Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a 4 éves gyereke...

Mit csináljak a 4 éves gyerekemmel?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. Elég korán szültem sajnos. Most 4 éves a kislányom és nagyon roszz. A férjem amerikában dolgozik így ő nagyon nem veszi ki a részét a nevelésből. Közben egyetemre járok úyg hogy teljesen kivagyok. A dadája is panaszkoik rá hogy nagyon rossz és még az ovónő is. Ha nem kapmeg valamit akkor levágja a hisztit, elkezd harapni, ütögetni, összetör tárgyakat vagy eldug. Mondom neki ,hogy ezt nem szabad. Válasza:nem érdekel és azt csinálok amit akarok. A kaját a földhöz vágja. Ovodában ütögeti a másikat. Az egyetemes vázlataimat összefírkálja. Sokan visszaszólnak miatta. Tönkre teszi a cuccaimat. Amikor játszok vele sokszor nagyon eldurvul persze egylányhoz képest. Amikor az apja megjön nagy ritkán követeli az ajándékját és ha nem azt hozzák neki órákig bög és mondja hogy nemtörődünk vele. Éjszaka felkelt engem és elkezd nekem bögni és nemtudok elaludni. Másnap meg kellene mennem egyetemre úgyis nagyon korán szoktam kelni. Sok ajándékot kap úgyhogy nincs oka a panaszra. Múltkor annyira elkapott az ideg, hogy nagyon megvertem:( már nem bírtam a bögését.

Persze a férjem a lányomat védte, hogy nem vagyok jó hozzá. Napokig veszekedtünk miatta. Mit csináljak, hogy ne legyen ilyen hisztis?? nem bírom már agyilag és fizikailag sem. Haggyam el őket vagy mit csináljak?

Nagyon elvagyok már keseredve:((((

2013. ápr. 21. 16:56
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
53%
Ilyenkor van az, hogy a gyerek neveli az anyukát! A megoldás nagyon egyszerű! A játékait pakold el olyan helyre ahol nem találja meg őket,nincs csoki se semmi nass csak a főt étel és a reggeli! Ha a bolban hisztizik nevesd ki és indúlj el érezze azt,hogy a hisztivel nem megy semmire! Ha pedig verekszik és tör zúz minden ilyen alkalommal egy játéka az orra előtt kerűljön a kukába és térdeljen a sarokba addig amíg le nem higgad! Az én fiamnál ezek beváltak, azóta olyan mint egy kis angyal!
2013. ápr. 21. 17:03
 2/33 anonim ***** válasza:
66%

Jézus az égben!

Először is soha többé ne verd meg!

Másodszor: eszedbe ne jusson elhagyni!

Harmadszor: az egészért magadat okolhatod. Nem nevelted meg és most ennek a levét iszod. Senki mást nem hibáztathatsz érte, főleg nem a gyereket.

Legyél vele szigorú, magyarázd el mit szabad és mit nem. Mondd el neki, hogy mi a bünti, ha nem tartja be a szabályokat és ezt MINDIG tartsd is be! Legyél következetes!!!! Ez nagyon fontos. A hiszti miatt NE engedj! SOHA. Most azt tanulta meg, hogy a hisztivel mindent elérhet. Innentől kezdve nem. Amikor földhöz vágja magát, egyszerűen ignoráld. Ne nézz rá, ne szólj hozzá, főleg ne add oda amit kér. Ne hagyd, hogy kihozzon a sodrodból!

Tudom, nehéz ez, de meghozza az eredményt.

Remélem segítettem, kitartás!

2013. ápr. 21. 17:07
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két dolog jutott az eszembe és egyiket se vedd sértésnek, csak segíteni próbálok.

Nézd, nem ismerlek, de a leírásaid alapján szerintem még mikor pici volt a gyereked, megkapott nagyon sok mindent csak úgy, megszokta, hogy minden az övé, nem igazán volt fegyelmezve, vagy ha volt, lehet nem magyaráztátok el, hogy mit miért nem szabad, csak rászóltatok, hogy ne csinálja. Mert ha egy gyereket egészen pici korától kezdve nevel a szülő, akkor nem lesz ilyen rossz gyerek.

És elhiszem, hogy nem bírod és nagyon nehéz, de még mindig el tudod kezdeni nevelni. 12 évesen már nem fogod, de még most 4 évesen nem késő.

Nem kell erőszakot vagy büntetést alkalmazni. Legalább is 1-2 nevelő célzatú fenékre verés vagy egy néhai sarokba állítást leszámítva nem kell nagyobb szankciót alkalmazni.

Legyél következetes és kitartó. Ha egyszer valamit nem engedsz meg neki, akkor hisztizze magát hányásig is akár, akkor se engedd neki. Magyarázd el szépen neki, hogy mit miért nem szabad. Hisz ebből tanul a gyerek. Ha tudja mi miért van, mit miért szabad, vagy nem szabad. Ha hisztizik, vagy tereld el a figyelmét valami másra vagy hagyd ott, had tombolja ki magát, te meg ne vegyél róla tudomást.

