Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is lelkiismeret furdalá...

Másnak is lelkiismeret furdalása van, ha rákiabál a gyerekre?

Figyelt kérdés

3 éves lányom sokszor kihoz a sodromból,és kiabálok. Nem akarok kiabálós anyuka lenni,de mindig utána gondolkozom Én is.

Nem rossz kislány meg nagyon okos is,de annyira érdeklődő,hogy simán odaszalad idegenekhez is és elindul utánuk. Én meg persze kiabálok vele miután elkaptam a kezét.

Tudom,hogy nem lehet ráhagyni mindent,de félek,hogy meglazul a kapcsolatunk,ha mindig szidom.Persze ha valamit ügyesen csinál,nagyon megdicsérem.Tanácsok?

2013. máj. 25. 17:44
 1/7 gabszem ***** válasza:
szerintem mindenkinél elszakad a cérna időnként ,mert fáradtak vagyunk, türelmetlenek és igazából miatta aggódunk. Én is abban a pillanatban megbánom mikor rákiabálok
2013. máj. 25. 17:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem akkor nincs lelkiismeret fulladásom, ha amiatt kiabálok rá, hogy pl ne szaladjon ki az útra, ne tolja a kistestvére fején a játékvonatot, vagy ha már valamire nagyon sokszor megkértem,hogy ne tegye, és mégis csinálja.

Akkor van lelkiismeret furdalásom, ha nem ad indokot arra, hogy megemeljem a hangom, és "csak" az én fáradtságom, ingerlékenységem miatt kiáltok rá.

2013. máj. 25. 22:16
 3/7 anonim ***** válasza:
az a baj, hogy néha szerintem már nem marad más megoldàs... én olyankor szoktam a két évesre rákiabálni ha veszélyes dolgot csinál, pl szaladgálni szeretne a mélygarázsban, vagy ha pl. otthon olyan dologgal bosszant amit előtte 10 percig kértem tőle türelmesen, finoman és amikor egyre kategórikusabb vagyok, akkor hisztizik és mindent a földhöz vág, na én ilyenkor szoktam kiabálni, ő sír, nekem lelkifurdalásom van, aztán kibékülünk, megölel én pedig megpuszilgatom. Pl. ma délelőtt a bolondját járatta velem kért x gyümölcsöt, megpucoltam, feldaraboltam, kiköpte, kért helyette y gyümölcsöt ezt is felszolgáltam a kisasszonynak de ehelyett elkezdett ropit enni. Ok,anya közben főz, ő jön segíteni, persze segíthet. De a széken állva a mosogatóban akart pacsálni ahol éppen a csirkemájat mostam, nem szerettemvolna hogy összefogdossa erre bedobálta a tiszta cumisüvegeket a nyers máj közé. Utána megengedtemhogy megkavarja a lábost de abból is a szaft fröcskölése lett, a kiborulás ott kezdődött, hogy megkértem, hogy ne húzogassa többet a konyhai széket aminek iszonyú hangja van, mert az apja alszik. De a kus büdös csak vigyorgott és húzta tovább, itt is nagyon türelmes és halk voltam végig aztán eljött az a pont hogy felemeltema hangom és bezavartam a szobájába "gondolkodni".
2013. máj. 25. 23:11
 4/7 anonim ***** válasza:
...és nekem is mindig lelkifurdalásom van és van hogy sírok is, hogy miért mindig nekem kell a rossz zsarunak lennem, apával meg csak a móka van. De azt hiszem ez valahogy mégis így van rendjén. A kiabálás után egy kis idő elteltével mi meg szoktuk beszélni, hogy anya már egyáltalán nem mérges, nagyon szereti a kis kincsecskéjét, de ugye szót kell fogadni az anyának, aki félti őt, azért nem engedte meg ezt vagy azt, vagy speciel azért csapott a kis kezére mert ugyebár anyának is fájt amikor a kislánykája a rászólás ellenére fejbe vágdosta valamivel...
2013. máj. 25. 23:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is lelkiismeretfurdalásom van akkor (ahogy az egyik hozzászóló már írta), ha a saját ingerültségem tör felszínre, ezért mondjuk túlreagálok egy szitut. Ha a veszélytől kell megóvni, akkor nincs, hiszen akkor nem méregből, tehetetlenségből ordítok, hanem mert muszáj.

Egyébként az én egómat is bántja a „kiabálós anyuka” kép, igyekszem kulturált lenni, sajnos gyerekkoromban elég sok prmitív ordibálást kellett hallgatnom, ezért számomra a kiabálás a butaság érzetét kelti, szóval nagyon utálom magam érte. :)

2013. máj. 26. 08:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megnyugodtam,hogy nem vagyok egyedül!

Én is ugyanezeket csinálom és mondom Neki,mint amiket írtatok! A kislányom a konyhában ugyanezeket csinálja,keverget,közben fröcsög a szaft,pacsál mosogatáskor,stb..

Köszi a válaszokat,ezek szerint normális család vagyunk mi is :)

2013. máj. 26. 09:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Tudod én is megfogadtam, hogy én bizony nem leszek kiabálós anyuka, mint a TÖBBI, MINDENKI. A tesóm, a barátnőim, a szomszédaim, ők biztos valamit rosszul csinálnak, nem értenek a gyerekükhöz, minek is az ilyenek gyerek aki örökösen ordít vele.

Aztán megszületett a fiam, egész mostanáig..illetve olyan 3 hónappal ezelőttig nem is kiabáltam, na de azóóóóóta..egyfolytában:-( MOst 2 éves. ISZONYAT néhanap...sírógörcöm van és szenvedek....de ez nem rólam szól most, igen, én is ordibálok vele, hiába nem akartam kiabálós anyuka lenni...így terveztem más jutott. Nekem is lehet szar napom, lehetek fáradt, lehetek kialvatlan, és lehetek éhes, vagy nyűgös. A gyerek az idegeimen táncol, ezerszer elmondok valamit annyiszor nem hallja meg. Néha túl sokat kívánok tőle, és mivel nem érti -mert még kicsi- frusztrált leszek, ő is az lesz, mert én az vagyok, ideges lesz mert én az vagyok, és hisztizik mert én is.

Nehéz szakma ez az anyaság.

Egy lebeg a szemem előtt...olyan 4 éves korára sokkal kevesebbet fogok kiabálni.

Állítólag.

2013. máj. 26. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!