Közel 2 éves gyereketek minden ételt megeszik, vagy válogatós?
Az én kislányom 20 hónapos,néha borzasztó az evése.Van pár kedvenc az mehet,de új ételeket egyszerűen nem hajlandó megkóstolni sem.Kenyeret,párizsit is csak magában eszi meg,szendvicsnek nem,pedig kisebb korába megette úgy is.
Természetesen nem erőltetem.
Köszönöm a válaszokat és tanácsokat.
Enyém 2 éves múlt, lassan 2,5, és még mindig utál kísérletezni, mindig a megszokott kajákat eszi (ha eszi egyáltalán).
Vagy kenyeret eszik, vagy párizsit, együtt a kettőt nem. Ez nálunk teljesen természetes, én már megszoktam :)
Próbáld eldugni az új ételt, pl ha nem eszi a gombát, akkor turmixold bele makaróniszószba, vagy ilyesmi.
Én lányom pl nem eszik tojást, de ha a főtt tojást beleturmixolom a spenótba, nem veszi észre, és megeszi. Vagy a tojásos nokedlit is megeszi, mert nem tudja, hogy az tojás is, azt hiszi, hogy csak nokedli.
Úgy adok neki joghurtot, hogy azt mondom rá, ez puding, csak most nem csokis v vaniliás, hanem epres v málnás.
Sokszor átvágom, muszáj, különben nem enne meg semmit.
Próbálj trükkölni valahogy, de tényleg ne erőltesd.
Ja igen, és ha te eszel valamit, akkor vidd túlzásba, hogy húúúú de finoooooom, hátha kedvet kap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!