Ki vagyok, én már nem tudom mit tegyek (szobatisztaság)?
Annyian annyifélét tanácsolnak és már tényleg nem tudom mikor teszek valamit helyesen. :((
Gyermekem: 3éves elmúlt, lány. Amit eddig tettünk az ügy érdekében: letettük a pelust nappalra,(már előtte is sokat volt bugyiba, már az előző nyáron is próbálkoztunk, de semmi eredmény nem volt akkor se) rengeteget ráteszem a bilire, sokat beszélgetek vele a dologról oldottan lazán, nem szidom le, türelmes vagyok. De azt hiszem kész elfogyott a türelmem. 1,5 hete napi 8-10-12 nadrágot, bugyit cserélünk, állandóan bilizünk, eredmény NULLA (Még egyzser nem pisilt bele). Ma már sajnos nem bírtam és leszidtam, kiakadtam.
Egész nap tartogatja a pisit, már rosszul van, topog, kínlódik, nem akar bilizni, nem akar az udvaron legugolni, szépen lassan folyamatosan eregeti be a gatyába, vagy csak folyik a lába szárán, üvölt, szenved! Pisis az egész lakás, nem hallgat rám, kértem szépen, kértem ajándékozást beígérve,figyelem eltereléssel, mese, játék, semmi eredmény, mentünk WC-re -nemjó, mentünk bilihez - nem jó, másik bili - nem jó. Most akkor vegyem elő a pelenkát, mert abba tuti kipisili magát, vagy nézzem ahogy szenved, kínlódik? Tanácsoljátok sokszor, hogy maradjon csak a pisiben rájön majd....hát nem, próbáltam elvan benne, néha odajön és közli, hogy pisis a naci...ennyi. Én már kész vagyok, semmire nincs időm, megfőzni alig tudok, a lakás fut.
Itt van még az egész nyár igaz, de mennék vissza dolgozni juliustól, a dédivel marad itthon, aki nem fog a témával különösebben foglalkozni. Szeptembertől meg óvoda!
azt írod, még soha nem ment a bilibe a pisi.
lehet ott a gond, hogy nem sikerül neki enélkül összerakni a képet.
mi is így kezdtük, aztán berágtam, jól beitattam teával, rá fél órával ráültettem a bilire, mondtam most azon kell ülnie kicsit, én meg olvastam neki mesét és belepisilt :)
na akkor megértette mit is szeretnék és onnan már könnyen ment.
tudom, nem szabad erőltetni, de ha ennyi hiányzik nálatok is, akkor csak meg kéne valahogy oldani az elsőt!
ha mást nem, legyen csupin, és mikor látod, hogy már pisil, akkor ültesd rá
Szerintem meg ott a probléma, hogy érzi rajtad, vernyt futsz az diővel, semmi mára nem figylsz igazán egész nap, csak erre.
Próbálj meg 2-3 napig erőt venni magadon, tkp. szó nélkül öltöztesd át ha pisi, ne is említsd neki a bilit/WC.
Illetve ami nálunk abszolút bejött, az a reggeli ébredés utáni bili. Amikor 10 óra alvás után száraz pelussal felébred, nyilván nem tudja már sokáig tartogatni az összegyűlt pisit, szépen szelíd szóval bírd ülve maradásra, biztosan fog produkálni.
3 éves akkor már meg tudná mondani hogy miért nem szól nem?vagy hogy miért nem akar a bilibe pisilni,egy 3 éves van ennyire értelmes nem?
amig kisfiam nem járt bölcsibe,nála se értünk el semmit,ott látta a többiektől,és onnantol "rájött" mit kérünk tőle.Csak vidd magaddal ha mész,és mondd meg neki,hogy te is a wc-be pisilsz,ne zárkozz be elöle,mert azt is olyan "fura" dologként élné meg lehet.
Hát mi kitaláltun kegy mesét a pisiről és a kakiról. Röviden: hogy nagyon szeretik a pisik és a kakik a barátaikat, akik a csatornában laknak, és azért kell oda pisilni(bilibe, WC-be), hogy nyugodtan elússzanak a barátaikhoz. játszani.
Stabil WC-szűkítővel, csúszásgátlóssal próbálkozzatok. Vagy a bilit sikeres pisi után hadd ragassza fel kedvenc matricáival. Most ennyi ötletem van.
Köszönöm szépen a válaszokat! A kislányom tudja és érti, hogy mire való a bili és a wc, soha nem zárkóztam be előle, mióta járni tud mindig jön utánnam a wc-re.
