Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves szülők erről mi a...

Kedves szülők erről mi a véleményetek? Nem lesz rémálmuk a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

[link]

Óvodánkban is égettek ilyet, és a gyerekeknek ezt kell nézni. Én felháborítónak tartom, hogy ilyen babonás ocsmányságokkal foglalkoztatják a gyerekeket. Egy három éves kisgyerek csak azt látja, hogy egy emberi alakot égetnek...

Kíváncsi vagyok a véleményekre!

2013. ápr. 18. 19:28
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
59%

Ezek a hagyományok csak a mai ember szemében tűnnek butaságoknak. Régen igenis fontosak voltak az embereknek, hozzátartozott a mindennapokhoz. Ha ezeket megőrizzük, emlékezünk rájuk, az miért baj? Neked azért kapcsolódik hozzá az emberégetés, mert neked vannak erről előismereteid(középkor,boszorkányüldözés). De a gyereknek nincsenek, így nem is kapcsolja össze semmi ilyesmivel. Neki a kiszebábégetés az, ami: egy szalmabáb elégetése énekkel, játékkal kísérve.

Nagyfokú szűklátókörűségről, ostobaságról tettél most tanúbizonyságot, kérdező.

2013. ápr. 19. 08:24
 32/40 anonim ***** válasza:
59%
Nem, nem hiszem el, hogy attól, hogy elégetjük a kiszebábot eltűnik tél és minden gond, de attól még ez egy hagyomány, istenem... Mikuláskor se hiszem, hogy ő teszi az ablakba az ajándékot és karácsonykor sem a Jézuska teszi a fa alá, ahogy a húsvéti nyuszi sem hoz semmit. De, a gyerekkor pont azért is szép, mert a kicsik hisznek az ilyen dolgokban! Akkor ilyen erővel mesét se engedj nézni neki, mert rémálmai lesznek és sérül a kis lelke.
2013. ápr. 19. 08:41
 33/40 anonim ***** válasza:
64%

Tudom ez nem a kérdéshez kapcsolódik, de hasonló téma:

Én voltam a Mohácsi busójáráson, rengeteg kisgyerek volt és élvezték, attól függetlenül, hogy a beöltözött emberek iszonyat félelmetesek tudnak lenni.

Ha a szülő azt mondja nekik, hogy félni kell tőlük, akkor félni fognak, és teljesen más fényt vet az egész a gyerekek szemében.

Persze tiltsuk be minden régi szép hagyományt, mert valamelyik szülőnek eszébe jut, hogy árt a gyereke lelki világának.

2013. ápr. 19. 11:24
 34/40 A kérdező kommentje:

Nem mondtam a gyerekeknek, hogy féljenek, és nyilván minden gyermek másként élnek meg dolgokat. Ha ez egy "jó buli" és nem árt senkinek, akkor meg tudjátok mondani végre, hogy mi konkrétan ennek a hagyománynak az értelme, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Eddig egyikőtök sem tudta megmondani, talán mert nincs is semmi értelme. Értelmetlen dolgokat meg miért kell csinálni? A busójárást is értelmetlennek tartom.

Én nem azt mondtam, hogy mindent tiltsunk be, és mindenkinek úgy kell gondolkodnia mint nekem, de furcsa , hogy mindenkinek ennyire tetszik ez a babonás, értelmetlen, marhaság. Még jó, hogy húsvétkor az óvodákban nem feszítenek keresztre egy bábút, hiszen annak is elég nagy hagyomány volt, és sokan ünneplik ezt ma is! :(

Konkrétan mi az értelme?

2013. ápr. 19. 12:31
 35/40 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Egy értő olvasás tanfolyamot ajánlok neked. Mert igen is leírták többen is az értelmét. Úgy látszik csak neked nem érthető. Na jó, még egyszer megpróbálom, olvasd lassan és gondolkozz közben. Régen az emberek (megfelelő ismeretek hiányában)a különböző bajaikra nem találtak magyarázatot. Azzal hogy alakot adtak neki, hitet is kaptak arra, hogy legyőzhetik. Ez volt régen. És hogy ma mi az értelme? Ugyanaz mint a többi hagyománynak, megmutatni őseink szokásait az új nemzedékeknek...
2013. ápr. 19. 13:30
 36/40 anonim ***** válasza:
Ja és miért rosszabb ez a többi babonától???
2013. ápr. 19. 13:31
 37/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Egy baj van vele, hogy attól még nem múltak el a bajaik, tehát értelmetlen, és értelmetlen babonákból miért kell hagyományokat kreálni...

ennyi...

2013. ápr. 19. 13:41
 38/40 anonim ***** válasza:
74%

MINDEN gyerek egészséges lelki feljödéséhez szükséges van a "mesére", "csodákra", "értelmetlen dolgokra", mert ezek fejleszik a fantáziáját. Ha ettöl megfosztod a gyereket, a túl raciolnális, "mi érteleme van" gondolkodással, akkor egy lelki sérült, emberki kapcsolatokra képtelen lényt állitasz elö, aki késöbb egyik pszichológustól a másikig rohangál, hogy valahogy be tudja pótolni ezt a fázist.

A gyereknek az elégetett "bábu" NEM emberforma, hanem egy rossz boszorkány, vagy szellem, és CSAK akkor kezdi ezt valamennyire emberrel azonositani, ha TE BELEBESZÉLED ezt.

Hagyd a gyerekedet, hadd feljödhessen úgy, ahogy minden ép gyereknek kell, ne akard tönkretenni öt értelmetlen problémák gyártásával.

2013. ápr. 19. 13:42
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy nem múltak el a bajaik :-) Nem véletlenül időzítették ezt pont a tél legvégére. Nem voltak ők hülyék. Akkor lett volna értelmetlen, ha novemberben égetik el, hogy legyen már vége a télnek és jöjjön a tavasz :-)

Amúgy meg a hit egyébként sem értelmetlen. Minden embernek szüksége van rá. Csak mindenki másban hisz.

2013. ápr. 19. 14:28
 40/40 anonim ***** válasza:

Egy baj van vele, hogy attól még nem múltak el a bajaik, tehát értelmetlen, és értelmetlen babonákból miért kell hagyományokat kreálni...

az embereknek hinni kell valamiben miért akarod elvenni tőlük a hitet?

Te miben hiszel ha már a babonát és a vallást is értelmetlennek tartod?

Nem tudom milyen ember vagy de elég üresnek tűnsz ami a lelkivilágod illeti.

2013. ápr. 19. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!