Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves nagyon félős gyerekem...

2,5 éves nagyon félős gyerekemmel hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Fél ha közel megy hozzá egy gyerek a játszón, szalad hozzám, csak akkor csúszdázik ha nincs ott senki, ha mégis jön valaki más, bepánikol, remeg,sír. Fél a hangosabb dolgoktól, inkább odadobja a játékait amivel játszik másnak, csak nehogy elvegyék...

Járunk gyerekek közé, játszóházba, de nem tudom mit tegyek. Erőltessem a közösséget, vagy majd kinövi?

2010. szept. 16. 12:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Valamilyen fejlesztő helyre kellene elvinned. Ahol szakembrek foglalakoznak vele.
2010. szept. 16. 13:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Szerinted ez gáz? Nem normális?
2010. szept. 16. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Éreztesd jobban vele, hogy nálad biztonságban van mindig, mutasd ki neki, mennyire szereted, és hogy bármi van te megvéded bármitől, te mindig ott vagy, ha szüksége van rád. Ettől bátrabb lesz és magabiztosabb.
2010. szept. 16. 13:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, de olyan, mintha az én kislányomról írnál. Ő is 2,5 éves, fél a vele egykorú gyerekektől, csak akkor csúszdázik, ha nincs a környékén senki, rohan hozzám, ha hozzá akar érni egy kisgyerek. Remélem kinövik, mert mi most kezdtük az ovit és ott is ezt csinálja, nem játszik a gyerekekkel, csak üldögél az óvónők mellett, megszakad érte a szívem, de mennem kell dolgozni. Szóval segíteni nem tudok, csak akartam, hogy tudd, más is jár ebben a cipőben...
2010. szept. 16. 13:47
 5/11 anonim ***** válasza:
szia, sztem ha aggódsz, nézesd meg szakemberrel, kérdezd a védőnőt. korai fejlseztőbe vagy ilyesmi helyre menjetek el.
2010. szept. 16. 13:57
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Nem is tudom hogy aggódok e,csak furcsállom és sokszor rossz hogy nem tudunk "rendesen" játszani, mert annyira fél. Nem igényli a gyerekek társaságát és nem láttam még ilyet.Lehet azért mert nem járnak játszóra,akik hasonlóak:)

Csak mi lesz így az oviban majd?!

2010. szept. 16. 14:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Kisegyerekek vannak a családban, baráti körben? Mert szerintem az teljesen más, ha idegen gyerekekkl kellene játszani, mintha ismerősökkel.

A játszóház sem olyan. Sőt. ott igazából idegenekkel van.

Rendes játszójatás kellene neki, akit jól ismer. Így szokja meg a gyerek társaságot.

2010. szept. 16. 14:33
 8/11 anonim ***** válasza:

22 hónapos kisfiammal szinte ugyanez a helyzet. Járunk babatornára és sok kisbabás barátnőm van, akikkel rendszeresen találkozunk. Nagyobb gyerekekkel egész jól elvan, de a hasonló korúakat nem nagyon bírja. Ő elviseli, hogy odajönnek hozzá, és nézni is imádja a játszótéren a gyereket, de nem játszik velük.

Én már említettem a dolgot a védőnőnek, azt mondta ilyen típus, és hogy kb 3 éves korára érik meg a gyerekekben az érdeklődés a saját korosztálya iránt. (Nem véletlen az ovikezdés időpontja.) Szóval jobbat nem tudok, továbbra is viszem gyerekek közé, de nem erőltetek semmit nála, és reménykedem, hogy 1 év múlva jobb lesz, mert akkor oviba fog menni.

2010. szept. 16. 15:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Bakker vidd korai fejlesztőbe, ha nem szobatiszta, nem számol még ötig és nem rajzol macikàt...nemá...nem gyogyós csak félénk, a fiam is ilyen, nem hiszem hogy a fejlesztőnéni a megoldás. Én békénhagyom. Megyünk heti 3-4 szer játszóra, nèzi a gyerekeket, ha vki elfut mellette, mosolyogva bár, de azonnal a kezemédt nyúl. Nem sokat beszél, ez is nehezebbé teszi, hogy nyisson a többiek felé, ez egyértelmü. 23 hós a fiam
2010. szept. 16. 16:33
 10/11 anonim ***** válasza:
ó bocs, hogy javasloni mertem a korai fejlesztőt! tényleg hülyeség, most hogy így jobban belegondolok. elnézést még egyszer!
2010. szept. 16. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!