Miért gondolja azt egyik anyuka az ismerettségi körömben, hogy valami borzasztó lehet visszatérni két év után dolgozni és a gyermeket bölcsődébe adni?
Rámkérdezett sajnálkozva ,hogy milyen dolgozni.
Mondtam neki,hogy nagyon élvezem ,hogy újra dolgozhatok, a családom anyagi biztonságának megteremtésében tevékenyen részt vehetek,mert különben bizony nagyon nehéz lenne az anygi helyzetünk és a kislányom is szereti a bölcsit és örülök,hogy a mai munkanélküli világban van munkahelyem ezt kiváltságnak érzem,hogy van hová bejárnom egyáltalán és szeretem is csinálni amit csinálhatok .
Rosszul esett ez a lesajnálás.
Azt még hozzátette,hogy ők inkább felvettek másfélmillió kölcsönt,hogy otthon tudjon maradni a harmadik évben is ,mert szerinte elengedhetetlen a gyeremk normális sezmélyiségfejlődése miatt az együtt töltött harmadik év mindenképpen.
Én már az első gyeremekemnél is visszamnetem két év után és nem hinném,hogy lelkileg sérült volna.
Nézd, nem tudom, hogy miért foglalkozol ezzel?
Megerősítést szeretnél, hogy jól csinálod?
Neked így jó, neki meg úgy.
Van olyan, aki még akkor sem dolgozik, amikor a gyereke már ovis, ő a háztartást vezeti, hozza-viszi a gyerekeket.
Neki meg ez a jó.
Csináld úgy, ahogy te jónak látod.
Abba bele sem gondolsz, hogy nem mindenki munkahelye leányálom.
Valószínűleg Te,és azok, akik élvezik a munkába visszatérést, szerencsések, mert olyan a munkahelyük, hogy mind időbeosztásban,mind szellemi kihívásban/leterheltségben pont ideális.
De millió ellenpéldát lehet hozni, többműszakos meló, napi 12-14 órán át tartó bentlét, hétvégi beosztás (aminek következtében akár napokig sem látod ébren a gyerekidet),folyamatos stressz, mobbing (pszichoterror a munkahelyen), intolerancia a család felé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!