Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi mindent tud 4 éves gyereketek?

Mi mindent tud 4 éves gyereketek?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 14:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

A színezés nagyon jó ötlet, szoktunk is. Rajzolni egyébként szeret, akár 20 percig is dolgozik rajta csak kusza vonalakból áll.

Nem baj küzdünk tovább! :) Azért bízom benne, hogy a fejlesztések és a sok foglalkozás meghozza gyümölcsét és behozza a társait.

2013. ápr. 7. 19:49
 12/15 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok nekem pl azt mondták a szakemberek,hogy hagyjam csak firkálgatni,had firkáljon úgy ahogy csak akar,annyit annyit csak akar,majd magától úgyis elkezd tovább haladni,mi most tartunk ott hogy a eddigi firka alakul ember fejjé és a helyére kerültek a szem száj,orr is.napocskát,szívárványt rajzol már egyébként.de eddig ő is csak firkálgatott.
2013. ápr. 7. 20:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Kb ennyit rajzol az én 4,5 éves fiam is....magyarul semmit, engem kezd idegesiteni, nem is hajlandó leülni velem, hogy mutassam, segitsek. Feladatlapokat szeret kitölteni velem, összeköt, karikáz, kicsit szinez, de alakokat nem rajzol, max fejet, rajta szem-száj-haj. Gyengébb a szociális integrációja, nem nagyon kezdeményez más gyerekkel játékot, és nem szeret gyerekekkel szerepjátékozni, csak velem:) ja, persze, hogy egyke gyerek:)
2013. ápr. 7. 20:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én lányom másfél évesen kezdett beszélni, de 4 éves és 2 hós koráig kizárólag csak kusza firkálmányai voltak. Ha csak egy karikát is rajzolt, már örültünk.

Aztán az egyik héten totál felismerhetően lerajzolt egy repülőgépet, ablakokkal, lépcsővel, pilótafülkével, azóta rajzol: embert, dínót, pillangót, stb. Szinte egyik napról a másikra történt. A következő héten elkezdett pár betűt írni.

Februárban még nagy elánnal firkálta a papírt, épp mint két évesen, márciusban pedig már nem csak lerajzolta, hanem le is írta az óvodai jelét (ló). Szerintem kár aggódni.

2013. ápr. 9. 03:47
 15/15 anonim válasza:
Egy 4 éves általában imád énekelni, táncolni, rajzolni, rövid verseket szavalni. És mivel akkor kifejlődik a saját személyisége sokat tud vitatkozni: milyen ruhát nem akar felvenni, milyen kaját nem akar megenni, mit akar nézni a TV-ben stb. Viszont a legérdekesebb, hogy a felnőtteket nagyon szeretik utánozni. Egyből mind arról ábrándozik, hogy kalauz lesz, tűzoltó, énekesnő, óvónő, meg amit még a mesékben és mesekönyben látnak.
2013. ápr. 17. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!