Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lett ennyire hisztis?...

Miért lett ennyire hisztis? Adjatok tanácsot, mert attól élek valamit elrontok?

Figyelt kérdés

2,5 éves elmúlt alányom, nem volt soha az a angyon hisztizős fajta. De az elmúlt másfél két hétben kibírhatatlan amit művel.

Elég ha csak annyit modnok,hogy azt most nem lehet,már veti is le magát a földre, leül és csapkod a lábával, ilyenkor persze nem foglalkozok vele. Mert ha rákérdezek, vagy próbálom csitítani, még jobban belelendül.

Néha olyan visításba kezd, és sajnos egyre gyakoribb,talán annyi jó van benne,hogy csak itthon műveli eme "szülőgyilkos szokást".

Vannak szabályok, mait egyszer nem lehet azt következő alkalommal sem, próbáljuk a legjobb tudásunk szerint nevelni, de úgy hogy közben gyerek maradhasson.

2013. jún. 21. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Nála most kezdődött ez a hiszti korszak. Próbálgatja a határait mit lehet, mit nem. Nagyon jól teszed, hogy ilyenkor következetesen betartod, hogy amit nem lehet azt ha a feje tetejére áll, akkor sem lehet. Most kezd arra rájönni, hogy "ÉN". Ilyenkor van, hogy elkezd hisztizni, de 5 perc hiszti után, ha megkérdeznéd miért is hisztizik, már nem tudna rá válaszolni, mert ilyenkor az idegrendszer kicsit kiakad, ez is egy fejlődési szakasz. Nálunk az vált be amit egy gyermek pszichológus mondott, hogy a gyermek is lehet dühös, ilyenkor mi beküldtük a fürdő szobába, mondtuk neki mossa meg az arcát és ha megnyugodott, akkor kijöhet. Volt hogy rugdosta az ajtót, majd 10 perc hiszti után bementem és közöltem vele szigorú hangon, most itt már elég!!! Azonnal tessék megmosni az arcodat és lehet menni játszani. Általában bevált. Sok türelmet kívánok.
2013. jún. 21. 13:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Dackorszak. Meglep, hogy nem hallottál még róla.
 3/6 anonim ***** válasza:
A meleg mindenkit megvisel, ha a hőség elmúltával is ilyen akkor meg ne hagyd magad majd kinövi. Nincs gond. Nekem is hisztisebbek.
 4/6 anonim ***** válasza:
Én fiam is nagyon hisztis. Egyszerű rá kell hagyni majd abba hagyja.
2013. jún. 21. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 2,5 és pár hete nagyon nehéz vele. Ő nem hisztizik (csak nagyon ritkán), de nem fogad szót, visszakiabál, hogy: neeeeem!, néha ránk is üt. Nehéz időszak, de ha következetes vagy vele, túlélhető. Nálunk is az van, hogy szóval fegyelmezzük, de az ütést büntetjük, betesszük a kiságyba 2 percre, általában lecsillapodik. A meleg is megviseli őket, ez tény, de ha hisztizik, az jó, ha nem figyelsz rá oda, előbb utóbb abbahagyják. Nálunk a szófogadatlansággal hisztizik, meg nagyon tud kiabálni, és mivel már folyékonyan beszél, olyanokat hogy: nem csinálom meg sohasem, azért sem megyek oda, stb. Aztán 2 perc múlva visszaváltozik angyallá, odajön, megsimogat és közli, hogy nagyon szeret.
2013. jún. 22. 06:39
 6/6 anonim válasza:
Ilyenkor abban méri a saját szerethetőségét, hogy mennyire foglalkozol vele. Ha a hisztis viselkedést a figyelem hiányával bünteted, de a rendes, összeszedett közléseket abszolút figyelemmel jutalmazod, előbb utóbb rögzül benne, hogy mit tegyen. Nagyon fontos ugyanakkor az is, hogy ne érezze azt a későbbiekben sem, hogy többet szidod meg / szólsz rá, mint dicséred, hisz a te figyelmed alapján tudja magáról eldönteni, hogy jó-e vagy rossz-e, és az is rögzülhet, hogy akkor jó, ha ki tudja zsarolni a figyelmedet, még ha ezért bántást is kap, és ebben az esetben nehezére fog esni az, hogy jól viselkedjen, mert amikor szófogadó és engedelmes, olyankor esetleg örülsz, hogy nyugton van és nem figyelsz rá. :)
2013. jún. 24. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!