Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan óvoda ahol nem...

Van olyan óvoda ahol nem feltétel a szobatisztaság?

Figyelt kérdés

Szegediek vagyunk, szeptemberben kezdjük az ovit.

A kisfiam még egy kicsit sem szobatiszta, bár hozzá kell tennem, hogy Ő koraszülött volt, korrigáltan Augusztusban lenne 3 éves. A körzeti oviban feltétel, hogy szóljon ha wc-re kell mennie.A családi napközi sajnos számunkra megfizethetetlen, a nagyszülők pedig még aktívan dolgoznak, és persze Nekem is muszáj lesz a GYES lejárta után munkába állnom újból!

2013. máj. 2. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Nincs. Minden ovodaban feltetel. Sem hely, sem ember nincs a pelenkazasra.
2013. máj. 2. 13:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Méltányossági gyest lehet igényelni ilyen esetben, de kell hozzá orvosi szakvélemény arról, miért nem szobatsizta. ÉS akkor maradhatsz vele otthon, persze a pénz fontos kérdés :(
2013. máj. 2. 13:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom is augusztusban lesz 3, szeptemberben kezdi az ovit, és még nem szobatiszta. Vagyis inkább kényelmi pelusosnak mondanám. Én azt csinálom, hogy rendszeres időközönként viszem pisilni. Biztos vagyok benne, hogy szeptemberre szobatiszta lesz. :-)
2013. máj. 2. 13:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is nagyon bízom benne, és hasonlóan gondolom én is ezt a kényelmi dolgot :)
2013. máj. 2. 13:59
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

szerintem nem ez a helyes hozzáállás, hogy a pelusos létre keresel lehetőséget.

inkább azt kéne megoldani, hogy lekerüljön a pelus és csak pozitívan hozzáállni.

a koraszülöttség sem elég indok erre, mert a gyerekek többsége 2-2,5 éves kor között érik meg a szobatisztaságra, a többi már csak a szülőn múlik.

arról nem is beszélve, hogy közel fél évetek van még!

vedd le a pelust és 2 hétig ne add rá. ha ezidő alatt nem sikerül semmilyen eredményt elérni akkor add vissza rá a pelust 2 hétre, majd újra vedd le.

szerintem bízzál benne, ne ovit keress hanem a gyerekedet bíztasd, biztos sikerülni fog! ahogy írod, inkább a kényelemről van szó, tehát picit be kell keményíteni :)

2013. máj. 2. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
szóról szóra azt gondolom, mint az előző válaszoló
2013. máj. 2. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 2011. szeptember 8-án kezdte 3 évesen az ovit. Abban az évben május elején levettem a pelust róla, felhajtottam a szőnyegeket a lakásban, és egy hét alatt teljesen szobatiszta lett a gyermekem. Igaz, hogy az első 3 nap a takarításról szólt számomra, de megérte! Próbáld meg te is így, már jó idő van, nem fog megfázni.
2013. máj. 2. 14:58
 8/12 A kérdező kommentje:

Ne értsetek félre Én nem a bilire szoktatás alól akarom magam kihúzni, már 4. napja nincs pelus, csak alváshoz!

Ma sikerült a bilibe pisilni, meg lett dicsérve még a boltba is elszaladtam egy kindertojásért :-) (ez a mindene).

Én nagyon türelmes vagyok csak szeretek mindenre felkészülni jó előre ezért tettem fel ezt a kérdést!

2013. máj. 2. 15:13
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok! Ne félj, szeptemberig rengeteg idő van, és ha ilyen ügyes a kisfiad, akkor maximum 2 hét alatt teljesen elhagyja a pelenkát nappalra és éjjelre is! Egy tanácsot fogadj meg, ne add vissza a pelust semmi esetre sem, mert akkor vissza fog esni!
2013. máj. 2. 18:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem igaz, hogy nincs, az egyik ismerősöm gyereke ilyenbe járt (Bp-en). Erre nincs törvény, az óvodák maguk határozzák meg a működési szabályzatukban, hogy felvesznek-e nem szobatiszta gyereket.

Igaza van annak, aki azt mondja, még előttetek a nyár, simán lehet, hogy megoldódik az ügy. Az én fiam sem volt még ilyenkor szobatiszta az ovikezdés előtt, de nyár végére eljutottunk odáig, hogy nem kellett neki pelenka, bár azért szólni kellett neki, hogy menjen vécére, különben előfordult, hogy elfelejtette. Ezt közöltem az óvónőkkel, akik megnyugtattak, hogy kiscsoportban sok kisgyerek bepisil (olyan is, aki már rég óta szobatiszta, de a stressz ugye nem tesz jót).

(Az ágytisztaság más téma, az sokára sikerült.)

2013. máj. 3. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!