Ma rengetegszer bepisilt, lehet felfázott, mert sokat öltöztettem és sokszor alul nem is volt rajta semmi (gondoltam hátha akkor ráül a bilire, ami ott van mindig a közelében). Az a baj, hogy amikor már nagyon kell neki, akkor nem akarja kiengedni és szenved tőle, nyűgös, sír, olyankor nem bírom a bilire tenni, mert nem akarja, ma is csak hisztizett, hogy vegyem fel és minden alternatívát elutasított! Ma egyébként kb. fél deci összejött a bilibe, amit nagyon megünnepeltünk, megdícsértem, ráadtam a tiszta ruhát és 5 perc múlva már az is tiszta pisi volt.
Hát őszíntén örülök, hogy vége ennek a napnak....
Kedves 2-es, eddig így csináltam, szó nélkül ment az átöltözés. Sokszor nagyon nehéz volt szó nélkül csinálni, amikor már a tizedik nadrág tiszta pisi. ma jutottam arra a szintre, hogy kiakadtam.
Elmentünk a buszmegállóba a tesó elé, 5 perc tőlünk, vittem kisnadrágot, bugyit ha ba leset lenne...erre nagybalesetet produkált, annyira kínos volt, ott a sok ember én meg hámozom le a cuccot róla...ááá ez volt a mai nap csúcspontja, de már csak nevetek rajta...akkor sírni tudtam volna!
Én fiam egy hónap mulva lesz 3éves és ugyanígy voltunk mint ti. Mindent bevetettem, hogy sikerüljön végre szobatisztának lenni- zöld bili, kék bili, piros bili, lépcsős szűkítő, sima- minden variációt beszerztem, igértem játékot, büntettem, stb. ezerféle módszer volt. De semmit nem jelentett. Bepróbálkoztam hogy leveszem a pelenkát és semmi- ült a pisiben-kakában- ezutóbbinál néha jött szólni, hogy anya bekakáltam...
Én feladtam- nem volt türelmem egész nap öltöztetni- főleg, hogy még február környékén, a hidegebb időben próbálkoztam vele, és állandóan harisnya, bugyi-gatya- body- mikor mi volt rajt. Szóval én visszaadtam rá a pelenkát. Békénhagytam, nem foglalkoztam a témával.
kb két hónap mulva elkezdte mondani, hogy reggel csak bugyit vegyünk fel. Már jó idő volt- gondoltam miért ne. Megint állandóan bepisilt, ez volt kb 3hete. Amikor kakilnia kell, azt már látom rajta, általában reggeli után áll neki- akkor előtte mindig adtam rá pelenkát, azt odavégezte, de utána megint bugyiba volt és állandóan bepisilt így is.
Május 1-én vendégségben voltunk, és ott is kérdezem tőle, hogy gyerünk pisilni- ületetgettem, pisilt- de simán a bugyiba is, ha kellett neki. Na a vendégségben is jól bepisilt. Barátnőm nézte- hogy jaj- nem szabad bepisilni... De nem szidta le, csak úgy szépen kedvesen beszélt hozzá. És aztóa nem pisil be. Ültetgettem pár napig a bilire, és közben már nem pisilt be, és vasárnaptól meg szól és szaladunk pisilni. Ez volt az anyáknapi ajándéka....
Kakinál még nem ilyen stabil- de legtöbbször még pelenkában elkapjuk. Remélem ez is megoldódik nemsokára.
Én - tapasztalatom alapján - visszaadnám a pelenkát a lányodra- hiszen eddig ha jól értelmezem sehol sem tartotok. És ha megérik rá- lehet 2nap, lehet 2hét, egycsapásra megoldódik majd minden. Meg kell érnie a gyerekeknek bizonyos dolgokra. Biztos, hogy a lányod is már a kapujában van...
Esetleg egy ötlet: Nem lehet lányodat mondjuk a mamához vinni pár napra? Esetleg vele nem menne könnyebben, hátha már szegény lánynak az is a baja, hogy tudja, hogy te tiszta görcs vagy már emiatt. Sajna ezt is megérzik.
Mert az én fiam is, ha egy-egy nap a mama elvitte, nem győzte dicsérni, hogy milyen ügyes- a bilibe végzi a dolgát. Persze nem szólt, a mama vitte a bilire állandóan, de egész nap nem volt baleset. Bezzeg otthon engem megtisztelt napi 5-6pisis-kakás ruházattal, annak ellenére, hogy én is állandóan rohangáltam vele a bilire.
Köszönöm a válaszod, kedves utolsó! Lehet én is visszaadom a pelust, mert már jól meg is fázott, nálunk a lakás még elég hűvös. Csak reménykedni tudok, ha bejön az igazi nyári meleg akkor talán már ő is akarni fogja, mert most úgy néz ki csak én szeretném a szobatisztaságot!
Nem rossz ötlet, hogy meg kéne próbálni hátha más tudna rá hatni. Csak az a baj a mamák így is állandóan piszkálják, hogy már mekkora, miért nem bilibe pisil... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!