Kedves szülők erről mi a véleményetek? Nem lesz rémálmuk a gyerekeknek?
Óvodánkban is égettek ilyet, és a gyerekeknek ezt kell nézni. Én felháborítónak tartom, hogy ilyen babonás ocsmányságokkal foglalkoztatják a gyerekeket. Egy három éves kisgyerek csak azt látja, hogy egy emberi alakot égetnek...
Kíváncsi vagyok a véleményekre!
Ezek a hagyományok csak a mai ember szemében tűnnek butaságoknak. Régen igenis fontosak voltak az embereknek, hozzátartozott a mindennapokhoz. Ha ezeket megőrizzük, emlékezünk rájuk, az miért baj? Neked azért kapcsolódik hozzá az emberégetés, mert neked vannak erről előismereteid(középkor,boszorkányüldözés). De a gyereknek nincsenek, így nem is kapcsolja össze semmi ilyesmivel. Neki a kiszebábégetés az, ami: egy szalmabáb elégetése énekkel, játékkal kísérve.
Nagyfokú szűklátókörűségről, ostobaságról tettél most tanúbizonyságot, kérdező.
Tudom ez nem a kérdéshez kapcsolódik, de hasonló téma:
Én voltam a Mohácsi busójáráson, rengeteg kisgyerek volt és élvezték, attól függetlenül, hogy a beöltözött emberek iszonyat félelmetesek tudnak lenni.
Ha a szülő azt mondja nekik, hogy félni kell tőlük, akkor félni fognak, és teljesen más fényt vet az egész a gyerekek szemében.
Persze tiltsuk be minden régi szép hagyományt, mert valamelyik szülőnek eszébe jut, hogy árt a gyereke lelki világának.
Nem mondtam a gyerekeknek, hogy féljenek, és nyilván minden gyermek másként élnek meg dolgokat. Ha ez egy "jó buli" és nem árt senkinek, akkor meg tudjátok mondani végre, hogy mi konkrétan ennek a hagyománynak az értelme, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Eddig egyikőtök sem tudta megmondani, talán mert nincs is semmi értelme. Értelmetlen dolgokat meg miért kell csinálni? A busójárást is értelmetlennek tartom.
Én nem azt mondtam, hogy mindent tiltsunk be, és mindenkinek úgy kell gondolkodnia mint nekem, de furcsa , hogy mindenkinek ennyire tetszik ez a babonás, értelmetlen, marhaság. Még jó, hogy húsvétkor az óvodákban nem feszítenek keresztre egy bábút, hiszen annak is elég nagy hagyomány volt, és sokan ünneplik ezt ma is! :(
Konkrétan mi az értelme?
Köszönöm a választ!
Egy baj van vele, hogy attól még nem múltak el a bajaik, tehát értelmetlen, és értelmetlen babonákból miért kell hagyományokat kreálni...
ennyi...
MINDEN gyerek egészséges lelki feljödéséhez szükséges van a "mesére", "csodákra", "értelmetlen dolgokra", mert ezek fejleszik a fantáziáját. Ha ettöl megfosztod a gyereket, a túl raciolnális, "mi érteleme van" gondolkodással, akkor egy lelki sérült, emberki kapcsolatokra képtelen lényt állitasz elö, aki késöbb egyik pszichológustól a másikig rohangál, hogy valahogy be tudja pótolni ezt a fázist.
A gyereknek az elégetett "bábu" NEM emberforma, hanem egy rossz boszorkány, vagy szellem, és CSAK akkor kezdi ezt valamennyire emberrel azonositani, ha TE BELEBESZÉLED ezt.
Hagyd a gyerekedet, hadd feljödhessen úgy, ahogy minden ép gyereknek kell, ne akard tönkretenni öt értelmetlen problémák gyártásával.
Dehogy nem múltak el a bajaik :-) Nem véletlenül időzítették ezt pont a tél legvégére. Nem voltak ők hülyék. Akkor lett volna értelmetlen, ha novemberben égetik el, hogy legyen már vége a télnek és jöjjön a tavasz :-)
Amúgy meg a hit egyébként sem értelmetlen. Minden embernek szüksége van rá. Csak mindenki másban hisz.
Egy baj van vele, hogy attól még nem múltak el a bajaik, tehát értelmetlen, és értelmetlen babonákból miért kell hagyományokat kreálni...
az embereknek hinni kell valamiben miért akarod elvenni tőlük a hitet?
Te miben hiszel ha már a babonát és a vallást is értelmetlennek tartod?
Nem tudom milyen ember vagy de elég üresnek tűnsz ami a lelkivilágod illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!