Szinte minden megfázáskor antibiotikum, normális ez igy?
Kisfiam ovis lett szeptemberben, és azóta nagyon sokszor beteg. Szinte minden hónapban, eddig kb 6 doboz antibiotikumot szedett be?
Nagyon sokkalom, nem lehet tőle baja?
Láza kb a 6 alkalom alatt egyszer volt 38.
Ti is minden megfázáskor beadjátok a gyerekeknek a fel írt antibiotikumot?
Most újra köhög, folyik az orra, és kb 2.5 hete fejezte be az utolsó antibiotikum szedést.
Félek ha holnap elviszem orvoshoz megint ír egy masik adagot, már nagyon nem szeretném a kisfiamnak beadni.
29!
"Miért lenne egy náthából hörghurut vagy tüdőgyulladás?"
Tapasztalat.
29-es, attól, hogy nálatok nem volt ilyen, még létezik, hogy egy kis náthából hörghurut, vagy tüdőgyulladás. Nálunk a középső esett ebbe bele állandóan. Ha elkezdett folyni az orra, már tiszta ideg voltam. Többször volt kórházba, csomó antibiotikum. Hiába kezdtem el rögtön akár orrszívást, bármit. Egy nap orrfolyás után már nehezen vette a levegőt, rosszul volt, csak feküdt.
(Ugyan nem ez volt a kérdés, de nálunk a szuperlekvár segített, kB 2,5 éve szedjük, azóta nem kellett neki antibiotikum, és tényleg a kis nátha szinten átvészeli a dolgot)
Szabad gyerekorvos választás van, ha úgy érzed nem megfelelően látja el, válts. Mi megtettük, nem bántam meg, sőt. Örök hálám annak a gyerekorvosnak, hogy elvállalt minket.
Illetve ezt is írták már, kis náthával nem viszem el gyerekorvoshoz, csak, ha rosszul van.
Én vagyok az élő példa, miért ne tömjük a gyereket antibiotikummal, ha nem élet halál kérdésről van szó.
A problémák úgy kiskamasz koromtól kezdődtek, állandóan puffadtam, azután sorra jöttek ételintoleranciák. Volt idő, amikor csak csirkét és főtt rizst tudtam megenni.
A bőröm szörnyű, aknés, ekcémás, érzékeny, rozaceás.
Baromi durva arcüreggyulladások lettek nálam kamaszként, amikre már nehezen hatott az antibiotikum ugyebár.
Allergiáim lettek.
Székrekedés... Hol duci lettem hol soványabb.
Mindezt úgy, hogy egyébként otthon főzött ételeket ettünk, kertből zöldség gyümölcs, házi tojás. Sosem volt rendelt kaja, chips stb sem.
Felnőttként rengeteg vizsgálaton voltam, és mi lett a vége? Hogy hát bélflóra probléma... Na és akkor hogyan tovább?
És ha eltekintünk attól hogy én szerencsétlenül jártam, valós probléma a növekvő antibiotikum rezisztencia és az ebből létrejövő multirezisztens kórokozók.
Ez hatalmas nagy gond lesz a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!