Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-2,5 éves gyereketek szeret...

2-2,5 éves gyereketek szeret enni? Mindent megeszik? Vagy válogat?

Figyelt kérdés
2012. febr. 21. 20:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

az enyém válogatós nagyon sajnos, pedig nem így kezdtük, kb 15-16 hónapos koráig mindent megevett, aztán egyszercsak befejezte

amit szeret abból sokat eszik, de sajnos főleg csak a szénhidrátot szereti, pl üres tészta, rizs, krumpli

húsból csak a rántott húst

főzeléket nem evett 16 hónapos kora óta :( a zöldség gyümi meg: alma, esetleg banán, na meg a kígyóubi, azt nagyon szereti

láttam egyszer egy dok. filmet, abban azt mondták, hogy ez a nemevés ebben a korban egy evolúciós ösztön, vagyis az ösztönük azt súgja, hogy amit nem eszik meg attól nem lehet baja

nem tudom mi lesz az oviban, mit fog ennei

2012. febr. 22. 14:26
 12/13 anonim ***** válasza:

2,5 éves lesz a fiam 1 hónap múlva. Gyümölcsök közül mindenevő, most nagy kedvenc a körte és a meggy, de egyébként mindegy neki, az egész nyarat végig gyümölcsözte, épp azt ette, ami a kertben, fán volt (faeper, földi eper, cseresznye, meggy, szilva, málna, ribizli, szőlő, körte, szeder), most a banán, mandarin, kivi...

Kajákban nem válogat, már. Sóskától, a halon, májon, káposztaféléken keresztül minden jöhet. Ja, nagy kedvenc a tejfölös hús tésztával, vagy csirkepöri nokedlivel. Eddig a paradicsomos kajákat nem szerette, de már azt is szívesen megeszi (pl. bolognai). Leveseket mi sem nagyon eszünk, így a gyerek se, de ha az van, azt is megeszi.

2012. febr. 22. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Az én 2,5 éves fiam eléggé válogatós.Amit megeszik biztosra azok a krumplis ételek,de például a levesből sem hajlandó csak a krumplit és a tésztát.A zöldségekkel úgy tudom becsapni hogy csinálok pl karfiol vagy brokkoli krémlevest,hagyok meg egész krumplit és beleteszem a krémlevesbe,na így megeszi a levét is! Ami még a favorit nála az a tejföl,már megbolondít vele,a múltkor a káposztás tésztát is úgy ette meg ha tettem rá,de ette már paprikás krumplival is! A gyümölcsök közül az almát,banánt,mandarint eszi meg semmi többet,amit még szeret nassolni az a mag,mogyoró,dió.A húshoz alig ér hozzá,inkább csak ízlelgeti!
2012. febr. 22. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!