Mit tehetnék másfél évesemmel? (Hiszti. ) Kérlek, adjatok tanácsot, mert lassan megőrülök!
Sziasztok!
Másfél éves lányom hisztijeivel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mert az energiatartalékaim végére értem, és lassacskán megzakkanok.
Adott egy 18 hónapos kislány: rendkívül mozgékony, gyorsan, könnyen tanul, viszont nagyon nehéz elkapni a figyelmét.
Néhány hete kezdődött a hiszti, ami egyelőre erőteljes visításból indított szívszaggató sírásba torkollik, megspékelve földhöz vágódással, csapkodással, rugdosással, toporzékolással. Mindezt napi kb. száz alkalommal, úgy 5-10 percenként. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy higgadtan kezeljem, de néha ez egyszerűen nem sikerül, mert minden nap délután kettőre menetrendszerűen fejgörcsöt kapok a folyamatos eeeeeeeee-eeeeeeeeeeeee-eeeeeeeeeeeeeeee-eeeeeeeeeeeeeeeee visítástól.
Tudom, hogy minden kisgyerek és anyuka átmegy ezen, vagy legalábbis hasonlón, de egyszerűen nem tudom, hogyan kezelhetném, mert nálunk a megszokott módszerek nem válnak be:
- ütni nem akarom
- kiabálás meg se hatja
- egyedül hagyni/nem figyelni rá nálunk kizárt, mert amolyan fura kis majomféle, kiságyból/járókából simán kimászik, csak sajnos fejre érkezik, ami ugye kissé balesetveszélyes
Ergo: egyedül hagyni nem lehet. Ha nem figyelek rá, az nem zavarja, 30-40 percet képes egyhuzamban végigüvölteni.
Ölelgetés, puszilgatás nem hat rá, hidegen hagyja: nem ölelget, nem puszilgat, nem egy ölben ülős fajta. Már az is csodaszámba megy, ha napi másfél percet megül egy helyben.
Mit tehetnék?
Próbáltad a hideg vizes módszert?
Nem kell egy vödörnyit ráönteni, sokszor elég, ha megmosod az arcát, vagy egy icipicit rálöttyintesz.
Biztasd arra, hogy hisztizzen hangosabban. A fiamnál ez vált be:
-Hisztizz hangosan, mert az utca túloldalán még nem hallják!
-Nem ,anyuci!
-Gyerünk, hisztizz!
-Nem, anyuci!
A férjem találta ki, és eddig bevállt.
Lányom 21 hós és dettó ezt csinálja.Mi is próbáltunk már mindent semmi nem vált be.És borzalom amit művel.10percenként üvölt a semmiért vagy mert nem az van amit ő akar.ilyenkor földhöz vágja magát,csapkod,rugdos és üvölt.Volt már olyan hogy addig ordított míg nem hányt.
Hideg vizet is próbáltuk, az sem segített.Menni nem merünk vele szinte sehová,mert ha nem kap meg vmit a boltban pl,akkor ott is jelentet rendez.
Engem délre már az agyvérzés kerülget,ráadásul szinte én vagyok vele egész nap egyedül....
Én sem tudom mit tehetnék még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!