Mi mindent tud 4 éves gyereketek?
Köszönöm a válaszokat.
Egyáltalán nem állt szándékomban bárkit is felbosszantani a kérdésemmel. Csupán egy anya vagyok, aki aggódik a fiáért. Ehiszem én, hogy egyéni a fejlődés, de azért mégis van gondolm egy átlag, egy ...tól-ig határ.
Valószínűleg rosszul tettem fel a kérdést.
Én is szívesen írok, nem tetted fel rosszul a kérdést, csak van, akinek ... na jó, hagyjuk :)
Írd meg, mi érdekel inkább, mert ez így nagyon tág, rengeteg dolgot tud a 4 évesem.
Pl. az érdekenle, hogy a mennyiség fogalmát mikortól érti meg a gyerkőcötök. Az enyém 10-ig elszámol, de csak az egyet és a kettőt tudja megkülönböztetni. Ha kiteszek 3 kekszet és elkezdjük megszámolni, nem áll meg 3-nál.
Rajzoni mennyire tudnak? A kisfiam nem tud még egyszerű formákat sem, firkál csak mint két éves korában.
Azt azért hozzáteszem, hogy beszédindító logoédiára járunk, megkésett beszédfejlődés miatt.
Azért is tettem fel a kérdést, mert a hétvégén egy szülinapon annyira más volt, mint a kis kortársai.
Előre is köszönöm, kedvesek vagytok.
Nekem lányom van.. :)
rajzol, ember, fa, torta, autó, virág, ház,stb. ilyen egyszerűbbek már régebb óta felismerhető.
kb. fél éve.
A nővérem fia utált ennyi idősen rajzolni, azt mondta a védőnő, hogy 5 évesen kell, hogy felismerhető legyen az 5 fő testrész az emberkén. (fej, törzs, lábak, kezek, nyak)
A lányom elszámol kb. 20-ig. vagy tovább is. és ismeri is a fogalmakat, ő megáll pl. ahogy írtad háromnál.
a hobbija az éneklés, táncolás, mondókázás, öltözködés. énekből, mondókából fogalmam sincs mennyit tud, de több órányi repertoárral rendelkezik.
Ami nem megy neki azok a sportok. Nem néz ki ügyetlennek, de pl. még motorozik, az tandemes bringát sem akarja hajtani.
Próbálkozz a színezéssel, a lányom nagyon sokat színezett, és ügyesedik úgy is a kis kezük. Nyomtass ki a netről a kedvenc figuráit. Az is jó lehet, nem feltétlenül rajzolnia, ha nem szeret. Vagy vágjon, ragasszon..
A nővérem fia is inkább hajlandó volt színezni, mint rajzolni. És picikékkel kezdjétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!