Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lábujjhegyen járás esetén...

Lábujjhegyen járás esetén adtak nektek gyakorlati tanácsot?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok: mi jobb: zokniban legyen otthon vagy szandálban? Cipőből jobb-e ilyen esetre is a szupinált? Szóljunk-e rá? Valami torna, masszírozás? Ilyesmire gondolok, de bármi lehet, ami szerintetek segít.

Dévényes-tornászhoz jártunk kiskora óta (enyhén feszesebb az izomtónusa), már az állásnál is mondta, hogy túl sokat van lábujjhegyen, meg nagyon elől van a testsúlya és járásánál is sokat lábbujjhegyezik, de azon kívül, hogy "ennek nagyon-nagyon nem örülök", semmit nem tanácsolt, hogy akkor mit csináljunk.

Egyébként lassan 17 hónapos és tényleg egyre többet van lábbujjhegyen, néha már cipőben is, ezért kérdezem.

2013. máj. 9. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:

nem, nem az a módszer erre, hogy cipőben vagy zokniban van, hanem az okára kell rájönni s nagyon fontos is ez!

3 oka lehet:

oxigénhiánnyal született

ínszalagja meg van rövidülve, emiatt a rendes járás fájdalmas (műtéttel helyrehozható)

vagy csak felfedezte és tetszik neki

mivel gond van nálatok, az első kettőt szerintem jobb lenne kizárni, gondolom jártok neurológushoz, mond majd neki és megvizsgálja.

de csak a gyógytorna miatt írom, egyébként ennyi idősen még leginkább a 3. ok szokott lenni, szóval azért ne ijedj meg :)

2013. máj. 9. 21:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Neurológushoz nem kellet mennünk, mindent időben csinált, sőt van, amit inkább korán.

Terhességi diabéteszem volt, javasolták, hogy nézessük meg Dévényessel, mert ilyenkor gyakrabban van izomtónus zavar, így kerültünk picikorában oda. Egy gond volt igazából csak, hogy sokat karmolt a lábaival (mintha ökölbe szorítaná a lábujjait), kifejezetten emiatt jártunk. De fél éves korától csak pár havonta kell menni ellenőrzésre, ilyenkor viszont mindig elmondja a gyógytornász, hogy többet van lábujjhegyen a kisfiam, mint kéne és, hogy ez nagyon-nagyon nem jó.

A zoknis kérdést pl. azért kérdeztem, mert anno azt mondta, hogy érje minél több inger a talpát, innen jutott eszembe.

Az ínszalagja nem hiszem, hogy meg lenne rövidülve, mert tud rendesen is járni és állni, sokáig guggolni telitalppal.

2013. máj. 9. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Kisebbik fiam is így járt hónapokig,de csak itthon,felfedezte,tetszett neki.Kinőtte!

Most állandóan ugrál,remélem ezen is nemsokára túl leszünk:)!

2013. máj. 10. 06:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is lábújjhegyen jártam sokáig! Az ég világon semmi bajom nem volt, valószínű csak élveztem! :)

40 éves anyuka

2013. máj. 10. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!