Családorvosunk, szinte valahányszor lázas a gyerek, antibiotikumot ír fel, tavaly 4x volt magas láza, 4x írt antibiotikumot, idén 3-nál tartunk, aggódom, nem túl sok ez?
Semmi baja nem lesz, bár lehet felesleges. (Ugyanakkor bátor itt a sok kommentelő, aki foteldoktornőként két mondat alapján megmondja hogy mi indokolt és mi nem.)
Családomban és ismerősi körben is generációk nőttek fel tonnányi antibiotikumon, köszönik, mind élnek és egész frankó korokat megérnek. Ami miatt aggályos a sok felesleges antibio, az az antibiotikum rezisztencia.
Tök egyszerű! Nem veszitek be az antibiotikumot. Többet árt mint használ.
Hidd el, meg lehet gyógyulni anélkül is.
Én pl soha nem veszem be azt amit az orvosok írnak.
Aztán mégis itt vagyok.
12!
Az én gyerekem kórházba kerül, ha nem kap gyógyszert időben.
Örülj neki,hogy a tied ilyen erős,egészséges.
1x próbáltam itthon kezelgetni orvos nélkül. Hát úgy lekapott a 10 körmömről a doki,hogy csak nyekkentem. És mehettünk a kórházba.
Ez van.
16!
Pont azt írtam, hogy elviszem az orvoshoz. 9,14-es írta, hogy nem viszi, elég emailban az igazolás. Nekem nem elég attól még nem látta a gyereket. Nem úgy kezelem amit én kitalálok, orvos által kiírt flamborin és kúp van itthon. Erre értettem, hogy kitudom kezelni. Nyílván, ha mást ír ki azt adom. Nekem 1x kapott antibiotikumot amikor több napja nem múlt el a láza semmitől. 4 éves most.
12-es voltam
Ez rengeteg.
Az én saját példámbol kiindulva rengeteget kaptam gyerekként antibiotikumot. Rengetegszer is voltam beteg mert az immunrendszert rombolja. Mióta nem szedek ilyeneket évente csak 1x vagyok influenzás, az sem tart sokáig. Csak vegszukseg esetén adj neki antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!