Mit csináljak a 4 éves gyerekemmel?
23 éves vagyok. Elég korán szültem sajnos. Most 4 éves a kislányom és nagyon roszz. A férjem amerikában dolgozik így ő nagyon nem veszi ki a részét a nevelésből. Közben egyetemre járok úyg hogy teljesen kivagyok. A dadája is panaszkoik rá hogy nagyon rossz és még az ovónő is. Ha nem kapmeg valamit akkor levágja a hisztit, elkezd harapni, ütögetni, összetör tárgyakat vagy eldug. Mondom neki ,hogy ezt nem szabad. Válasza:nem érdekel és azt csinálok amit akarok. A kaját a földhöz vágja. Ovodában ütögeti a másikat. Az egyetemes vázlataimat összefírkálja. Sokan visszaszólnak miatta. Tönkre teszi a cuccaimat. Amikor játszok vele sokszor nagyon eldurvul persze egylányhoz képest. Amikor az apja megjön nagy ritkán követeli az ajándékját és ha nem azt hozzák neki órákig bög és mondja hogy nemtörődünk vele. Éjszaka felkelt engem és elkezd nekem bögni és nemtudok elaludni. Másnap meg kellene mennem egyetemre úgyis nagyon korán szoktam kelni. Sok ajándékot kap úgyhogy nincs oka a panaszra. Múltkor annyira elkapott az ideg, hogy nagyon megvertem:( már nem bírtam a bögését.
Persze a férjem a lányomat védte, hogy nem vagyok jó hozzá. Napokig veszekedtünk miatta. Mit csináljak, hogy ne legyen ilyen hisztis?? nem bírom már agyilag és fizikailag sem. Haggyam el őket vagy mit csináljak?
Nagyon elvagyok már keseredve:((((
szerintem várj még egy picit, most fejezed be a sulit, nagy a nyomás, férjed úgy is távol...
menj be a héten a nevelési tanácsadóba, kérj magadnak időpontot egy pszichológushoz. mondj el neki mindent a gyerekkel kapcsolatban, nagyon jó nevelési tanácsokat tudnak adni, nekünk sokat segítettek :)
kezd ezzel, fogadd meg a tanácsukat és végezd el a sulit.
aztán menj dolgozni és hidd el, rengeteg minden meg fog változni, kitisztul majd a kép! a válni akarsz akkor lesz pénzed, hogy eltartsd magatokat, tudsz menni, ha meg együtt szeretnél vele maradni, akkor is más lesz suli nélkül, munkahellyel és egy jól nevelt gyerekkel, mert az tényleg az első, hogy a gyerekednek határokat szabsz és be is tartatok
Ha a szép szó nem hat, ne magyarázni próbáld neki hogy mit nem szabad. Ha hisztizik, egyszerűen hagyd ott, menj ki a szobából, ne törődj vele, és csak akkor foglalkozz vele ismét, ha megnyugodott. Meg fogja érteni, hogyha helytelenül viselkedik, nem figyelnek rá.
Ha összetöri a játékait, vedd el tőle, és csak akkor kaphatja meg, ha szépen játszik vele. Amint kezdi tönkretenni, azonnal vedd el tőle.
Éjszaka lehet hogy csak egyedül érzi magát. Nyugtasd meg hogy itt vagy, de te itt alszol, ő ott, és reggel találkoztok, addig pedig alszotok egyet, minden rendben.
Úgy nehéz lesz, ha a férjed nem akar változtatni, de idővel talán ő is rájön, ő is kerül olyan helyzetekbe, amikor végre beismeri.
Unokatestvérem is hasonló téma.Igaz én a gyerek vagyok de megmondom a kis tesómnál mi vált be:
Elvesszük a játékát,nem játszunk vele
Amikor velem van otthon és megkérdi:
-Éva,megnézzük,hogy mi van az anyu meg az apu fiókaiba?
Én erre mondom,hogy nem.És ha erre elkezd hisztizni egyszerűen átmegyek a másik szobába és mondom neki,hogy ha ilyen akkor nem játszok vele.Nálunk ez bejön.
A másik dolog: A verés! Én nem oltalak le miatta,de ne csináld!Mert a gyerek ettől csak félni fog tőled,és ez trauma marad neki egy örökéletre!
Sok sikert nekeed!!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!