Miert van az, hogy az osszes kisgyerekes szulo akit ismerek, folyamatosan panaszkodik?
"Sokan szerintem azt hiszik, hogy minden ugyanúgy megy tovább, mint előtte, csak persze közben megérkezik a gyerek. "
Hát az elég ostoba aki azt hiszi. A
10-es vagyok. Azért én olyannal még nem találkoztam, akinek csak "púp a hátán" a gyerek. Persze van aki nem tervezi és úgy csúszik be, de miután megszületik a baba, a többségben átrendeződnek az érzések a jó irányba.
Akik túl sokat panaszkodnak, azok lehet hogy alapból is ilyen panaszkodós természetűek, vagy esetleg "nehéz eset" a gyerekük, extrém hisztis vagy netán viselkedészavaros... Vagy még azt tudom elképzelni, hogy ott a házasságukkal nincs rendben valami, és ezért ilyen megkeseredettek. Gyerekkel sokkal nehezebb egy rossz házasságból kilépni, új életet kezdeni, véglegesnek érezhetik a helyzetüket és ez okozhat keserűséget. Lehet hogy magukra maradtak a gyerekkel olyan értelemben, hogy az apa nem segít semmit, éli a világát mint régen, eljár esténként szórakozni, és az anyára marad a gyerek. Ezért is van sok válás akkor, amikor még kicsi a gyerek.
13-as, 14-es: Pedig tobb ilyen emberrel is talalkoztam mar eletem soran. Sok no is van kozottuk, es persze a legtobb ferfi. Kulonbozo orszagokbol, es otthonrol ezt tapasztaltam sokszor. Persze az okok kulonbozoek. Es a jobbik fajta azt mondja jol gondold meg mileott gyereket vallalsz, en bortonben vagyok amiota van. a masik tipus a rosszabb, aki mindenaron ram akarja eroltetni, hogy nekem is kell egy. Amugy aki megbanta, is tobbnyire szepen gondjat viseli a gyereknek, csakhat belatja, hiba volt ez az o eleteben, mas dolgokat csinalna helyette, de mar keso.
15-os: Megertelek. Es persze, hogy szereted a lanyodat, a tobbseg nem fogja eldobni a gyereket, mert megsem a legjobban alakult az egesz. Persze az is elofordul szelsoseges esetekben, de szerencsere az emberek tobbsege vallalja, meg ha hibanak is erzi.
Azok a férfiak (és nők is), akik úgy érzik hogy a gyerek púp a hátukon és inkább mással foglalkoznának helyette, és ezt komolyan gondolják, nem egészséges lelki világúak mert ez nem normális!
Fiatal korában az ember persze bulizni jár és meg sem fordul a fejében hogy feladja a szabad életét, de egy idő után a bulik nem töltik ki az ember mindennapjait, üressé, sivárrá válnak, eljön az idő, mikor az ember szeretne gyermeket. Aki inkább visszacsinálná a gyereket, az nem egészséges lelki világra vall!
Nem csak bulik vannak kedves utolso. Az embernek lehetnek olyan elfoglaltsagai, amelyek kesobb is kitoltik az eletet. Nem mindekinek valo a gyerek, meg kesobb sem. Csak ezt a legtobb ember meg nem latja be. Es ettol meg lehet valaki teljesen egeszseges, csak elter az atlagtol.
Mit szolnal hozza, ha pl. valaki gyerekeknek segit afrikaban onkenteskent, es o nem szeretne sajat gyereket? Mert valamiert nem erzi. Akkor o is egeszsegtelen? Vagy mivan ha valaki egyszeruen csak nem vagyik ra, fiatalon se oregen sem, de egy erdekes eletet el, sok baratja van, sokat utazik? Mi ezzel a baj?
Ugy imadom a gyerekesek gondolkodasat, csak az a helyes amit ok csinalnak, a tobbi nem normalis, beteg...
Es nyilvan akik fiatalon fekvehanyos bulikba jarnak, es semmi ertekes idotoltesuk sincs, azoknak kiurul az eletuk alkohol meg diszko nelkul... es akkor mit csinaljunk?? csinaljunk gyereket.. vagy csak ugy becsuszik vegul.
En azokat az embereket tartom szuloknek, akiknek megvan a hatteruk ahhoz, hogy a gyereknek megadjak legalabb az alapokat, es biztos erzelmi hatteret tudnak biztositani neki. Ezenkivul a kapcsolat stabil, (mar amenyire az lehet, tehat nem a legutolso kocsmaban osszeszedett alkoholistatol van a gyerek), es tenyleg vagynak arra, hogy egy gyereket felneveljenek, es tudjak mivel jar ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!