2,5 éves nagyon félős gyerekemmel hogyan tovább?
Fél ha közel megy hozzá egy gyerek a játszón, szalad hozzám, csak akkor csúszdázik ha nincs ott senki, ha mégis jön valaki más, bepánikol, remeg,sír. Fél a hangosabb dolgoktól, inkább odadobja a játékait amivel játszik másnak, csak nehogy elvegyék...
Járunk gyerekek közé, játszóházba, de nem tudom mit tegyek. Erőltessem a közösséget, vagy majd kinövi?
köszönöm a válaszokat!
Nem is tudom hogy aggódok e,csak furcsállom és sokszor rossz hogy nem tudunk "rendesen" játszani, mert annyira fél. Nem igényli a gyerekek társaságát és nem láttam még ilyet.Lehet azért mert nem járnak játszóra,akik hasonlóak:)
Csak mi lesz így az oviban majd?!
Kisegyerekek vannak a családban, baráti körben? Mert szerintem az teljesen más, ha idegen gyerekekkl kellene játszani, mintha ismerősökkel.
A játszóház sem olyan. Sőt. ott igazából idegenekkel van.
Rendes játszójatás kellene neki, akit jól ismer. Így szokja meg a gyerek társaságot.
22 hónapos kisfiammal szinte ugyanez a helyzet. Járunk babatornára és sok kisbabás barátnőm van, akikkel rendszeresen találkozunk. Nagyobb gyerekekkel egész jól elvan, de a hasonló korúakat nem nagyon bírja. Ő elviseli, hogy odajönnek hozzá, és nézni is imádja a játszótéren a gyereket, de nem játszik velük.
Én már említettem a dolgot a védőnőnek, azt mondta ilyen típus, és hogy kb 3 éves korára érik meg a gyerekekben az érdeklődés a saját korosztálya iránt. (Nem véletlen az ovikezdés időpontja.) Szóval jobbat nem tudok, továbbra is viszem gyerekek közé, de nem erőltetek semmit nála, és reménykedem, hogy 1 év múlva jobb lesz, mert akkor oviba fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!