2-2,5 éves gyereketek szeret enni? Mindent megeszik? Vagy válogat?
Az enyém minden megeszik bár 3 éves!
Mindnt szó szerint érzsd multkor csináltam kagylót rákot meg polipot és azt is megette!:)
Ettünk már békacombot is és sz is izlett neki! :)
Az én 3 évesem az elsö válaszolo ellentéte. Még a sütiket sem hajlando megkostolni. Nem eszik kecsupot, fagyit is honapokba telt mire beszéltük, hogy kostolja meg, és abbol is csak egy félét eszik. Husit régen evett, most csak sima virslit eszik és szalmit. Pár hete a lekváros kenyeret sem hajlando megenni. Viszont van örömöm is. Picinek megette a fött krumplit, aztán kb 2 és fél évesen nem volt hajlando. Az oviban mesélte az ovonéni (kb 1 hete), hogy fött krumplit evett. Az ovi jo hatással van rá.
A fiam nem válogatos, hanem nem is hajlando megkostolni semmi ujat. Pedig picinek sokmindent evett. Nem is tudom, hogy hol és hogyan rontottuk el a dolgot.
Nálunk dettó ugyanaz van,mint az utolsó válaszolónál,mintha én írtam volna...:))
Kislányom 2,5 éves
nem válogat a fiam,mindent megeszik szerencsére
2,5 éves
Válogat, de nem veszélyes.
Pl a hagymalevesemet utálja, mert olyan zöld izék úszkálnak benne anyaaaa (kakukkfű), aztán van a én ezt nem kééérem mert olyan fűszerizééé van rajta (resztelt májon majoranna), de ha a szájába dugom mikor nem figyel, akkor hú hát ez nagyon fincsi anyuci. Szóval leszedem a majorannát és imádja, amúgy szereti a májat (rántva, levesben).
Amit nem eszik egyáltalán az tuti, hogy piros színű, ilyen a meggy, eper, paradicsom... sehogyan nem tudod meggyőzni, hogy az eper az egyik legfinomabb, legédesebb jajjdetutijó gyümölcs.
Salátáktól kirázza a hideg, Apuja épp fogyózik, állandóan salátát eszik, uzsonnára gyümölcssalátát, fiamat szó szerint kirázta a hideg, ahogy a szájához ért. :)
Más nem jut eszembe, leveseket imádja, főzelékeket most kevésbé, de a fejtett babot szereti annak is, tésztákat régen nem szerette ma már csúszik a túrós, krumplis, grízes is, rakott dolgok is mennek, szalámi, uborkával, retekkel, hagymával, paprikával, gyümölcsből alma és banán, a többi nem nagyon. Ja de a szőlőt is szereti.
2,5 éves volt decemberben.
nem válogatós. vannak ételek amiket nem szeret, mostanra már nagyjából tudom mik azok és már nem is próbálkozom :)
minden más bármikor... főleg hús meg hús és ha utána még kap egy kis husit, na akkor boldog igazán :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!