Szerintetek luxus, ha a gyerekeimnek minden nap fogok süteményt sütni a nyári szünetben?
Inkább az a baj, hogy ha a hagyományos cukros lisztes sütikre gondolsz, akkor azt nem egészséges naponta enni. Én cukorbeteg vagyok, de mindent el tudok készíteni egészséges, vagy egészségesebb verzióban. Ki lehet cserélni az alapanyagokat pl. a lisztet részben, vagy teljesen teljes kiörlésű lisztre, esetleg őrölt dióra, mandulára, a cukrot nyírfacukorra. Arra is oda lehet figyelni, hogy egyik nap valami sós legyen pl. pogácsa, ezekbe el lehet rejteni valamilyen zöldséget. Az édes sütemények közül a túrós, a gyümölcsös, a joghurtos egészségesebb, mint egy csoki torta.
Sajnos a jobb alapanyagok valamilyen szinten már luxusnak számítanak, illetve nem tudom mekkorák a gyerekek, hogy mindegyik ehet-e már mindent.
Jó sütést!
nálunk is 5x esznek a gyerekek :-)))
3 főétkezés és közben gyümi tejes dolgok zöldség stb... de csak egy picike h rendesen is egyenek
Szerintem is bőven elég max. 2 alkalommal
Ha minden nap csináljátok, elvész a közös-sütés főzés öröme.
Nyáron inkább sok gyümölcs legyen uzsonnára, hiszen akkor van a legtöbbnek szezonja. Az pedig, hogy a gyönyörű nyári időben minden nap a konyhában legyenek órákon át, szerintem nem jó döntés.A plussz kalóriákról pedig nem is beszélve.(persze tudom, van rengeteg gyümölcsös-joghurtos süti, de azt azért lássuk be, cukor szintem indegyikbe kell)
Nem luxus csak felesleges.
5 különböző korú gyerekkel nem lehet nyugotan fözöcskézni
nagy visitozó rumli lenne belőle. Kapkodnád a fejed hogy a kicsik épp a fejükre rántják e a kézi mixert.
A másik fontos dolog hogy a mindenepi éddeség káros és ha megszokják hogy mindig van valami finomság a fözelékre rá se néznek többé.
Ha napi 5 ször esznek a gyümi uzsira böven elég kell hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!