Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Családorvosunk, szinte valahán...

Családorvosunk, szinte valahányszor lázas a gyerek, antibiotikumot ír fel, tavaly 4x volt magas láza, 4x írt antibiotikumot, idén 3-nál tartunk, aggódom, nem túl sok ez?

Figyelt kérdés
Ha két napnál tovább lázas a gyerek, vagy ha magas láza van mindíg beviszem a családorvoshoz, de aggódom mert mindíg mondja hogy piros a torka vagy a manulája és muszály...

2023. dec. 6. 16:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Válts fiatalabb orvosra.
2023. dec. 6. 18:11
 12/26 anonim ***** válasza:
77%
9-es:mondjuk magam is kitudom kezelni a lázas gyereket, de azért kell orvoshoz vinni, mert valakinek le is kell igazólnia a hiányzást . Nem mindenki azért rohangál dokihoz, mert nemtud mit kezdeni a gyerekkel
2023. dec. 6. 18:19
 13/26 anonim ***** válasza:
49%

Semmi baja nem lesz, bár lehet felesleges. (Ugyanakkor bátor itt a sok kommentelő, aki foteldoktornőként két mondat alapján megmondja hogy mi indokolt és mi nem.)

Családomban és ismerősi körben is generációk nőttek fel tonnányi antibiotikumon, köszönik, mind élnek és egész frankó korokat megérnek. Ami miatt aggályos a sok felesleges antibio, az az antibiotikum rezisztencia.

2023. dec. 6. 18:46
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
12, nálunk írok egy emailt és válaszban érkezik is az igazolás. Nem kell bevinni a gyereket. Ha elhúzódó, nem múlik, akkor viszem csak orvoshoz. Két nap lázzal nem. Még úgy se hogy vesebeteg volt. Automatikusan csinálok vizelettesztet. Ezen kívül az orvos is csak annyit mondana, hogy ha nem javul vigyem vissza.
2023. dec. 6. 18:49
 15/26 anonim ***** válasza:
40%

Tök egyszerű! Nem veszitek be az antibiotikumot. Többet árt mint használ.

Hidd el, meg lehet gyógyulni anélkül is.

Én pl soha nem veszem be azt amit az orvosok írnak.

Aztán mégis itt vagyok.

2023. dec. 6. 20:39
 16/26 anonim ***** válasza:
49%

12!

Az én gyerekem kórházba kerül, ha nem kap gyógyszert időben.

Örülj neki,hogy a tied ilyen erős,egészséges.

1x próbáltam itthon kezelgetni orvos nélkül. Hát úgy lekapott a 10 körmömről a doki,hogy csak nyekkentem. És mehettünk a kórházba.

Ez van.

2023. dec. 6. 20:54
 17/26 anonim ***** válasza:
51%

16!

Pont azt írtam, hogy elviszem az orvoshoz. 9,14-es írta, hogy nem viszi, elég emailban az igazolás. Nekem nem elég attól még nem látta a gyereket. Nem úgy kezelem amit én kitalálok, orvos által kiírt flamborin és kúp van itthon. Erre értettem, hogy kitudom kezelni. Nyílván, ha mást ír ki azt adom. Nekem 1x kapott antibiotikumot amikor több napja nem múlt el a láza semmitől. 4 éves most.

12-es voltam

2023. dec. 7. 07:31
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
17! Örülj neki. (Nem gúnyosan írtam. Tényleg örülj. Nagyon.) Sajnos az én gyerekem gyógyszeren nő fel. 3 hónapos kora óta gyógyszert szed. Most ezzel mit csináljak? Semmit sem tudok.
2023. dec. 7. 08:17
 19/26 anonim ***** válasza:
63%
Attól, hogy felírja nem muszáj beadni neki. A miénk is mindenre felírja, nagyrészt ki sem váltom, legtöbbször csak igazolás miatt viszem őket dokihoz, de kicsit piros torokra már írja is. Te látod a gyereket, a láz önmagában nem betegség. Én akkor szoktam antibiot beszedetni velük, ha tüszős a mandula vagy fülgyulladás van. Idén először szedi a kisfiam. Az immunrendszerét teljesen szétcseszi a sok antibiotikum.
2023. dec. 7. 11:21
 20/26 anonim ***** válasza:

Ez rengeteg.

Az én saját példámbol kiindulva rengeteget kaptam gyerekként antibiotikumot. Rengetegszer is voltam beteg mert az immunrendszert rombolja. Mióta nem szedek ilyeneket évente csak 1x vagyok influenzás, az sem tart sokáig. Csak vegszukseg esetén adj neki antibiotikumot.

2023. dec. 7. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!