Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék másfél évesemmel?...

Mit tehetnék másfél évesemmel? (Hiszti. ) Kérlek, adjatok tanácsot, mert lassan megőrülök!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Másfél éves lányom hisztijeivel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mert az energiatartalékaim végére értem, és lassacskán megzakkanok.

Adott egy 18 hónapos kislány: rendkívül mozgékony, gyorsan, könnyen tanul, viszont nagyon nehéz elkapni a figyelmét.

Néhány hete kezdődött a hiszti, ami egyelőre erőteljes visításból indított szívszaggató sírásba torkollik, megspékelve földhöz vágódással, csapkodással, rugdosással, toporzékolással. Mindezt napi kb. száz alkalommal, úgy 5-10 percenként. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy higgadtan kezeljem, de néha ez egyszerűen nem sikerül, mert minden nap délután kettőre menetrendszerűen fejgörcsöt kapok a folyamatos eeeeeeeee-eeeeeeeeeeeee-eeeeeeeeeeeeeeee-eeeeeeeeeeeeeeeee visítástól.

Tudom, hogy minden kisgyerek és anyuka átmegy ezen, vagy legalábbis hasonlón, de egyszerűen nem tudom, hogyan kezelhetném, mert nálunk a megszokott módszerek nem válnak be:

- ütni nem akarom

- kiabálás meg se hatja

- egyedül hagyni/nem figyelni rá nálunk kizárt, mert amolyan fura kis majomféle, kiságyból/járókából simán kimászik, csak sajnos fejre érkezik, ami ugye kissé balesetveszélyes

Ergo: egyedül hagyni nem lehet. Ha nem figyelek rá, az nem zavarja, 30-40 percet képes egyhuzamban végigüvölteni.

Ölelgetés, puszilgatás nem hat rá, hidegen hagyja: nem ölelget, nem puszilgat, nem egy ölben ülős fajta. Már az is csodaszámba megy, ha napi másfél percet megül egy helyben.

Mit tehetnék?

2013. máj. 4. 21:48
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Próbáltad a hideg vizes módszert?

Nem kell egy vödörnyit ráönteni, sokszor elég, ha megmosod az arcát, vagy egy icipicit rálöttyintesz.

2013. máj. 4. 22:15
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Biztasd arra, hogy hisztizzen hangosabban. A fiamnál ez vált be:

-Hisztizz hangosan, mert az utca túloldalán még nem hallják!

-Nem ,anyuci!

-Gyerünk, hisztizz!

-Nem, anyuci!

A férjem találta ki, és eddig bevállt.

2013. máj. 4. 22:28
 3/7 Disi ***** válasza:
Jajj te szegény. Meg én is, sorstársak vagyunk... Az enyém 22 hós. Szerintem ezzel embereket kinozni lehetne. Én boltba nem mehezek vele, nem lehet tőle vásárolni. Ugyanaz amit te is írsz, egy percig nem tud nyugton maradni. Hogy mi használ? Semmi. Nekem most a szomszédasszonyom adott egy jó ötletet amit próbálgatunk, hasonló az első hozzászóló tanácsához: lemossuk a hisztit az arcáról. Az nem durva, nem lesz csurom víz a gyerek és addig lehet csinálni míg meg nem nyugszik. Èn nem merem leönteni, mert az anyukám velem nagyon megjárta annak idején. Amúgy érdekes, mert a múlt héten én is kb ennyire meg voltam zakkanva mint te, aztán eljött a hétfő és aránylag tök jó napunk volt. Volt persze 1-2 nyafi, de amúgy nem volt olyan szörnyű. Nem tudom mi változott amitől visszább fogta magát. És aztán az egész hetünk jó volt. Én már azt szoktam mondani az ismeròsöknek, hogy kinőtt a cukikorszakból :D Persze imádom, okos, minden nap előjön valami újjal amit eddig nem produkált, de akkor sem könnyű. Kitartás anyuka, ez mèg el fog tartani egy darabig :))))
2013. máj. 4. 22:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez dackorszaknak tűnik, bár jó korán elérkezett hozzátok. Én anno két dolgot csináltam, ami nálunk bevált. Leguggoltam hozzá és figyeltem őt, sugdostam neki kedvesem, megöleltem. Erre mindig elmúlt. A hisztit nem direkt csinálja, neki sem jó, segíteni kell neki. Én legalábbis így gondoltam. Lehet, hogy elutasít, de másra sem vágyik jobban, mint a vigasztalásra. A másik megoldás az szokott lenni, hogy otthagyod egyedül és akkor már nincsen kinek hisztizni nagyon, így sokkal hamarabb abbahagyja. Igazából gyermek és helyzetfüggő ez sokszor. Sajnos tuti recept nincsen, csak csillapítani tudod a hisztit és leginkább kibírni, míg tart. Nálunk lecsengett pár hónap alatt. A vizes módszert én nagyon nem ajánlom, mert megalázónak tartom. És semmilyen fizikai bántalmazás nem segít. Nem oldja meg a problémát.
2013. máj. 5. 09:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia, 20 hónapos akarnok hisztiske fiam van, egyenlőre ami nála bevált, vagy én is nekiállok hisztizni és erre rácsodálkozik, kicsit hisztizünk együtt, majd elnevetjük. A másik, megnézzük a tükörben a babát, milyen csúnya mikor hisztizik. Olyankor vág egy fejet, majd elkezd magán nevetni és vége :) Édes, mert egy ideje már magától jön a hiszti közepén, hogy nézzük a babát. Ő is nyomatja már 16 hónapos kora óta...
2013. máj. 6. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Lányom 21 hós és dettó ezt csinálja.Mi is próbáltunk már mindent semmi nem vált be.És borzalom amit művel.10percenként üvölt a semmiért vagy mert nem az van amit ő akar.ilyenkor földhöz vágja magát,csapkod,rugdos és üvölt.Volt már olyan hogy addig ordított míg nem hányt.

Hideg vizet is próbáltuk, az sem segített.Menni nem merünk vele szinte sehová,mert ha nem kap meg vmit a boltban pl,akkor ott is jelentet rendez.

Engem délre már az agyvérzés kerülget,ráadásul szinte én vagyok vele egész nap egyedül....

Én sem tudom mit tehetnék még...

2013. máj. 9. 14:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt hiszti,már elhagyta a lányom hál'istennek.Én volt,hogy ott hagytam a szobában,és elmondtam neki,hogy sírhat hisztizhet nyugodtan amíg jónak látja,aztán szóljon ha megnyugodott,és aztán jöjjön ki.Nálunk ez bevált,eleinte elég hosszú ideig hisztizett,de látta,hogy nem foglalkozott vele senki,és kijött,hogy Anya,megnyugodtam :) Aztán a hisztik egyre rövidebbek lettek,és most már szinte nincs is:)
2013. jún. 14. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!