Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek milyen közlekedés jött...

Kinek milyen közlekedés jött be 2,5 éves kisgyerekkel?

Figyelt kérdés
Nálunk újra elő kellett venni a babakocsit, mert főútvonal mentén lakunk, és egy ideje motorral mentünk a játszótérre. Kicsi fiamba belebújt a kisördög, és bizony nem fogad szót, nem áll meg, nem vár meg. Futni utána egyre nehezebb, mert 6 hónapos terhes vagyok, és semmilyen büntetés, leszállítás nem volt hatásos. Babakocsival sokkal kényelmesebb, felpakoljuk és szépen, nyugodtan megyünk mindenfelé. De ha a kicsi megszületik, elővesszük a nagykocsit. Nektek mi vált be inkább? Testvérfelálló, vagy a kicsi a kenguruban, nagy babakocsiban, esetleg testvérbabakocsi (ezt helyhiány miatt nem akarunk).
2013. máj. 13. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Még most neveld meg, hogy ne futkosson el, mert ha a kicsi meglesz már nem lesz ilyenhez türelmed.

Ha elszalad, nem áll meg rögtön indultok haza. Mehet az ordítás, a kapálodzás egyszerüen haza mész vele. 1x kell haza vinned, legközelebb nem fog nem megállni. Vagy leszállítod, és fognia kell a kezedet amit te akkor sem engeded el, ha ö a csillagokat elígéri.

Nálunk 20 hónap van a lányok között. Mi ülös testvérfellépöt vettünk. Nagyon szuper imádom. Könnyü tolnia akocsit is vele. Habár most a nagy 2,5 éves és mindig a kicsi mellett akar ülni. A könnyü kocsiba be is férnek egymás mellé, de a nagyba nem.

2013. máj. 13. 12:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos jó ideje "nevelem", nem használ semmi. Hazaviszem mindig, leszállítom, motort én viszem, fognia kell a kezem, hazáig zokog. Másnap, de legkésőbb pár nap múlva újra elmotorozik.
2013. máj. 13. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Testvérfellépőt ajánlom én is. Nekem testvérkocsim volt, de a gyerekeim közt csak 13 hónap a korkülönbség.

Én is belvárosban lakok, ha nem fogadnak szót, mikor motoroznak, akkor elveszem tőlük és séta. Nálam bevált.

Ha nagyon rosszak, akkor másnap gyalog megyünk, megmondom nekik, azért nem visszük a motort, mert tegnap se fogadtak szót!

2013. máj. 13. 13:00
 4/5 anonim ***** válasza:

A fiam is ilyen volt kb másfél éves korától úgy kb egy éven át... aztán beérett. Már 3 éves és abszolute szófogadó. Ezen át kell esni azt gondolom. Jó, hogy következetes vagy, máshogy nem is lehet, ha 525x kell azonnal hazavinni, akkor annyiszor. Más lehetőséget én hosszú távon nem látok, mert a lényeg az lenne, hogy ő a maga akaratából tudjon normálisan közlekedni, nem pedig mindenféle alternatív cselezős módszerekkel kivitelezni a szállítását...

Egyébként nekem 17 hónap van a gyerekek között (a kicsi volt a fentebb említett nehéz eset), tesókocsi nem jöhetett számításba mert nem fért be a liftbe lent meg nem tárolhattam, olyan kocsink volt, amire tulajdonképpen fel tudott állni a nagyobb. De egy sima tesófellépő is elég lett volna, ha nem ilyen a kocsink, az ülőst kipróbáltuk ismerősöknél és nekem olyan nagynak tűnt, "messze" kellett tolnom magamtól a babakocsit hogy ne lépjek rá, nekem abszolute nem volt kényelmes, de ez biztos egyénfüggő.

Az első időkben amúgy hasznos volt ,hogy alulra a kosárba beraktam a hordozót, ha bömbölt a kicsi vagy a nagy totál elfáradt akkor a kicsit magamra raktam és a nagy ült be, de ez csak az első pár hónapban volt. Utána zömmel vagy sétált mellettem vagy ha siettünk/elfáradt akkor felállt hátulra és kettejüket toltam.

2013. máj. 13. 13:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amúgy én is ezt gondolom, ezt az időszakot túl kell élni. Most próbálgatják, hol a határ, a lányommal is végig csináltam már, ő is ment a motorral ezerrel, csak akkor nem kellett ennyire a főút mellett közlekednünk, mert máshol laktunk. Nála is következetesen megtanítottam, hogy ha nem fogad szót, hazamegyünk. Többnyire mindkettő akkor csinálja ezt, ha már amúgy is megyünk haza, és elfárad. Pihentebben jobban lehet velük közlekedni. Akkor érdemes testvérfelállót venni, ezen variáltunk ugyanis, hogy vajon fogja-e szeretni, használni a fiam. És ha összecsukjátok a babakocsit, le kell szerelni előtte? Pl ha utazunk, és babakocsit szállítunk?
2013. máj. 13. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!