Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi mindent tud 4 éves gyereketek?

Mi mindent tud 4 éves gyereketek?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 14:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
NEM KELL ÖSSZEMÉRNI AZ EGYKORÚ GYEREKEKET, mikor fogjátok már fel, hogy mindegyik másképp fejlődik? Hiába mondja mindenki, hogy csak érdeklődik, egyértelmű a célja. Míg az egyik területen elmaradott a gyerek, másikban kiváló.
2013. ápr. 7. 14:44
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Nekem a lányom 4 évesen maga volt a csoda. le sem merem írn,annyira önálló volt. Ehhez képes most a 4 éves fiam, szegény, hát egy csőd. Imádom őt, de lusti nagyon. Nem szeret oviba járni, nem szeret enni, mert a játék fontosabb, nem akar verseket és dalokat tanulni, viszont vannak olyan dolgok, amiket meg még nem kellene tudnia, még is keni vágja. Annyira különbözőek, hogy hihetetlen.
2013. ápr. 7. 14:52
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
hát igen ebben a korban már nagyon szanaszét fejlődnek,melyik gyereket mi érdekli jobban, minden gyerek tudnak rajzolni,de mivel nem mindegyiket érdekli igy nem is csinálja,eltérnek a szülök is,ki mit tanít neki szívesebben,igy igaza van az elsőnek,hiába írunk sok mindent le,nincs értelme.
2013. ápr. 7. 15:07
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyáltalán nem állt szándékomban bárkit is felbosszantani a kérdésemmel. Csupán egy anya vagyok, aki aggódik a fiáért. Ehiszem én, hogy egyéni a fejlődés, de azért mégis van gondolm egy átlag, egy ...tól-ig határ.

Valószínűleg rosszul tettem fel a kérdést.

2013. ápr. 7. 15:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
oké.3 as vagyok.a fiam szépen ragozva beszél,nagyjából önálló csak lusta,sok verset éneket megtanul,de nem szeret szerepelni,imádja a társaságot,imád játszani,jó indulatú,nem verekedős,szereti a számokat,sokáig elszámol,de a számokat kiolvassa akár 145 vagy 256 is van oda írva,de elszámolni olyan 26,27-ig tud.105 cm,és 15 kg,szeret társasozni,és be tarja a szabályokat is.általában szófogadó,de mostanában nem elég 3* elmondani neki mit szeretnék,kicsit nyomatékot kell adni neki.hamar dühbe gurul,bár az csak most kb 1 hónapja jellemző rá,eddig nagyon nyugis volt.színeket mind ismeri,napokat ismeri,de néha keveri őket, a sok kevés fogalmát ismeri,reggel este fogalmát ismeri,csapatmunkában rész vesz,utasításokat végrehajt,megteszi őket.tud biciklizni,3 kerekűvel,de nem szeret.focizik,néptáncra jár.nagyjából ennyi,ha valami konkrét dolog érdekel irjál.
2013. ápr. 7. 16:09
 6/15 anonim ***** válasza:
67%

Én is szívesen írok, nem tetted fel rosszul a kérdést, csak van, akinek ... na jó, hagyjuk :)

Írd meg, mi érdekel inkább, mert ez így nagyon tág, rengeteg dolgot tud a 4 évesem.

2013. ápr. 7. 16:22
 7/15 A kérdező kommentje:

Pl. az érdekenle, hogy a mennyiség fogalmát mikortól érti meg a gyerkőcötök. Az enyém 10-ig elszámol, de csak az egyet és a kettőt tudja megkülönböztetni. Ha kiteszek 3 kekszet és elkezdjük megszámolni, nem áll meg 3-nál.

Rajzoni mennyire tudnak? A kisfiam nem tud még egyszerű formákat sem, firkál csak mint két éves korában.

Azt azért hozzáteszem, hogy beszédindító logoédiára járunk, megkésett beszédfejlődés miatt.

Azért is tettem fel a kérdést, mert a hétvégén egy szülinapon annyira más volt, mint a kis kortársai.

Előre is köszönöm, kedvesek vagytok.

2013. ápr. 7. 16:57
 8/15 anonim ***** válasza:

Nekem lányom van.. :)

rajzol, ember, fa, torta, autó, virág, ház,stb. ilyen egyszerűbbek már régebb óta felismerhető.

kb. fél éve.

A nővérem fia utált ennyi idősen rajzolni, azt mondta a védőnő, hogy 5 évesen kell, hogy felismerhető legyen az 5 fő testrész az emberkén. (fej, törzs, lábak, kezek, nyak)

A lányom elszámol kb. 20-ig. vagy tovább is. és ismeri is a fogalmakat, ő megáll pl. ahogy írtad háromnál.

a hobbija az éneklés, táncolás, mondókázás, öltözködés. énekből, mondókából fogalmam sincs mennyit tud, de több órányi repertoárral rendelkezik.

Ami nem megy neki azok a sportok. Nem néz ki ügyetlennek, de pl. még motorozik, az tandemes bringát sem akarja hajtani.

2013. ápr. 7. 18:08
 9/15 anonim ***** válasza:

Próbálkozz a színezéssel, a lányom nagyon sokat színezett, és ügyesedik úgy is a kis kezük. Nyomtass ki a netről a kedvenc figuráit. Az is jó lehet, nem feltétlenül rajzolnia, ha nem szeret. Vagy vágjon, ragasszon..

A nővérem fia is inkább hajlandó volt színezni, mint rajzolni. És picikékkel kezdjétek.

2013. ápr. 7. 18:11
 10/15 anonim ***** válasza:
Az oviban is ilyen 3-4 centis kis állatkákat színeznek a legkisebbek. Ahhoz van még türelmük.
2013. ápr. 7. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!