Ilyen hozzáállással hogy lesz szobatiszta a 2 és fél éves fiam?
Felismeri a pisit és a kakit már 15 hónapos kora óta. Télen többször előfordult, hogy szólt, hogy neki kell pisilni vagy kakilni és vagy önállóan levetkőzött és belepisilt a bilibe vagy nekem szólt, hogy segítsek levetkőzni, mert pisilni kell. És most is, ha rajta van a pelenka, többször mondja, hogy kell pisilni vagy kell kakilni, de egyszerűen ilyenkor csak fogja magát és belepisil vagy kakil a pelenkába.
Próbáltam, amikor ügyesen szólt, hogy levettem a pelenkát, viszont akkor nem szólt, csak becsurgatott a nadrágokba.
Gondoltam, most itt a tavasz, már felismeri az ingert, tud is előtte szólni, addig tartja is, míg levetkőzünk, elérünk a bilihez, hisz számtalanszor bizonyította már, viszont egyszerűen hisztizik, sír, hogy már neki a pelenka kell és ne vegyem le róla.
Már megbeszéltük, hogy te már nagy fiú vagy, neked már nem kell, mert az x,y,z gyerek, akiket ismer, nekik sincs pelenkája, meg az oviban nem lehet pelus, ott szólni kell, de semmi nem hat.
Sokszor hagytam a fenébe, hogy még nem érett, de egyszerűen annyiszor mutatta az érettség jelét, hogy most már szerintem kényelmes neki és azért nem akarja, hogy levegyem. Mert akkor nem tud szabadon játszani, hanem mindig meg kell állni pisilni, így meg egyszerűen csak beleengedi a pelusba és mehet minden tovább.
3 évesen szeretném, ha oviba menne, de ilyen hozzáállással nem fog szobatiszta lenni, mert nem nem tudja, nem akarja elhagyni a pelenkát.
Tudna esetleg valaki valamilyen hasznos tanácsot adni? Ha valakinél esetleg hasonló szituáció volt?
A nyarat nem szeretném megvárni, mert az már ott van az ovikezdés előtt és ha nem sikerül, akkor nem tudom oviba vinni. Bölcsi pedig nálunk nincs.
Köszönöm mindenkinek, aki tud segíteni.
Engem tegnap is veszettül lepontoztak.
Ne hagyd már ha ilyen okos... Ha bepisil hagyd rajta a cuccot míg nagyon nagyon zavarja már és utána mondd el hogy bepisilt és ilyen nagyfiú aki olyan ügyes mint ő annak már wc-be, bilibe kell pisilni..
Ha tudja mutatni akkor hajrá! Kicsit jobban kell figyelni óránként rákérdezni elvinni pisilni...
Én azt csinálom, hogy rendszeres időközönként viszem a lányomat wc-re (csak hétfőn van programunk délelőtt, egyébként itthon vagyunk, meg tudjuk csinálni). Teljesen igazad van, hogy kényelmes neki, az én kislányom is nagyon okos, ügyes, de ha megkérdezem, hogy mit kér, bugyit vagy pelust, akkor 10-ből 7-szer pelust kér, mert az kényelmes pisi szempontból. De rengetegszer veszem le úgy róla, hogy tiszta a pelus, reggelente rendszeresen üres pelus kerül le róla. Ilyenkor rögtön viszem pisilni.
A kaki részét megértem, azon még nagyon aggódik, hogy pelusban legyen, nem tudja elengedni magát biliben vagy wc-n, az majd egy külön dolog lesz rászoktatni. De én megvárom a nyarat vele, annál is inkább, mert nálunk a tetőtérben annyira meleg van nyáron, hogy könyörögni fog a bugyiért. :-D
(Augusztusban lesz 3, szintén szeptemberben kezdjük az ovit)
Sziasztok!
A fiamnál én is nagyon rá voltam pörögve a szobatisztaságra és ha vért izzadtam akkor sem volt hajlandó semmilyen előrelépésre. Augusztusig mindent megpróbáltam, már az ovis jelét is belerajzoltam a bili aljába, hogy hátha az segít, semmi nem történt, már fel adtam a próbálkozást amikor augusztus 26.-án közölte, hogy vegyem le róla a pelust mert Ő a wc-be fog most pisilni, levettem, belepisilt a felnőtt wc-be szűkítő és minden egyéb nélkül, na azóta nem kell pelus, talán 2-szer fordult elő, hogy az oviban alvás közben becsugott. Ezek után úgy döntöttem, hogy nem fogok megfeszülni, majd ha eljön az ideje a lányom szobatiszta lesz...
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Jó volt ennyi tapasztalatot és tanácsot olvasni, azért még aki ír, azt szívesen veszem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!