Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ennyire nem figyel ránk...

Miért ennyire nem figyel ránk a 3éves kislányunk, és miért eszik borzasztó lassan? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már ott tartunk,hogy egy ebéd máfél órág is eltart.Válogatós is.Evés közben mindent megkérdez,pl.:ez mi,miből van miért raktad ezt a tányéromba,miért kell ezt megennem,ebéd után meg kell köszönni az ebédet,ha nem kérem akkor nem kell megennem és ha nem eszem meg akkor nem kapok csokit,apa megette már???Szóval folyamatosan beszél és nem eszik,csak egy falatot majszolgat hosszú perceken keresztül.Amit mondunk neki arra nem figyel,mert többször megkérdezi ugyanazt.Szeretnék okosabb lenni,mit lehetne jobban csinálni.Sajnos sokáig a nagyszülők vigyáznak rá,mert dolgoznunk kell.Hétvégén mikor végre lenne mindenre idő a kislányunk eleszegeti az időt.Sehova nem jutunk el időben,a vendégségekből is elkésünk.Egy reggeli mire lerendeződik fél10 a 10 órai így sokszor eltolódik déli órákra.Az ebéd már csak a napközbeni alvásra terelődik,sokszor az uzsonna ki is marad.Vacsora is idegörlő,mert addigra sajnos én már teljesen kiakadok a picúrkámon.Nagyon szeretem a gyerekemet,de este már fel tudnék robbani a dühtől.Volt már,hogy elszakadt a cérna és elvettem tőle a vacsoráját aztán zavartam fürdeni.Ilyenkor lelkiismeretfurdalásom van utána,mert éhesen fektettem le.Nem tudom mivel lehetne rávenni,hogy gyorsabban egyen,és ne mással foglalkozzon evés közben.
2012. nov. 5. 06:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsi,rosszul írtm.Javítva:Az ebéd már csak a napközbeni alvás utánra terelődik
2012. nov. 5. 06:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha éhesen fekszik le. Negyedóra után vidd el az asztaltól, és ne kapjon semmit a következő evés időpontjáig. Akkor sem, ha hisztizik. Ne engedd válogatni sem. Egye azt, amit elé teszel. Ne külön etesd, hanem veletek együtt egyen ő is.

Csokit se kapjon, ha nem eszik semmit.

Ha éhes lesz, akkor enni fog.

2012. nov. 5. 07:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy csecsemő korától ez van, most 8 éves, még mindig ugyan ezt műveli. Nem használt, ha elvettem a kaját bizonyos idő után, nem használt, hogy éhes maradt, nem használt a noszogatás, nem használt az ovi, a suli. Beletörődtem, ez van. Megpróbálok mindig úgy időzíteni, hogy legyen ideje nyamogni - esetetekben inkább a tízórait hagynám ki, ha ilyen későn kezdi a reggelit, valamint kevés reggelit adnék, hogy ebédre valamennyire megéhezzen és egyen is rendesen.
2012. nov. 5. 07:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyedül is nyammog rajta? Ha nem figyelsz rá is nyammog? Próbáltál már "nem figyelni" rá?
2012. nov. 5. 08:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha nem figyelek rá akkor rendszerint magáraborítja az ételét vagy az italát.Vagy belekönyököl a tányérjába.A másik,hogy mostanában nem akar egyedül enni.Folyton azt szeretné,hogy én etessem őt,mondván hogy ő lassan eszik,és én gyorsabban tudom megetetni.Hamarosan viszem oviba és ott nem fog enni semmit,hiszen mire nekikezd már el is veszik tőle az ételt.
2012. nov. 5. 08:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Három éves, szóval már megérti, mi miért történik. Még otthon kezd el rászoktatni, hogy fél óra alatt meg kell ebédelnie. Valószínűleg nem fog tetszeni neki, de ez van. Az óvodában sem fogják kivárni, míg végre megeszi, amit kell. De jobb, ha otthon lemeccseled vele, nehogy az ovihoz kösse ezt a "tragédiát".
2012. nov. 5. 08:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Első gondolatom: azt írtad, sokat van a mamával, mert dolgoznotok kell. Ez sajna manapság természetes. De nem lehet, hogy Ő ezzel az időhúzással azt akarja, hogy mellette legyél? Én mondanám neki, hogy egye meg gyorsan az ennivalót, aztán közösen játszunk, olvasunk, sétálunk...bármi. Szerintem csak anya hiánya van. Szerintem 15 perc után vidd el az asztaltól, akár megette a kaját, akár nem. Ha nem ette meg ennyi idő alatt,mondd neki, hogy most kevesebbet fogtok játszeni. (de játsz akkor is vele legalább 10-15 percet. És ne majd, hanem rögtön, hogy tudja mihez kötni az étkezést. A háztartási munka megvár.
2012. nov. 5. 09:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem is ilyen, pedig mar nyolc eves. Az mondjuk eszembe nem jutna, hogy elzavarják az asztaltól es eves nelkul feküdjon le....
2012. nov. 5. 10:06
 9/9 anonim ***** válasza:

ÉN is úgy érzem kicsit, érdemi időt szeretne veled tölteni.

Én kihagynék mindenféle nasit, 1o órait, uzsit, reggeli, ebéd vacsi. Ha későn kel, a reggelit is elhagynám, ebédet hátha megeszi már éhesen együtt veled. De addig szóba se hozd az evést. Ne érezze, hogy ez mennyire fő téma.

Persze hogy idegörlő, nálunk is hasonló volt. Viszont lehet sokan megrónak, de nálunk bevált, hogy a tv előtt megette. De ez nem mindenkinek válik be, mert az is eltereli a figyelmét, főleg, ha nem elég éhes. Utána fordult a kocka nálunk, lelassult az evés, akkor meg elvettük a tv-t. De ők máskor nem tv-znek, így érdekesebb nekik.

Készíthetsz neki kis csokit is jelezve, hogy amikor megette a hamiját, még ezt is megkapja. Ha nem nem.

Mi nem tudtuk megtenni, hogy nem adunk neki enni, mert igen vékonyka, de eltudom képzelni, hogy beválik, csak ez a szülőnek is kemény lelki gondokat okoz.

Eltart ez egy darabig. Mi is még mindig beszélünk az étkezésről, és noszogatunk néha és már 8 éves fiú.

2012. nov. 6. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!