Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a 4 éves gyereke...

Mit csináljak a 4 éves gyerekemmel?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. Elég korán szültem sajnos. Most 4 éves a kislányom és nagyon roszz. A férjem amerikában dolgozik így ő nagyon nem veszi ki a részét a nevelésből. Közben egyetemre járok úyg hogy teljesen kivagyok. A dadája is panaszkoik rá hogy nagyon rossz és még az ovónő is. Ha nem kapmeg valamit akkor levágja a hisztit, elkezd harapni, ütögetni, összetör tárgyakat vagy eldug. Mondom neki ,hogy ezt nem szabad. Válasza:nem érdekel és azt csinálok amit akarok. A kaját a földhöz vágja. Ovodában ütögeti a másikat. Az egyetemes vázlataimat összefírkálja. Sokan visszaszólnak miatta. Tönkre teszi a cuccaimat. Amikor játszok vele sokszor nagyon eldurvul persze egylányhoz képest. Amikor az apja megjön nagy ritkán követeli az ajándékját és ha nem azt hozzák neki órákig bög és mondja hogy nemtörődünk vele. Éjszaka felkelt engem és elkezd nekem bögni és nemtudok elaludni. Másnap meg kellene mennem egyetemre úgyis nagyon korán szoktam kelni. Sok ajándékot kap úgyhogy nincs oka a panaszra. Múltkor annyira elkapott az ideg, hogy nagyon megvertem:( már nem bírtam a bögését.

Persze a férjem a lányomat védte, hogy nem vagyok jó hozzá. Napokig veszekedtünk miatta. Mit csináljak, hogy ne legyen ilyen hisztis?? nem bírom már agyilag és fizikailag sem. Haggyam el őket vagy mit csináljak?

Nagyon elvagyok már keseredve:((((

2013. ápr. 21. 16:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

igen, csak el van kapatva.

Találj ki jutalmat és büntetést is. Ha földhöz vágja a kaját, őneki kell összeszedni. Legyen jutalomidő, pl. mese, akkor tudod büntetni vele, hogy nincs mese, ha rossz. A Szuperdada módszer is jó, hogy büntibe ülteted, megbeszélitek, mi volt a probléma. A sok ajándék felesleges, azért is nem becsüli meg a dolgait.

Engem is elkapna az ideg, ha törne-zúzna. Ha rúg, harap, le kell fogni, ne engedd.

Nevtanban is adnak hasznos tanácsot és talán ki is derül, mi a kezelendő probléma, kevés idő jut-e rá, vagy az apja hiányzik, ki tudja??

2013. ápr. 21. 17:41
 12/33 anonim ***** válasza:
Apjával ülj le beszélni, muszáj, hogy egy oldalon álljatok! Nem hibáztathat téged, meg mi az hogy rosszul bánsz a gyerekkel?! Hol itt a bizalom? Ha annyira rosszul bánsz vele akkor miért akar tőled egy másikat??? Itt az ideje, hogy őszintén beszéljetek!
2013. ápr. 21. 17:47
 13/33 anonim ***** válasza:
még nem késő elkezdeni nevelni is a gyereked,nem elég csak etetni,ajándékokat adni neki.Sajnos amiket leírtál,az egy totál neveletlen,elkényeztetett gyerek képét kelti.nincs hozzá türelmed,az látszik,pedig a nélkül sajnos nem nagyon fog menni.el kéne döntened,hogy elég ebből a viselkedésből és te akarsz irányítani vagy hagyod hogy tovább tegye a dolgait,te időnként jol elvered amitől később félni fog tőled csak és utáni.Magyarázni,büntetni kell és kitartani a büntetés mellett ha egy hétig sír hát egy hétig sír.de akkor is az legyen amit te mondasz.próbálj vele sokkal több időt lenni,sokat szeretgeds,sokat ölelgesd,és dicsérd,elöbb utobb lesz majd javulás,csak ki kell tartanod.
2013. ápr. 21. 17:54
 14/33 anonim ***** válasza:
saját 3 éves is csinál ilyett de azonal büntitt kap illetve elmagyarázom hogy tilos ,harapni,ütni,hisztitt meg nem veszem észre.
2013. ápr. 21. 17:55
 15/33 A kérdező kommentje:

Vele nem nagyon lehet beszélni az ilyenekről sajnos. Amit ő akar az van. Most itthon van úgyhogy hamarosan megint szóba kerül ez az egész, most a gyerek a héten azt csinál amit akar. Az apja megenged neki mindent:(

Máma már volt egy két veszekedésünk.

2013. ápr. 21. 17:56
 16/33 A kérdező kommentje:
Igen lehet, hogy ellett kényesztetve.
2013. ápr. 21. 17:58
 17/33 anonim ***** válasza:
Meglátszik, hogy ő csak ritkán van vele....ezért nem is hiszi el neked, amit mondasz. Én a helyedben összeírnám egy füzetbe, hogy egy nap mennyit hisztizik, néha felvenném videóra is, aztán a képébe nyomnám!
2013. ápr. 21. 18:02
 18/33 anonim ***** válasza:

Ha a férjed mindent megenged, máshogy áll hozzá a dolgokhoz, akkor is te állj hozzá úgy, ahogyan kell, ahogyan te akarsz. Viselkedj ilyen módon. Ahogy tőled telik, úgy fogd meg a gyereket és hidd el, hogy előbb-utóbb belekerül a férjed is egy olyan helyzetbe, amikor már neki is kellemetlen lesz a fiatok viselkedése és ő is be fogja látni, hogy amit ő csinál, az nem jó.

Viszont ha te végig kiállsz az mellett, hogy már pedig a gyereknek nem szabad mindent és vannak szabályok, akkor lehet hogy te nagyon nehéz helyzetben leszel, de te jössz ki majd belőle nyertesen. Mert majd a fiad is lesz még nagyobb, még értelmesebb és ha meglátja maga körül a jót, a szabályokat és látja azt, hogy nálad is ezek megvalósulnak, akkor azt neked meg fogja egyszer hálálni meglátod!:)

De ha te is oly módon cselekszel, mint a férjed, akkor a fiatokat senki nem lesz, aki megfogja. És lesz még rosszabb is.

2013. ápr. 21. 18:04
 19/33 A kérdező kommentje:
Nem merek úgy viselkedni ahogyan én akarok, mert abból is csak a vita lenne, meghát az anyósomék sem nagyon rajongnak értem és akkor mi lenne. Még magamra sincs időm. Az egyetemet meg nem akarom ott hagyni. Lehet hogy elkéne válnom? Ráhagyom a gyereket, ő úgyis tudja hogy kell nevelni egy kislányt.
2013. ápr. 21. 18:19
 20/33 A kérdező kommentje:
Viszont az hogy felveszem ahogy sír a gyerek abból meg az jönne ki, hogy direkt rikkattam meg a lányt, hogy lássa hogy nekem van igazam.
2013. ápr. 21. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!