttnek is sok.7 éves a gyerekem,3x kapott életében antibiotikumot.1x születésnél,mert már 1 napja szivárgott a magzatvíz,1x 2 évesen mikor 2 oldali tüdőgyulladása volt,1x meg skarlátos volt.
Szerintem alap hogy fel kell.irniuk.
Legutobb mi is úgy jartunk hogy 3 napos láza volt és piros a torka(de nem lett neki váladékos is) ahogy kivettem a sulibol azonnal spontan elmult a láz keddre es a torka is gyógyult és rozsaszin lett kb csütörtökre.
En megsem kezdtem neki az antibiot igy. Nyomtalanul elmult a betegsége. De legalább igy van otthon egy doboz augmentin
Mennyi idős?
Szerintem is nagyon sok. Az én fiam 6 éves, és eddig egyszer vagy kétszer kapott csak antibiotikumot. Általában tüneti gyógyszert kapunk és itthon kikuráljuk. A gyerekek zöme vírust szed össze, ami nem bakteriális, így nem jó rá az antibiotikum. Az már csak akkor kell általában, ha hosszabb ideje 3+ napja lázas és valószínűleg felülfertőződőtt vagy bakteriális a betegség.
9!
Mert mondjuk a lázcsillapító nem olyan gyógyszer, amitől meg is gyógyul a gyerek. Még a lázat is leviszi,nehogy tudjon küzdeni a gyerek szervezete a baci/vírus ellen...
Max antibiotikum mellett van értelme adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!