Mi lehet a 3 éves gyerekemmel?
Figyelt kérdés
3 éves a lányom, évek óta egyedül el- és visszaalszik. Néhány napja az esti elalvás előtt iszonyatos hiszti van, hogy maradjunk ott nála (néha apa, néha anya). Eddig a délutáni alvásnál megúsztuk, de ma már annál is ment a műsor. Van kistesó is, 7 hónapos, nem gondolom, hogy féltékenység maitt lenne. Nappal tök jól elvan, eljátszik egyedül, nem igényel több ölelgetést, szeretgetést, mint máskor, de az alvások borzasztóak lettek tényleg pár napja. Mi lehet ez?2011. júl. 31. 13:03
1/4 anonim válasza:
Lehet ,hogy fél valamitől.Kérdezgetni kell mi a baj? Fáj valamid ,félsz valamitől? stb.
Szerintem sem a féltékenység lehet.
2/4 A kérdező kommentje:
Nyilván megkérdeztem. Semmitől nem fél, nem fáj semmije. Egyik napról a másikra kezdődött. Felnéz ellenőrizni is, hogy ott van e valamelyikünk, felsír pár óra múlva, és akkor is ott kell lenni vele, amíg visszaalszik. Nem történt vele semmi új, nem voltunk semmi új helyen, fogalmam nincs mi lehet, mitől lehet, mit tegyünk, csak remélni tudom, hogy pár nap alatt elmúlik, addig meg próbálunk bent maradni nála, amíg kéri.
2011. júl. 31. 13:18
3/4 anonim válasza:
Pont ebben a korban jellemző a szeparációs szorongás nemtomhányadik megjelenése. Igaza van az előzőnek. A kicsi nem biztos, hogy meg tudja fogalmazni, hogy fél-e és hogy mitől. Csak rossz érzése van, de nem tudatos benne, hogy miért. Ranschburg szerint meg lehet próbálni egy általa működtethető fényforrást a kezébe adni (elemlámpa), ha ez nem oldja meg a dolgot, akkor nem szabad a szülői jelenlétet megvonni tőle, vele kell maradni, amíg kéri. Ezzel én is egyetértek, gondolom neked se lenne szíved otthagyni sírni. Szóval az anyai ösztönre kell hallgatni.
4/4 anonim válasza:
Ez sajna normális alvászavar ebben a korban. Fiam 3év 4hós fél évig ment ez és van, hogy előjön. Doki javaslatára előbb a tévét még mint háttérzajt is kivontuk, csak piciknek való dvdt nézett.ezzel megszűnt az éjjeli riadás jó része. A többi türelem. "érik" az idegrendszere. Persze azért dokit csak megkérdezném! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!