Hisztis ugyanis abból a gyerekből lesz, ahol hagyják, ahol elér valamit a gyerek a hisztivel. Ott, ahol a szülő elmondja, hogy mik a szabályok és ahhoz tartja magát, ott nem lesz hisztis a gyerek. Lesz, amiért majd 1-2 alkalommal fog hisztizni, de megbeszéli az ember és kész.

A másik, ami eszembe jutott, hogy apukája ugye nincs nagyon veletek. Neked is most az egyetem, a tanulás számít, a gyerek meg vagy az óvónőre vagy a dadára van bízva. Hiányzik neki a figyelem. És ha gyerekkorában te igen is nevelted, igen is elmagyaráztad a dolgokat neki és nem kapattad el, nem hagytál mindent rá, akkor most pedig azért csinál ilyeneket, mert így akarja felhívni a figyelmedet arra, hogy vele nincs igazán foglalkozva. Pedig egy kisgyerekkel, akkor is ha már 4 éves, bizony kell foglalkozni.

Ha ez sem segít, akkor esetleg valamilyen szakember segítségét is lehet kérni szerintem, akik már találkoztak ilyen helyzetben lévő szülővel és gyerekkel.

2013. ápr. 21. 17:08
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és amíg a verekedésről le nem szokik, addig semmi ajándék és semmi nasi, ahogy az első is írta! Kemény kézzel bánj vele!
2013. ápr. 21. 17:08
 5/33 anonim ***** válasza:
Csak ilyenkor az apuka ne mondja, hogy rossz anya vagy, hanem támogasson és együtt neveljetek, mert ha ő túl engedékeny és a gyereket védi, akkor a gyerek majd mindig megy apukához panaszra! Magyarázd el neki, hogy nem mehet így tovább, hogy nincsenek szabályok és azt csinál ,amit akar, mondd el, hogy mások előtt neked ez kellemetlen és veled sem viselkedhet így a gyerek, sosem fog tisztelni !Legyél szigorúbb, a férjed pedig segítsen ebben ! Ne csak azt lássa, hogy apa az ajándék és a kedves, anya meg a gonosz !
2013. ápr. 21. 17:10
 6/33 A kérdező kommentje:

Már nagyon sokszor elmagyaráztam nei, de nam angyon érdekli. Nassit annyira nem kap, mert szeretném ha egézszéges lenne és ne hízzon el. Hát a verés lehet hogy elég durva de egy-két óráig elég hatásos.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2013. ápr. 21. 17:19
 7/33 anonim ***** válasza:
32%

Vered? Szégyelld magad! A te nevelésed és ezért még meg is vered? Szép.

Az én fiam is feszegette a határokat és én bizony megfenyegettem. A mai napig hatásos. Mindig az éppeni kedvenc játéka van a porondon, ha olyat csinált amit nem szabad akkor szólok neki. Nem fejezi be? Figyelmeztetem, hogy az autója bánja. Nem fejezi be? Hopp, nincs autó. Sír. Megkérdezem: abbahagytad? Válasz: Igen.

Tessék itt az autó szívem és ez többször ne forduljon elő.

Ilyesmivel próbálkoztál már?

Egyébként én 21 évesen szültem miközben egyetemre jártam.

2013. ápr. 21. 17:30
 8/33 anonim ***** válasza:
Látod kérdező, itt a gond! Hogy azt gondolod, hogy veréssel el van az egész intézve. Tudja az a gyerek, hogy miért kap? De nem is jó a kérdés, inkább úgy teszem fel, hogy tudja, hogy miért nem szabad azt a dolgot, amiért kapott? Mert itt kezdődik minden, ahogy már az egyik kommentemben leírtam. El kell magyarázni annak a gyereknek pici korától fogva, hogy a konnektorba azért nem nyúlkálunk, mert veszélyes és kárt tehet benned, akkor anya és apa nagyon szomorú lesz, mert veled nagy baj lesz, ha megráz az áram és nem durr egy pofon és majd többet nem csinálod. De fogja! De ha tudja, hogy miért nem szabad a konnektorba nyúlkálni és ezt tudatosítod benne, akkor nem fog belenyúlni többet!
2013. ápr. 21. 17:36
 9/33 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam azzal is ,de az nem hatásos. Mikor itthon van az apja akkor neki nyüsszög, hogy nem adom oda a játékát. Akkor megint a sok vita. Nem azért lehet, hogy nagyon gonosznak tartotok emiatt, de néha úgy érzem, hogy tönkretesz ő és a férjem is.:( Ráadásul szeretne egy másik gyereket is. Ha meg azt mondom, hogy nem akkor meg nagyon buta lesz. Hogy én milyen szívtelen kis h*lye p*csa vagyok meg minden.
2013. ápr. 21. 17:39
 10/33 A kérdező kommentje:
Na szerencsére oda még nem nyúlt.
2013. ápr. 21. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!