Kedves szülők erről mi a véleményetek? Nem lesz rémálmuk a gyerekeknek?
Óvodánkban is égettek ilyet, és a gyerekeknek ezt kell nézni. Én felháborítónak tartom, hogy ilyen babonás ocsmányságokkal foglalkoztatják a gyerekeket. Egy három éves kisgyerek csak azt látja, hogy egy emberi alakot égetnek...
Kíváncsi vagyok a véleményekre!
Köszönöm a válaszokat!
Megnyugodtam, hogy nem lesznek rémálmaik a gyerekeknek. :) Érdekes, nem vagyok már mai gyerek, de eddig nálunk nem volt ilyen sem az iskolában, se az óvodában. Ez milyen hagyomány? Értelmetlen hagyomány! Inkább kézimunkázni, vagy a konyhában serénykedni tanítanák a gyerekeket, annak látom értelmét, de ennek semmi értelme!
Azok akik helyeslik az ilyenfajta tanítást azoknak nem jut eszébe az, hogy régen embereket égettek így? Sőt nemrég volt egy hír (1-2 hónapja), hogy nem rég így végeztek ki egy fiatal nőt, mert boszorkánynak hitték.
Szerintem a régi máglya égetésekből ered ez az ocsmányság, azt elítéljük és szörnyülködünk, ennek pedig tapsolunk! Gratulálok!
Miért meg tudod mondani, hogy mi benne a jó?
Szerinted melyik része nem igaz annak amit írtam?
Nyilván nem mondom neki, de ettől még ne mond, hogy neked ez nem jut eszedbe óla! És ha még mindig lenne máglya égetés akkor is így énekelnétek és tapsolnátok ezekhez a hagyományokhoz? Vagy akkor ennyire nem tetszene. Oda sem vinnétek ki a gyereket!
Ha megmondjátok, hogy mi az értelme ennek akkor talán elfogadom, de eddig semmi értelmeset nem hoztatok fel!
Tudatlan vagy kérdező. A kiszebáb égetése nemcsak a tél űzésének egyik babonás módja, de minden baj, betegségokozójának kiirtása is.
Nálunk az iskolások ráírják egy papírdarabra azt a rossz tulajdonságot/szokást, amitől meg szeretnének szabadulni, és elégetik, ezzel mintegy megsemmisítik. De persze ahány ház, annyi szokás.
Valahol még nevet is adnak neki. [link]
Semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek, ne féltsd őket!
Sokkal félelmetesebb dolgokat is átélnek mesék alatt (nem a mai mesékre gondolok, pl. A kis gömböc- élve megeszi a feldolgozott disznódarab az embereket; Jávorfából furulyácska-a megölt leány testéből nőtt ki a fa, a fából faragott furulya a lány hangján beszél, stb)
Tudod mennyi "ocsmány babonaság" van ezekben a művekben?
Azok akik helyeslik az ilyenfajta tanítást azoknak nem jut eszébe az, hogy régen embereket égettek így?
A gyereknek csak akkor jut eszébe ez róla ha már felnőtt és látotti lyne filmeket!
Sőtét vagy mint a középkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!