Van olyan óvoda ahol nem feltétel a szobatisztaság?
Szegediek vagyunk, szeptemberben kezdjük az ovit.
A kisfiam még egy kicsit sem szobatiszta, bár hozzá kell tennem, hogy Ő koraszülött volt, korrigáltan Augusztusban lenne 3 éves. A körzeti oviban feltétel, hogy szóljon ha wc-re kell mennie.A családi napközi sajnos számunkra megfizethetetlen, a nagyszülők pedig még aktívan dolgoznak, és persze Nekem is muszáj lesz a GYES lejárta után munkába állnom újból!
szerintem nem ez a helyes hozzáállás, hogy a pelusos létre keresel lehetőséget.
inkább azt kéne megoldani, hogy lekerüljön a pelus és csak pozitívan hozzáállni.
a koraszülöttség sem elég indok erre, mert a gyerekek többsége 2-2,5 éves kor között érik meg a szobatisztaságra, a többi már csak a szülőn múlik.
arról nem is beszélve, hogy közel fél évetek van még!
vedd le a pelust és 2 hétig ne add rá. ha ezidő alatt nem sikerül semmilyen eredményt elérni akkor add vissza rá a pelust 2 hétre, majd újra vedd le.
szerintem bízzál benne, ne ovit keress hanem a gyerekedet bíztasd, biztos sikerülni fog! ahogy írod, inkább a kényelemről van szó, tehát picit be kell keményíteni :)
Ne értsetek félre Én nem a bilire szoktatás alól akarom magam kihúzni, már 4. napja nincs pelus, csak alváshoz!
Ma sikerült a bilibe pisilni, meg lett dicsérve még a boltba is elszaladtam egy kindertojásért :-) (ez a mindene).
Én nagyon türelmes vagyok csak szeretek mindenre felkészülni jó előre ezért tettem fel ezt a kérdést!
Szia!
Nem igaz, hogy nincs, az egyik ismerősöm gyereke ilyenbe járt (Bp-en). Erre nincs törvény, az óvodák maguk határozzák meg a működési szabályzatukban, hogy felvesznek-e nem szobatiszta gyereket.
Igaza van annak, aki azt mondja, még előttetek a nyár, simán lehet, hogy megoldódik az ügy. Az én fiam sem volt még ilyenkor szobatiszta az ovikezdés előtt, de nyár végére eljutottunk odáig, hogy nem kellett neki pelenka, bár azért szólni kellett neki, hogy menjen vécére, különben előfordult, hogy elfelejtette. Ezt közöltem az óvónőkkel, akik megnyugtattak, hogy kiscsoportban sok kisgyerek bepisil (olyan is, aki már rég óta szobatiszta, de a stressz ugye nem tesz jót).
(Az ágytisztaság más téma, az sokára sikerült.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!