Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves szülők erről mi a...

Kedves szülők erről mi a véleményetek? Nem lesz rémálmuk a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

[link]

Óvodánkban is égettek ilyet, és a gyerekeknek ezt kell nézni. Én felháborítónak tartom, hogy ilyen babonás ocsmányságokkal foglalkoztatják a gyerekeket. Egy három éves kisgyerek csak azt látja, hogy egy emberi alakot égetnek...

Kíváncsi vagyok a véleményekre!

2013. ápr. 18. 19:28
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

A kerengőzés a téren felállított máglyánál ér véget. Amíg a tüzet meggyújtják, a gyerekek és felnőttek gondűző cédulákat erősítenek a kiszebábra. A papírdarabokra ráírják, ki mitől szeretne megszabadulni, rossz álmoktól, betegségtől, félelmektől, majd a bábot bedobják a tűzbe. A máglya elhamvadásáig a felnőttek és a gyerekek tavaszköszöntő versikéket mondanak és énekelnek. A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bútól és bajtól.

Ebben hol van szó emberről? Emberi alakotöltött gonosz szellemről van szó amit vagy akit elüldöz a tűz kvázi megtisztul al élwk.

Inkább olvass utána mielőtt hülyeségeket beszélsz.. van gyerked? Mirt mondasz neki,hogy ne féljen

Jah ez csak játék nem nénit égetnek ám el csak bábot! Nah akkor lesznek rémálmai...

2013. ápr. 18. 21:25
 22/40 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy tudatlan vagyok és sötét, mert valóban nem tudtam, hogy """az iskolások ráírják egy papírdarabra azt a rossz tulajdonságot/szokást, amitől meg szeretnének szabadulni, és elégetik, ezzel mintegy megsemmisítik""" hogy ha ezt így tesszük mint ahogy írtátok akkor minden megváltozik és minden bajtól, betegségtől és rossz tulajdonságtól egycsapásra megszabadulunk, mert egy cetlin elégetjük. Igazatok van ezt a hazugságot tanítsuk és neveljük bele a gyerekeinkbe! Ha elégettük a cetlit akkor minden frankó! És elvárjátok, hogy ne hazudjanak nektek!?

Szomorú, hogy a mai szülők így gondolkodnak! :(

2013. ápr. 18. 21:36
 23/40 anonim ***** válasza:
Ismét kérdezem akkor a te gyerekedhez nem jön a mikás a jézuska és a nyuszi az is hazugság.
2013. ápr. 18. 21:39
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Meséről és hagyomáűnyról még nem hallottál?

Téged úőgy neveltek,hogy fiam az a csupasz valóság nem létezik a mikulásd, hófehérke is halott és az emberevő farkas meg lelőtte a vadástzt?

Ugyanmár te ténlyeg el vagy szállva a fene nagy realizmusoddal.

Nagy a különbség mese és hazugság között.

2013. ápr. 18. 21:39
 25/40 A kérdező kommentje:

Az a szomorú, hogy egy ember sem mondta azt, hogy nem kell aggódni, mert nem viseli meg a gyerekeket, de igen nekem is megfordult a fejemben, hogy hülye látvány!

De ezt nem meseként adják elő, hanem azt tanítják, hogy ha elégetjük a bábút azzal elűzzük a telet, és ha elégetjük a cetlit akkor megszűnnek a rossz tulajdonságaim.

2013. ápr. 18. 21:50
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy képes felfogni a válaszokat akkor mégis mit vársz
2013. ápr. 18. 21:52
 27/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én vagyok a buta, a tudatlan, de ti tényleg elhiszitek, hogy ha elégetitek a bábút akkor megszűnik a tél? Vagy ha elégetitek a cetliket akkor megjavultok? A gyerekeitek elhiszik? Az értelmét még mindig nem írtátok le!
2013. ápr. 18. 21:57
 28/40 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező még Te sem válaszoltál a többiek kérdésére, hogy és mi van a többi gyerekkori mesével. Mert gondolom Te is elhitted gyerek korodban, hogy ha jó gyerek leszel, akkor majd a Télapó/Mikulás/Jézuska hoz neked ajándékot. És gondolom Te is szájtátva álltál a feldíszített karácsonyfa előtt. Aztán ahogy egyre nagyobb lettél rájöttél, hogy ez az egész csak mese, de valószínűleg nem haragudtál a szüleidre, mert hazudtak neked. És gondolom a Karácsony misztériumát Te is megpróbálod majd átadni a gyermekeidnek.

Valami hasonlóról van szó ebben az esetben is. A régi emberek még sok rossznak nem ismerték az okozóját, nem tudták megmagyarázni őket(betegségek, földrengés, napfogyatkozás, hosszú tél...) Viszont szükségük volt valami kapaszkodóra ezek ellen és így született ez a hagyomány is. A mai ember már több mindent tud, viszont megőrzi a régi hagyományait. (Medárd napján esik, 40 napig esik, Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget stb.)

Remélem sikerült érthetően megmagyaráznom

2013. ápr. 18. 23:02
 29/40 anonim ***** válasza:
79%

A gyerekek hadd higgyenek már benne!!!

A Te felnőtt eszed mást lát bele, mint az övéké. Ők hisznek a mesékben, a húsvéti nyúlban, a fogtündérben...blabla - mert szükségük van rá gyerekként. Te meg hiszel a sorsban, vagy istenben, vagy a lélekvándorlásban vagy akármiben, mert szükséged van rá.

Kemény téma, de ha te azt mondod nekem, hogy "majd isten megsegít" - azon meg én háborodok fel.

Van a gyerekeknek is egy meseviláguk, és van nekünk is.

Érted már?

2013. ápr. 18. 23:58
 30/40 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj, hogy te azt hiszed, csak az a jó, amit te gondolsz. Semmi baj nincs azzal, hogyha te nem akarod a mesékben, babonaságban, ahogy te hívod "hazugságban" nevelni a gyereked. Megteheted, a tiéd. Én nem ítéllek el téged ezért, te miért ítélsz el engem, ha én másképp gondolom. Nekem belefér a gyerekmese (a cipó beszél, elmondja szenvedéseit-Magyar népmese), a gyerekdal (...sütik már a rántott békát, zimmezumm) a régi hitvilág elemei (alvilág, felvilág, élet vize), a hagyományok, népszokások (a Mikulás megmondja ki a jó és a rossz gyerek) és az újkeletű dolgok is (fogtündér, tojásvadászat)

Te felháborotsz azon, hogy egy emberalakú szalmabábot eléget, én nem. Miért vagyok én ettől rosszabb?

2013. ápr. 19. 06:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!