éves gyereketek, főleg fiúk, mennyire értik az
összefüggéseket? Mindent megértenek amit mondotok nekik?
1/11 A kérdező kommentje:
Bocs, valahogy lemaradt az elejéről, hogy 2 éves fiúk
27 hónapos a fiam, nem nagyon beszél még. Van pár alapszó (anya, cici, apa, cica) amiket szépen kimond, de inkább halandzsázik, vagy csak a szó elejét mondja.
pl.: kan-kanál
kuty-kutya
Viszont mindent megért. Az előbb locsoltam kint a virágokat, mondtam neki, hogy a konyhában a mosogatógépen van egy edény, hozza ide és azonnal megértette, hozta. Mindent megért, követi az utasítások.
2011. ápr. 28. 12:45
Az én kisfiam 28 hónapos, de még nagyon kevés mondata van, azok is inkább kettő szóból állnak, ritkán háromból. Ő is rengeteg szót ismer, nagyon-nagyon sok állatot, tárgyat, közlekedési eszközt megnevez, meg is érti, ha kérek valamit, vagy például több nappal előtte történt dolgokról beszélünk, és sokszor mond valamit, amiről tudom, hogy érti, és mondani szeretne hozzá valamit. Szerintem ez így természetes, hogy hétről hétre többet tudnak, fejlődnek. Én legalábbis úgy érzem, hogy az elmúlt hónapokban rohamosan fejlődött a szókincse.
2011. ápr. 28. 12:48
4/11 A kérdező kommentje:
zeket az én fiam is megérti, de olyanokra gondolta, hogy pl: Akkor megyünk ki az udvarra, ha ettél az ebédből. Vagy válasszál, melyik oldalon akarsz aludni... ilyenek.
5/11 A kérdező kommentje:
Bocs: ezeket
Valami gond van a billentyűzettel, valahogy a szó eleje lemarad.
Második vagyok: igen, mondok én is hasonlókat, vagy teljesíti, vagy nem. Például, apa vagy anya párnája szebb? Apáé. És ráfekszik. Ha mondok neki például olyat,hogy ha nem veszed vissza a cipődet, akkor nem jöhetsz ki velem az udvarra! Ilyenkor karba teszi a kezét, lehajtja a fejét, és nagyon mérgesen néz jobbra-balra;) Úgy meg tud sértődni:)
2011. ápr. 28. 12:58
Lemaradt: ugyanis nem szereti a cipőt, és valahogy mindig leveszi, ha észreveszem, akkor is mindent elkövet, hogy ne adjam vissza rá. Persze, nem mindig csinálja ezt.
Van olyan például, hogy megkérem, segítsen összepakolni a tesóknak, mert fürdés. Elkezdi mondani, hogy kakaót kér. Mondom neki, hogy nincs kakaó, mert össze kell pakolni. Akkor jó pár dolgot helyre tesz gyorsan:)
2011. ápr. 28. 13:01
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi ilyenekre gondoltam. Én néha nem vagyok biztos benne, hogy azért nem csinálja meg, mert nem érti, vagy inkább gyorsan csinál mást, hogy ne kelljen megcsinálnia amit kérek tőle. Ma pl lefektettem aludni és nem akarta letenni a fejét. Kérdeztem tőle melyik irányba szeretnél feküdni, mutattam erre, vagy erre és Ő elkezdte mutogatni a tárgyakat a szobában....mintha húzta volna az időt csak ne kelljen aludnia?
Első vagyok, ezeket is megérti.
2011. ápr. 28. 18:57
22hos es mind angolul mind magyarul megert mindent es koveti utasitasokat(ketnyelvu a csaladunk).nemreg kezdtem el nala hogy valasszon 2 dolog kozul,de ez nemigen megy nala.neha megerti hogy akkor van csoki ha megeszi a levest stb,de sztem nem is akarja ezt megerteni,neki csak a CSOKI kell.nyilvan :) megkerdezem melyiket kered maci vagy nyuszi akkor vacilal.szoval neeeem tudoooom.mar van hogy 3 szot is osszerak pl : tedd bele tanyerba, baba eszik cicibol (csak szeretne mert nemsokara kisteso is ezt fogja tenni ;) remelem segitett az en tapasztalatom is.
2011. ápr. 28. 22:51
Kapcsolódó kérdések: