Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki vagyok, én már nem tudom...

Ki vagyok, én már nem tudom mit tegyek (szobatisztaság)?

Figyelt kérdés

Annyian annyifélét tanácsolnak és már tényleg nem tudom mikor teszek valamit helyesen. :((

Gyermekem: 3éves elmúlt, lány. Amit eddig tettünk az ügy érdekében: letettük a pelust nappalra,(már előtte is sokat volt bugyiba, már az előző nyáron is próbálkoztunk, de semmi eredmény nem volt akkor se) rengeteget ráteszem a bilire, sokat beszélgetek vele a dologról oldottan lazán, nem szidom le, türelmes vagyok. De azt hiszem kész elfogyott a türelmem. 1,5 hete napi 8-10-12 nadrágot, bugyit cserélünk, állandóan bilizünk, eredmény NULLA (Még egyzser nem pisilt bele). Ma már sajnos nem bírtam és leszidtam, kiakadtam.

Egész nap tartogatja a pisit, már rosszul van, topog, kínlódik, nem akar bilizni, nem akar az udvaron legugolni, szépen lassan folyamatosan eregeti be a gatyába, vagy csak folyik a lába szárán, üvölt, szenved! Pisis az egész lakás, nem hallgat rám, kértem szépen, kértem ajándékozást beígérve,figyelem eltereléssel, mese, játék, semmi eredmény, mentünk WC-re -nemjó, mentünk bilihez - nem jó, másik bili - nem jó. Most akkor vegyem elő a pelenkát, mert abba tuti kipisili magát, vagy nézzem ahogy szenved, kínlódik? Tanácsoljátok sokszor, hogy maradjon csak a pisiben rájön majd....hát nem, próbáltam elvan benne, néha odajön és közli, hogy pisis a naci...ennyi. Én már kész vagyok, semmire nincs időm, megfőzni alig tudok, a lakás fut.

Itt van még az egész nyár igaz, de mennék vissza dolgozni juliustól, a dédivel marad itthon, aki nem fog a témával különösebben foglalkozni. Szeptembertől meg óvoda!

2013. máj. 8. 14:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért én azt mondanám, hogy nem biztos, hogy érti a pisi és kaki dolgot. Tudod, nagyon sok kisgyermek, mint a tied, fél attól, hogy megválik attól, ami a sajátja, például a pisi és a kaki, és fél elengedni. Ezért írtam, hogy találj ki egy mesét a kaki és pisibarátokról...

Amúgy nem lehet, hogy az ovitól stresszel, izgul, hogy milyen lesz?

2013. máj. 9. 15:01
 12/19 A kérdező kommentje:
Kitaláltam egy mesét a dologhoz, de semmi, nem sikerül neki. Most visszadatam rá a pelenkát, mert nagyon hűvös lett az idő. Azon gondolkodom, hogy elvigyem a Nevelési Tanácsadóba...szerintetek? Mást már egyszerűen nem tudok tenni...
2013. máj. 11. 21:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vinném, oké, hogy visszaadtad a pelenkát, de most egy időre tényleg hagyd őt békén, és Te is nyugodj meg!! Gondolom hogy Te vagy frusztrált a szobatisztaság miatt- de ne legyél, nem fog így maradni a lányod!! Nyugi!!

Nyugodjatok meg mind a ketten- és adj egy kis időt a kislánynak!! Szeptemberig még nagyon sok idő van, lehet egy hónap mulva már csak emlék lesz a pelenka.

2013. máj. 11. 22:47
 14/19 anonim ***** válasza:

3 éves a kisfiam, mi úgy kezdtük, hogy minden este fürdés előtt ráültettem a bilire, hogy próbáljon meg pisilni. Ha sikerült, ha nem, utána mentünk fürdeni. Ez megszokottá vált, és már minden alkalommal belepisilt (néha csak pár cseppet). (Eredetileg azért kezdtem el ezt, mert előszeretettel pisilt a fürdővízbe.) Aztán egy idő után vettünk wc-szűkítőt, azóta mindig azt használjuk.

Sokat beszéltem neki arról, hogy az ovisoknak nincs pelusa, vettünk neki nagyon klassz (autós) bugyikat. Aztán pár napja mondta, hogy kényelmetlen neki a pelus, szorítja. Megkérdeztem, mi lenne, ha kipróbálnánk a bugyikat, és azt mondta, jó lesz.

Most ott tartunk, hogy ha kezd pisilni, szól, és volt, hogy csak pár csepp ment a bugyiba. Kb. óránként pisiltetem, így ma pl. csak 3x kellett ruhát cserélni, viszont a nagydolognál nem szól, a bugyiba megy. Én úgy érzem, napról napra jobb a helyzet, és kilátásba helyeztem, hogy ha a bilibe (vagy wc-be) kakil, jutalmat kap.

Tudom, hogy mi még nagyon az elején járunk, és korai még tanácsokat osztogatnom, de a helyedben én még nem venném le a pelust, hanem gyakorolgatnám vele a bilibe pisilést, beépíteném a napirendbe. Házon kívül én még biztosan ráadnám a pelust, és persze alváshoz is. Ha már megy a bilibe pisilés, akkor venném csak le a pelust (és persze csak ha ő is beleegyezik).

2013. máj. 12. 01:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is félt a bilitől, meg a wc-re se mert ülni.

Megvettük az Elmos dvd-t címe Felejtsd el a pelust Elmo. 2 napig nézte és Ő maga hozta a bilit hogy bele akar pisilni. Egy próbát megér....

2013. máj. 12. 20:31
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Az én kislányom amúgy már jól elüldögél a bilin (ennyit elértem, hogy nem emelgeti a popóját állandóan), csak a pisit nem tudja vagy nem meri beleengedni, még akkor se ha nagyon-nagyon kell neki.

Most egy kicsit békénhagyom, pihentetjük a dolgot...aztán....nem tudom....

2013. máj. 12. 21:43
 17/19 anonim ***** válasza:

de ha megkérdezed tőle hogy MIÉRT nem pisilt bele a bilibe ha utána közvetlen bepisil a bugyiba?

és ha a bili közelében mikor ül rajta megnyitnád a csapot?akkor mégnagyobb az inger...lehet csak egyetlen siker kéne hogy lássa nem lesz semmi baj ha a bilibe engedi el.

2013. máj. 13. 16:24
 18/19 A kérdező kommentje:
Kérdeztem már tőle sokszor, de nem válaszol rá, hogy miért nem megy a pisi. Legtöbbször úgy van, hogy megkérdezem, szeretnél pisilni a bilibe? - igen a válasz, tehát nem kényszerítem, erőltetem! Én már nyitottam meg csapot, öntöttem vizet a másik bilibe, hogy abba meg a baba pisil, volt pisi meg kakamanók mese, már annyi mident bevetettem, de eddig nem jött össze.
2013. máj. 13. 21:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez is lehet egyfajta DAC, hogy ha nem is erőszakosan, de állandóan anyuka rajta van a bilis témán, és ezért a kislány csak azért sem... Talán, ha nem látja rajtad az állandó nem erőszakos erőltetést- akkor lehet magától is elkezdi majd a bilizést.

Elhiszem, hogy nem erőlteted egyébként, de lehet, hogy egy sima Kislányom, megpróbálunk pisilni a bilibe? kérdést is annak vesz, akármilyen kedvesen kérdezed.

Kitartást neked is, hidd el, meg fog oldódni ez a kérdés!!

2013. máj. 14. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!