Borzasztó nagy gondunk van a dadussal, ti mit tennétek?
Figyelt kérdés
Már év elején írtam ide, hogy állítja a gyerek /kiscsoportos kislányom/, hogy ráütött a dadus. Szinte minden héten állítja, hogy veszekedett vele, lefröcskölte vízzel stb. Semmit nem szóltam eddig, sőt még az átlagosnál is kedvesebb voltam, hátha változik a helyzet de csak rosszabb. Tegnap csak az én gyerekemen nm volt pulcsi az udvaron, és mikor engem észrevettek akkor szóltak a gyereknek, hogy a pulcsid hol van? A gyereket csúnyán lebaltáztam és sírva elmondta hogy a dadus vette le róla, ő nem akarta levenni/soha nem meri levenni és kimenni itthon pulcsi ill kabát nélkül/.Mikor hazaértünk elmondta, hogy ordítozott vele a dadus egész nap és ő meghúzta délután a haját, erre a dadus megpofozta. Elbírom a kislányomról képzelni simán, hogy délutánra úgy kikészült hogy megmerte húzni a dadus haját. Na mit lépjek erre????
Át kell íratni másik óvodába. Szerintem ez ebben a helyzetben már nem kérdés!
Az óvodavezetővel hiába beszélnél, mert az úgyis a dadus mellett áll ki. Jobb ha nem hagyod hogy tönkretegyék a lányodat lelkileg.
2013. ápr. 16. 08:14
2/16 anonim válasza:
Az ovonok mit mondanak? Nem a dadus feladata az, hogy a gyerek öltözetere figyeljen. ... Beszélgessen a szülőkkel, hogy a gyerekeik mit mesélnek az óvodárol. Ha valóban máshogyan bánik a te gyerekeddel, mint a többivel, akkor azt a kicsik elmesélik otthon.
2013. ápr. 16. 08:15
3/16 anonim válasza:
Nagyon nehéz helyzet. Vagy az ovi igazgatónőjénél vagy az önkormányzatnál (ő az üzemeltető) tegyél írásbeli panaszt. Kivizsgálást kell indítani. Ne hagyd, hogy az ügy elsikkadjon. Végső esetben pszichológus el tudja dönteni, hogy a kislányod igazat szólt vagy nem.
De valószínűleg már a panasz hatására is elbeszélgetnek a "dadussal", és változni fog a viselkedése.
2013. ápr. 16. 08:19
4/16 anonim válasza:
Egyszerüen menj be ma délután, legyen aki leköti addig a gyereket (menjél férjeddel vagy nagymamával) és az ovonövel+ dadussal rögtön beszélgessetek. ird le elöre mit akarsz mondani, mik a bajaid, hogy ott ne ezen gondolkodj.
2013. ápr. 16. 08:19
5/16 anonim válasza:
Mondjuk nekem elég furcsa, hogy ha valóban igy van minden, ahogy a kislányod állítja, meg nem volt egy szulo se, aki félre hívott volna, hogy figyelj Kati, Zsuzsika azt meséli mar napok óta, hogy az Erzsike ordító zik/lefrocskoli/megveri a kislányodat. Tudod az en gyerekemmel történt hasonló. Tobb szulo is jelezte felém, hogy mi történt.
2013. ápr. 16. 08:21
6/16 anonim válasza:
Menj be és beszélj az óvónővel, utána a dadussal, majd az igazgató nővel. Akár ha nem változik semmi az önkormányzatnak is jelezheted ezt a problémát. Beszélgess a szülőkkel, ők tapasztalnak e hasonlókat. Én is óvodában dolgozok és nem tagadom néha én is kiabálok a gyerekkel és ha az elektromos vezetékeket tép még a kezére is rá csapok, de ez kb. évente 1 szer ha előfordul. Nálunk is vannak igazán eleven gyerekek, de ettől még felöltöztettem rendesen, ha sír megvigasztalom, ha rossz úgyan olyan büntetés jár neki is mint másoknak (sarokba állás). Ha pedig egy gyerek az napra teljesen kitett magért (rossz volt) akkor szólok egy kollégának, hogy bocs, de cseréljünk. :D Nem könnyű óvodában dolgozni, és az embernek időnként égnek áll a haja, de akkor sem ütöm meg! nem kiabálok vele napi szinten! felöltöztetem rendesen! vigyázok a lelki és testi épségér! Még is csak egy gyerek, még akkor is ha időnként olyan mint egy kisördög. Ez a pedagógia feladata megtalálni a kulcsot a gyerekhez!
2013. ápr. 16. 08:30
7/16 anonim válasza:
Szerintem a szülőkkel kell először beszélni, hogy nekik mi a tapasztalatuk a dadussales a gyerekek mit mesélnek róla, a napközbeni eseményekről otthon.
En értem, hogy sajnálom a gyereked es neki akarsz hinni, de a kicsik meg igencsak elferditik a történteket a saját elképzelésük szerint. Nem rosszasagbol, egyszerűen igy élik meg.
A kislányodnak pl lehet, hogy melege volt, mert rohangált, erre a dadus azt mondta, hogy vegye le a pulcsijat. A lefrocskolte vízzel lehetett egy furdoszobai baleset, vagy jatek is.
2013. ápr. 16. 08:35
8/16 anonim válasza:
Hú hát nálunk is hasonló van jó nem ennyire durva meg nem ennyiszer panaszkodik a lányom, de utál menni az oviba szó szerint és játék közben is hallom hogy beépíti az utált dadusnénit ilyen agresszívabb szerepjátékokba ..:(
Nekem is szokott panaszkodni de nem úgy hogy most akkor meglát és elkezdi sorolni (akkor ugyanis inkább gondolnék arra hogy kiszínezi a sztorit) hanem csak így egyszercsak feljön neki napok után hogy ezt meg azt csinálta a dadusnéni meg megcsapta a kezét meg miket mondott neki (elég durvákat).
A gond az hogy én bementem beszélni de csak annyit kaptam válasznak hogy kitalálja a gyerek mert a 3-4 évesek ilyenek hogy kitalálnak dolgokat.
Szóval nem hinném hogy bármi változott volna.
Másik oviba nem veszik át így 1 hónappal az ovi vége előtt, kivenni pedig nem tudom mert dolgozom.
Fáj a szívem nagyon de egyszerűen nincs megoldás, nagyszülők sincsenek aki vigyázna rá és nyári szünetben is fog menni pár hetet mert apjával felváltva se vehetünk ki 2 hó szabit. Mondjuk az a szerencse hogy akkor összevont csoport lesz és nem ez a hülye dadus.
2013. ápr. 16. 08:40
9/16 anonim válasza:
Azért írtam az írásbeli (és nem szóbeli) panaszt, mert azt kötelesek kivizsgálni. A pszichológus pedig el tudja dönteni, hogy gyermeki kitaláció vagy komoly dolog.
2013. ápr. 16. 08:43
10/16 A kérdező kommentje:
A szülők is mesélnek érdekes dolgokat, hallották hogy a lányommal úgy beszélnek mit a kutyával, de ha megpofozza azt biztos nem a csoport előtt teszi. pl a fenékre csapás év elején a wc-ben történt. A pofon a csoportszoba előtt és a lányom azt mondta hogy sírva ment be a csoportba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!