Nagyon válogatós (2 éves) gyerekek Anyukái, hogy bírjátok, miket NEM eszik meg a gyereketek?
Ha a gyerek válogat, akkor te vagy a hibás, mert hagyod, hogy válogasson.
Ha valamit nem akar megenni, akkor nem kötelezö, maradhat éhes, vagy kap helyette pl. vajas kenyeret vagy más olyan valamit, amitöl nem marad nagyon éhes, de annyira nem is jó.
Ha következetes vagy, akkor pár nap múlva eszik a gyerek és nem válogat. OLYAN NINCS, hogy ott a kaja és MELLETTE éhen hal egy gyerek. Ha válogat és nem eszik, akkor vagy nem éhes, vagy ezzel tart TÉGEDD kordában.
rosszul bírom, nagyon.
amit nem eszik: hús, kenyér, felvágottak, májas, sajt, nyers zöldségek, gyümölcs, joghurt, levesben zöldségek...
amit eszik: tészta(nem mindenféle), üres leves tésztával, tarhonya, főzelék magában, kevés rizs, narancs kb. hetente egyszer 2-3 gerezd
szerintem ezt senki se tudja felülmúlni:)
A fiam nem eszik: felvágottat, sajtot, margarint, túrót, lekvárt, gyümit sem!!! Max üveges bébi pürés kaját, ami gyümi.
borsó, tök, lencse főzeléket NEM eszik
Nem eszik rántott húst sem, vagy sült húst sem.
Amit ESZIK: nokedli szafttal, krumpli főzelék, krumplis tészta, paprikás krumpli, levesekből a zöldség esetleg máj, és persze a leves leve hozzá.
eszik virslit és májkrémet
meg persze "nasikat": rudi, tejszelet, joghurt, puding, keksz, nápolyi
:)
tojásos nokedli, tarhonya,
3. vagyok
nahát, nagyon hasonlóan esznek a gyerekeink. a paprikás krumpli nálunk is sláger, már 2 napja azt eszi most is. a szaftos nokedli, tészta is mindig megy.
virslit nem esdzi meg, max. 2 karikát. fasírtot sem, enyém sem eszi a húst semmilyen formában(próbáltam csirkecmbot, mellet, rántottt, sült hús formájában, fasírtot adni a kezébe, halrudakat, halpaprikást, csirkemájat---egyedül a bolognai makarónin eszi meg a darált húst)néha, mikor elegem van, össze szoktam neki turmixolni, hogy legalább egy kis húst egyen. pedig van 17 foga.
ja, tojást sem eszi meg, esetleg egy kis fehérjét, a sárgáját bele szoktam rakni főzelékbe, jól elkeverve.
Szia!Inkább azt írom le amit eszik,mert annyi hely itt nincs,amit nem:(
Bundáskenyér,eddig ette a levest,most már csak a zöldséget hajlandó belőle kienni,kenyér csupaszon,semmilyen feltéttel nem hajlandó.Néha megeszi a halat,de azt sem mindig.Paprikás krumpli,rakott krumpli,hús nem,nyers zöldség nem,a gyümikből körte,mandarin,szőlő,de úgy,hogy lehet,hogy ma ez a kedvence,de holnaptól egy hónapon keresztül egy falatot sem lehet megetetni vele.Csak a kekszes görög joghurtot, és a vanliás krémtúrót.Tésztát natúr,de azt sem mindig.Szóval ennyi,elég nehéz vele,de sosem szoktam erőltetni,majd ha éhes lesz,eszik.
nálunk nyerő a vaniliás és vagy csokis DANETT puding
epres nap mint nap joghurt, vagy a kekszes
ha gyümi darabosat adok, azt sokszor kiköpi
milka rudi vagy a pöttyös jöhet, kinder pingi is
és keksz, nápolyi, ropi, pufi kuki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!