Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves szülők erről mi a...

Kedves szülők erről mi a véleményetek? Nem lesz rémálmuk a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

[link]

Óvodánkban is égettek ilyet, és a gyerekeknek ezt kell nézni. Én felháborítónak tartom, hogy ilyen babonás ocsmányságokkal foglalkoztatják a gyerekeket. Egy három éves kisgyerek csak azt látja, hogy egy emberi alakot égetnek...

Kíváncsi vagyok a véleményekre!

2013. ápr. 18. 19:28
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Olaszországban is égetnek bábut.n lett rémàlmuk a fiaimnak.
2013. ápr. 18. 20:01
 12/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megnyugodtam, hogy nem lesznek rémálmaik a gyerekeknek. :) Érdekes, nem vagyok már mai gyerek, de eddig nálunk nem volt ilyen sem az iskolában, se az óvodában. Ez milyen hagyomány? Értelmetlen hagyomány! Inkább kézimunkázni, vagy a konyhában serénykedni tanítanák a gyerekeket, annak látom értelmét, de ennek semmi értelme!

Azok akik helyeslik az ilyenfajta tanítást azoknak nem jut eszébe az, hogy régen embereket égettek így? Sőt nemrég volt egy hír (1-2 hónapja), hogy nem rég így végeztek ki egy fiatal nőt, mert boszorkánynak hitték.

Szerintem a régi máglya égetésekből ered ez az ocsmányság, azt elítéljük és szörnyülködünk, ennek pedig tapsolunk! Gratulálok!

2013. ápr. 18. 20:11
 13/40 anonim ***** válasza:
82%
Te hülye vagy kérdező...
2013. ápr. 18. 20:40
 14/40 A kérdező kommentje:

Miért meg tudod mondani, hogy mi benne a jó?

Szerinted melyik része nem igaz annak amit írtam?

2013. ápr. 18. 20:42
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
De a gyerek nem tudja, hogy így embereket égettek ha te nem mondod el.
2013. ápr. 18. 20:44
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Én lányom is látott már ilyet, de nem lett rémálma, pedig egyébként elég intenzíven alszik, minden rossz és jó dolog előjön neki éjjel, de pont ez az alak-égetés nem jött vissza, ergo semmiféle nyomot nem hagyott benne, sem jót, sem rosszat.
2013. ápr. 18. 20:46
 17/40 A kérdező kommentje:

Nyilván nem mondom neki, de ettől még ne mond, hogy neked ez nem jut eszedbe óla! És ha még mindig lenne máglya égetés akkor is így énekelnétek és tapsolnátok ezekhez a hagyományokhoz? Vagy akkor ennyire nem tetszene. Oda sem vinnétek ki a gyereket!

Ha megmondjátok, hogy mi az értelme ennek akkor talán elfogadom, de eddig semmi értelmeset nem hoztatok fel!

2013. ápr. 18. 20:48
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Tudatlan vagy kérdező. A kiszebáb égetése nemcsak a tél űzésének egyik babonás módja, de minden baj, betegségokozójának kiirtása is.

Nálunk az iskolások ráírják egy papírdarabra azt a rossz tulajdonságot/szokást, amitől meg szeretnének szabadulni, és elégetik, ezzel mintegy megsemmisítik. De persze ahány ház, annyi szokás.

Valahol még nevet is adnak neki. [link]

Semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek, ne féltsd őket!

Sokkal félelmetesebb dolgokat is átélnek mesék alatt (nem a mai mesékre gondolok, pl. A kis gömböc- élve megeszi a feldolgozott disznódarab az embereket; Jávorfából furulyácska-a megölt leány testéből nőtt ki a fa, a fából faragott furulya a lány hangján beszél, stb)

Tudod mennyi "ocsmány babonaság" van ezekben a művekben?

2013. ápr. 18. 21:02
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vedd ki az oviból aztán őrizd otthon. Nem nem jut eszébe mivel gyerek, te meg felnőtt vagy.
2013. ápr. 18. 21:04
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Azok akik helyeslik az ilyenfajta tanítást azoknak nem jut eszébe az, hogy régen embereket égettek így?

A gyereknek csak akkor jut eszébe ez róla ha már felnőtt és látotti lyne filmeket!

Sőtét vagy mint a középkor

2013. ápr. 18. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!