Feles tejet kóstoltattam (60 ml) másfél éves gyerekemmel, mostmár adhatok neki higítás nélkül is?
Nem kell már felestej, egy éves kortól lehet adni neki rendesen a tejet, ha nem allergiás rá. Nekünk 13 hónapos korában fogyott el a tápszer, és hirtelen ötlettől vezérlve már nem vettem, hanem tejet adtam neki (két nappal a táp elfogyása előtt, hogy biztos ami biztos), higítatlanul, és fel sem forraltam. De csak egy dl-t. Semmi baja sem lett tőle, azóta már csak tejet iszik. Két éves lesz.
Ma akadtam ki a Babavilágon reggel a TV2-őn. Egyik doki azt mondta, lehetőleg 3 éves korig is tápszert adjunk a gyereknek, mert az a jó, és a tehéntej nem jó (mert nagy a fehérje tartalma és 1 éves kor alatt károsíthatja a veséket). Alig pénzelte le valamelyik tápszergyártó nem? :)
:))
Köszi a válaszokat!
Kicsit paráztam a tejtől, mert még 8 hónapos kora környékén kóstoltattam vele tejterméket és kijött rajta néhány pötty. Akkor vártam kb. 2 hónapot és utána minden rendben volt. Szóval reggelente akkor tejet fog kapni, már csak azért is, hogy közelítsen az 1. étkezés (tej) a szilárd reggelihez, végül pedig egyszerre kapja majd. Estére még hagyom a tápszert, mert nagyon igényli, és az laktatóbb. A vacsora - áttéréssel még várok.
Ill. azt sem tudom, hogy zajlik pontosan a reggeli/esti tápszer vagy tej elhagyása, de ez másik kérdés lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!